Home Πολιτικά - Φωκίδα Αν και δεν οριστικοποιήθηκαν τα ψηφοδέλτια : Στα «χαρακώματα» οι υποψήφιοι
Πολιτικά - Φωκίδα - 4 Ιανουαρίου, 2015

Αν και δεν οριστικοποιήθηκαν τα ψηφοδέλτια : Στα «χαρακώματα» οι υποψήφιοι

 .Μόλις είκοσι δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τα επιτελεία των ενδιαφερομένων αρχίζουν να παίρνουν φωτιά, παρά την υποτονικότητα των γιορτών, για να δώσουν τη μεγάλη μάχη που γίνεται στον πιο σύντομο ιστορικά χρόνο. Η μάχη της έδρας όλα δείχνουν ότι θα είναι ντέρμπι ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, ειδικά αν δεν έχουμε σημαντικές εκπλήξεις σε επίπεδο υποψηφιοτήτων.

 
Από την πλευρά της ΝΔ συνεχίζει ν’ αναζητείται ο τρίτος με το κόμμα να εξετάζει ακόμη ονόματα, την ώρα που οι άλλοι δυο είναι σίγουροι και έχουν ξεκινήσει δυναμικά τον αγώνα τους. Ωστόσο, όποιος και αν επιλεγεί από την περιοχή της Δωρίδας αναμένεται να είναι αδύναμος, λόγω περιορισμένου αριθμητικά κοινού, ενώ λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής, η ορεινή με την παράλια ζώνη δεν έχουν καλή επικοινωνία, γεγονός που περιορίζει έτη περαιτέρω την πριμοδότησή του.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της Δωρίδας θεωρείται «άλλοθι», καθώς από ισχυρή τάση κεντροδεξιών εκφράζεται η αναγκαιότητα ενός ισχυρού ψηφοδελτίου και κρίνουν ότι όπως διαμορφώνεται μέχρι τώρα είναι ανίσχυρο. Προκρίνουν δε, ονόματα, όπως του π.Δημάρχου Δελφών κ. Θανάση Μανανά, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Ταγκαλή, του π.αντιδημάρχου Στάθη Μαντζώρου, ενώ όλοι συμφωνούν ότι ο π.Δήμαρχος κ. Νίκος Φουσέκης αν δεν είχε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και έμπαινε υποψήφιος θα μπορούσε να πάρει την έδρα.
 
 
Η νυν βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα εξακολουθεί να παραμένει δυνατή στη Δωρίδα διατηρώντας σχεδόν ατόφιες τις δυνάμεις της, ενώ στο πλευρό της θα συμπαραταχθούν και κάποια καλά στελέχη του χώρου της, που την προηγούμενη φορά είχαν στηρίξει τον βασικό της αντίπαλο κ. Κώστα Παπαθανασίου. Στις δυνατές της περιοχές είναι και η ορεινή ζώνη του δήμου Δελφών, αλλά έχει πρόβλημα στην κεντρική ζώνη και κυρίως την Άμφισσα και τους Δελφούς. Η κ. Μανδρέκα έχει να αντιμετωπίσει τη φυσική φθορά από την τριετή σχεδόν διακυβέρνηση και τα εκατοντάδες μέτρα που ψήφισε. Δημόσια δεν διαφώνησε σε τίποτε και ανήκει στους βουλευτές που ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα στον κ. Σαμαρά. Μεγάλο μειονέκτημα, το οποίο θα πρέπει να αντιπαλέψει είναι το πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια από την κακή επικοινωνιακή τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει. Ενδεικτική είναι φράση στελέχους της ΝΔ από την ορεινή Δωρίδα: «Χρειαζόμουν τη Βουλευτή για μια εξαιρετικά απλή διοικητική διευθέτηση. Δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί της και η επικοινωνία μου περιορίστηκε στον αστυνομικό της. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να βάλει στη διαδικασία να μάθει ο υπάλληλός της για το προσωπικό μου ζήτημα», αναρωτήθηκε και δεν έχει άδικο.
 

