Home Δήμος Δελφών Αξιοποίηση των πηγών του Δήμου Δελφών μέσω της υπό σύσταση Ένωσης Στερεάς Ελλάδας για το Θερμαλισμό
Δήμος Δελφών - 15 Φεβρουαρίου, 2013

Αξιοποίηση των πηγών του Δήμου Δελφών μέσω της υπό σύσταση Ένωσης Στερεάς Ελλάδας για το Θερμαλισμό

Την αξιοποίηση των πηγών του αναμένεται να επιχειρήσει ο Δήμος Δελφών μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας για το Θερμαλισμό, την Αειφορία και τον Πολιτισμό, η οποία «βρίσκεται στα σκαριά».
Πιο συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή θα αιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της συμμετοχής στην εν λόγω Ένωση, με κύριο στόχο την εφαρμογή εναλλακτικού τουρισμού σε περιοχές του Δήμου που διαθέτουν φυσικές πηγές.
Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Γιώτα Λαΐνη αυτή η κίνηση προέρχεται και από έξι δήμους της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διαθέτουν αξιοποιήσιμες πηγές, που είτε είναι ιαματικές, είτε έχουν ιστορικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον, είτε διαθέτουν φυσικό κάλλος. Η ίδια επεσήμανε πως έχει αρχίσει πλέον να γίνεται στροφή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αυτή η Ένωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αξιοποιηθούν πηγές που μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές μορφές θεραπείας όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν μεγάλη ανάπτυξη λόγω της αξιοποίησης των πηγών του, και κάτι παρόμοιο θα επιχειρήσει να κάνει και η Ένωση αυτή σε επίπεδο περιφέρειας.
Ήδη η κα Λαΐνη έχει ζητήσει ενημέρωση από τους κατά τόπους αντιδημάρχους για το αν υπάρχουν αξιοποιήσιμες πηγές στις Δημοτικές Ενότητες και μόλις αποσταλούν τα στοιχεία θα ξεκινήσει η καταγραφή των πηγών του Δήμου Δελφών.
Σε ότι αφορά τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, η κα Λαΐνη θεωρεί πως είναι αξιοποιήσιμη η πηγή που βρίσκεται στην Κίρρα κοντά στον Άη Γιάννη. «Οι παλιοί υποστήριζαν πως τα νερά της συγκεκριμένης πηγής έχουν ιαματικές δραστηριότητες. Έλεγαν πως όποιος έπινε νερό από εκεί καθάριζε το γαστρεντερικό σύστημα και γιατρεύονταν ανάλογες παθήσεις. Από τους κατοίκους της περιοχές έχει ζητηθεί πολλές φορές η αξιοποίησή της πηγής και θεωρώ ότι είναι ευκαιρία να το δούμε τώρα. Βέβαια αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε στάδιο διερεύνησης και πρώτα από όλα απαιτείται να γίνουν μετρήσεις στις υποψήφιες για αξιοποίηση πηγές», επεσήμανε η κα Αντιδήμαρχος.
Κλείνοντας η κα Λαΐνη εστίασε στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού τα οποία θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει η Ένωση για να κατασκευαστούν οι κατάλληλες υποδομές στις πηγές ενώ τόνισε πως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως για παράδειγμα τη Γερμανία ο αντίστοιχος οργανισμός υγείας δίνει έως και 1.500 ευρώ σε δικαιούχους για να κάνουν θεραπείες σε ιαματικά λουτρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…