Home Κοινωνικοί φορείς Αξιοθαύμαστο έργο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας
Κοινωνικοί φορείς - 27 Φεβρουαρίου, 2015

Αξιοθαύμαστο έργο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους πιο δραστήριους σε όλο το Νομό αφού η πλούσια δράση του δεν περιορίζεται μόνο σε πολιτιστικά δρώμενα τα οποία πάντα είναι άκρως επιτυχημένα, αλλά προσφέρει διαχρονικά και καθημερινά διάφορες δραστηριότητες σε μικρούς και μεγάλους ενώ παράλληλα έχει καταφέρει με δικά του έξοδα να πραγματοποιήσει έργα που έχουν ομορφύνει ουσιαστικά την περιοχή.

 

Γωνιά πολιτισμού το παλιό Δημοτικό Σχολείο

 

Αν κάποιος δεν δει με τα μάτια, ειλικρινά είναι δύσκολο να καταλάβει το μεγάλο έργο που έχει προσφέρει ο Σύλλογος στην περιοχή. Ειδικά στο κομμάτι των δραστηριοτήτων, θεωρείται πρωτοπόρος αφού τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολλά τμήματα για όλες τις ηλικίες. Αξίζει να αναφερθεί πως με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας, παραχώρησε στον Σύλλογο το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείο το οποίο πραγματικά έχει μετατραπεί σε γωνιά… πολιτισμού.

Η μία αίθουσα του Σχολείου με έξοδα του Συλλόγου στρώθηκε με παρκέ, τοποθετήθηκαν καθρέφτες και μπάρες μπαλέτου για τη χρήση της αίθουσας μαθημάτων παραδοσιακών χορών, μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αεροβικής γυμναστικής και αίθουσα διαλέξεων.

Η δεύτερη αίθουσα με χορηγίες φίλων του Συλλόγου μετατράπηκε σε ένα υπέροχο γυμναστήριο για όλους τους νέους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται στα γυμναστήρια της ….πόλης. Μάλιστα το γυμναστήριο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο αφού τα μέλη που έχουν επιλέξει αυτή τη δραστηριότητα έχουν ειδική κάρτα με την οποία ανά πάσα ώρα έχουν πρόσβαση στον χώρο.

Επιπλέον στον πίσω προαύλιο χώρο έχει δημιουργηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ για όλα τα παιδιά και τους έφηβους, οι οποίοι μέχρι πρότινος παίζανε μπάσκετ στο αλώνι του χωριού ο οποίος είναι χώρος PARKING με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες ο χώρος διαθέτει τουαλέτες και υπάρχει καθαρισμός δύο φορές την εβδομάδα με έξοδα του Συλλόγου.

Στην ξενάγηση που μας έκανε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Κορομπίλης μείναμε έκπληκτοι από την ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει η οποία στηρίζεται όχι μόνο στα χρήματα που διαθέτει ο Σύλλογος αλλά στην μεγάλη προσπάθεια και τον προσωπικό κόπο του ίδιου, των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. αλλά και των φίλων του Συλλόγου.

Επιπλέον να αναφέρουμε πως με την κίνηση του Δήμου να παραχωρήσει το Σχολείο για χρήση στο Σύλλογο, πέτυχε δύο πράγματα. Πρώτον  αντί να γίνει ερείπιο, κατάφερε μέσω του Συλλόγου να πάρει ζωή πάλι και να προσφέρει ανάπτυξη, δίνοντας το δικαίωμα σε παιδιά και ενήλικες να κάνουν πολλές δραστηριότητες με πάρα πολύ μικρό κόστος το μήνα.

Παράλληλα κάθε χρόνο με τα χρήματα που διαθέτει ο Σύλλογος, γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις που ελάχιστα χωριά καταφέρνουν να κάνουν, όπως Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο σχολείο με δώρα για όλα τα παιδιά, αποκριάτικη γιορτή με χορό , γιορτή της μητέρας, γιορτή της πίττας, εκδρομές για μεγάλους, μονοήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές, ημερίδες και πολλά – πολλά άλλα.

 

Ομορφαίνει το χωριό και με έργα…

 

Η δραστηριότητα όμως του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνας δεν σταματά στην πολιτιστική και πολιτισμική προσφορά, αφού έχει να παρουσιάσει πλούσιο και ουσιαστικό έργο σε αναπλάσεις και καλλωπισμό διαφόρων δημόσιων χώρων. 

Με όσες δυνατότητες έχει και οικονομικές και σε επίπεδο γνωριμιών έχει καταφέρει να αποκαταστήσει πολλές παραδοσιακές γωνιές της περιοχής, όπως οι Βρύσες Πανόπουλου και Μάμαλη, εργασίες σε παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, αναπλάσεις σε δύο πηγάδια που παρέμεναν μπαζωμένα, δενδροφυτεύσεις κ.α.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πανόρμου, Ερατεινής, Τολοφώνος αυτό το διάστημα πραγματοποιούν εργασίες για τη δημιουργία στέγης αδέσποτων ζώων, όπου θα δίνεται ειδική μέριμνα με τοποθέτηση τσιπ, κτηνιατρική παρακολούθηση, στειρώσεις, εμβολιασμούς. Τα αδέσποτα θα φιλοξενούνται σε αυτόν τον περιφραγμένο και περιποιημένο χώρο έως ότου τα υιοθετήσει κάποια οικογένεια.

Επιπλέον ο Σύλλογος με την τεράστια αρωγή και προσωπική εργασία του Προέδρου κ. Κορομπίλη έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές δενδροφυτεύσεις κατά μήκος της παραλίας, μέσα στο χωριό, ενώ η εμβέλεια έχει φτάσει μέχρι τη Βάθη. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα γίνεται ανάπλαση στην παλιά χωματερή όπου θα φυτευθούν πάνω από 2500 δέντρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…