Home Κοινωνικοί φορείς Αν και έχουν μεγάλες ελλείψεις διεκδικούν ψίχουλα Τις κουμπάρες παίζουν στο νοσοκομείο
Κοινωνικοί φορείς - 18 Δεκεμβρίου, 2020

Αν και έχουν μεγάλες ελλείψεις διεκδικούν ψίχουλα Τις κουμπάρες παίζουν στο νοσοκομείο

 Αν και έχουν μεγάλες ελλείψεις διεκδικούν ψίχουλα

Τις κουμπάρες παίζουν στο νοσοκομείο

-«Τόσα μας ζήτησαν» απάντησαν Μπακομήτρος και Σπανός στο Δούρο, αναφορικά με το «χαρτζιλίκι» που έλαβε το νοσοκομείο της Άμφισσας από τα 8 εκ της περιφέρειας.

-Από τρεις θέσεις παθολόγων που είχαν προκηρύξει ήδη ακυρώθηκαν οι δυο. Αναμένεται με διάσταση Μεσσία ο μοναδικός παθολόγος που φαίνεται πως θα έρθει.

 

Αν και το νοσοκομείο Άμφισσας έχει πολλές και μεγάλες ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και σε κτιριακά θέματα, περιορίστηκε να ζητήσει «χαρτζιλίκι» από την περιφέρεια, λες και η διοίκησή του πήγε να πει τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη.

 

Δεν ήταν «κολακευτικό»

 

Κόλαφος ήταν η απάντηση τόσο του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Μπακομήτρου, όσο και του περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στην ερώτηση του κ. Χρήστου Δούρου. «Η Φωκίδα έχει υποβαθμιστεί. Με αυτά που της κάνετε, θα έπρεπε να κλείσει τα σύνορά της. Να μη σας αφήνει να περνάτε. Αν δε θέλετε τη Φωκίδα στη Στερεά να μας το πείτε να δούμε που μπορεί να ενταχθεί, σε ποια περιφέρεια», είπε ο κ. Δούρος.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μπακομήτρος στην απάντησή του ανέφερε ότι αρχικά είχε εξασφαλιστεί ποσό 4 εκ ευρώ, που στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα 4,9 εκ από ΕΣΠΑ. «Αυτές που είδατε στην απόφαση  είναι οι προτάσεις των νοσοκομείων. Αυτά τα χρήματα ζήτησαν. Εμείς δεν παρεκκλίναμε, αυτές ήταν οι ανάγκες τους», είπε.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε σε περιστατικό με αγορά πυροσβεστικών οχημάτων επί της προηγούμενης θητείας και εξήγησε πως «η περιφέρεια μόνο χρηματοδοτεί. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει. Κανένας εξ ημών δεν πρόσθεσε ή αφαίρεσε μια μολυβιά στην πρόταση. Η Φωκίδα είναι ένα από τα πέντε δάχτυλα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Υπάρχει περίπτωση να χάσεις ένα δάχτυλο και να πονάει λιγότερο», αναρωτήθηκε.

 

Η χρηματοδότηση

 

Υπενθυμίζουμε ότι η ερώτηση του κ. Δούρου σχετίζεται με προχθεσινό δελτίο τύπου του περιφερειάρχη για την κατανομή ποσού 8 εκ ευρώ στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας. Στο δελτίο αναφερόταν μεταξύ άλλο ότι με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, εγκρίνονται χρηματοδοτήσεις ύψους:

814.900€ για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

656.790€ για το Νοσοκομείο Θήβας.

1.030.000€ για το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

362.000€ για το Νοσοκομείο Κύμης.

121.600€ για το Νοσοκομείο Καρύστου.

117.958€ για το Νοσοκομείο Άμφισσας.

716.828€ για το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

1.088.294,5€ για το Νοσοκομείο Λαμίας (εκκρεμεί οριστικοποίηση).

 

Μάρτυρας πλημμελούς λειτουργίας

 

Φυσικά μόνο και μόνο το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Άμφισσας ζήτησε τη χαμηλότερη χρηματοδότηση μακρά, από κάθε άλλο στη στερεά, δεν καταμαρτυρά σε πόσο καλή κατάσταση είναι, ούτε και ότι οι ανάγκες του καλύπτονται με επάρκεια. Απεναντίας δείχνει ότι η υποστελέχωσή του ακόμη και διοικητικά είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι εύκολο να συνταχθεί και να τεκμηριωθεί ένα αίτημα της προκοπής. Υπενθυμίζουμε δε, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο και χάνονται σημαντικοί πόροι, καθώς την προηγούμενη φορά είχε επιχειρηθεί η χρηματοδότηση έργου ενεργειακής αναβάθμισης χωρίς μελέτη, αλλά με την υποβολή μιας απλής προμελέτης.

 

Πάνε… και οι γιατροί

 

Τελικά το νοσοκομείο της Άμφισσας μάλλον πάσχει από την «κατάρα των παθολόγων» και θα πρέπει να φέρουμε εξορκιστή μέρες που είναι. Ο διευθυντής που μας είχαν ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες ότι θα έρθει, δεν θα έρθει τελικά. Η θέση βγήκε άγονη γιατί ο υποψήφιος δεν κατέθεσε εγκαίρως το χαρτί της πρακτικής του. Τελικά η θέση θα επαναπροκηρυχθεί και λέγεται ότι θα εκδηλώσει ο ίδιος γιατρός ενδιαφέρον για τη θέση του Διευθυντή και αυτή τη φορά ελπίζουμε να καταθέσει εγκαίρως τα δικαιολογητικά.

Η θέση του Β Επιμελητή που επίσης είχε βγει άγονη, πληροφορούμαστε ότι θα βγει στον αέρα ως «Επιμελητής Α», αν και δεν την έχουμε δει ακόμη. Τέλος ο μοναδικός γιατρός που δέχτηκε να έρθει με το βαθμό Επιμελητή Β, αναμένεται περίπου σαν Μεσσίας. Μέχρι να έρθει πάντως όλο το βάρος της πανδημίας έχει σηκώσει ο πνευμονολόγος κ. Μουρίκης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…