Ο κ. Κώστας Παπαθανασίου έχει καταφέρει και αυτή τη φορά να έχει παράσταση νίκης που είναι βασικό. Από τη θέση του στο ΙΚΑ έχει εξυπηρετήσει πάρα πολύ κόσμο και φυσικό είναι να έχει κερδίσει νέους φίλους και υποστηρικτές. Η δυνατή του περιοχή είναι η Άμφισσα, τόπος καταγωγής του, αλλά και τους Δελφούς, όπως και στη Δεσφίνα. Στη Δωρίδα έχει ζήτημα και κυρίως στα ορεινά, όπως και στα ορεινά του δήμου Δελφών. Διατηρεί διακριτικό πλεονέκτημα καθώς θα έχει την υποστήριξη μελών της Δημοτικής Αρχής στους Δελφούς, την οποία και προεκλογικά υποστήριξε ανοικτά, αλλά και την υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μίχου. Στα μειονεκτήματά του είναι οι πολλές έμμισθες θέσεις στις οποίες έχει διατελέσει διαχρονικά και οι οποίες δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητες από τους αντιπάλους του και από το εκλογικό Σώμα.
 

Στο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Αν και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή φεύγουν έξι ονόματα, όλα δείχνουν ότι το τελικό ψηφοδέλτιο θα αποτελείται από τον περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Αγγελέτο, την Δημοτική Σύμβουλο Δελφών Γιώτα Κασούτσα και το συντονιστή της ομάδας Δωρίδας Γιάννη Κούγια. Οι τρεις επικρατέστεροι είναι όλοι μετριοπαθείς, αλλά όλοι προέρχονται από τα σπλάχνα του κόμματος και δεν επιτυγχάνεται η πολυπόθητη διεύρυνση με συνεργασίες που επιθυμεί το κόμμα κεντρικά. Η δυνατότητα ενίσχυσης των μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών με γνωστά προβεβλημένα στελέχη δεν έχει εγκαταλειφθεί, οπότε αν περπατήσει δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις.
 
Ο κ. Γιάννης Αγγελέτος είναι γνωστό παλαιό και αγαπητό στέλεχος της αριστεράς. Έχει καλό όνομα και δεν υπάρχουν εκπεφρασμένες αντιπάθειες και κόντρες. Θεωρείται δίκαιος και σοβαρός άνθρωπος, ενώ και οι επαγγελματικές του γνώσεις τον βοηθούν να έχει καλή γνώση των προβλημάτων της περιοχής. Η πορεία του αναμένεται εξαιρετική στην Ιτέα, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει και στη Δωρίδα, αλλά και στην ορεινή περιοχή του δήμου Δελφών. Μεγάλο πλεονέκτημά του είναι η υποψηφιότητά του για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του κ. Αποστόλου, όπου έμαθε την τοπική κοινωνία και τον μάθανε όλοι. Η υποψηφιότητά του θα τραβήξει και κόσμο πέρα από τις δυνάμεις του κόμματός του.
 

Η κ. Γιώτα Κασούτσα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού ισχυρή τάση, τόσο συντρόφων της, όσο και κόσμου επέμενε στην υποψηφιότητά της, κάτι που την έκανε και τελικά να ενδώσει. Στην Άμφισσα θα έχει εξαιρετική πορεία, ενώ η υποψηφιότητά της αναμένεται να πάει καλά και στην Ιτέα. Στα πλεονεκτήματά της είναι ότι γίνεται εύκολα αγαπητή, ενώ στα μειονεκτήματά της η μη ανάμειξή της στα κοινά τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλη αναγνώριση, πέρα από την κεντρική Φωκίδα.
 

Για την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Κούγια αν και ακούστηκαν πολλές περγαμηνές από τους συντρόφους του, δεν έχει μεγάλη αναγνωρίσιμότητα, ούτε καν σε όλη τη Δωρίδα. Ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον γνώριζαν, μέχρι που τέθηκε το ζήτημα υποψηφιότητάς του.

Πηγή: Ωρα της Φωκίδας

 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…