Home Πολιτικά - Φωκίδα Αντιπολίτευση a la carte
Πολιτικά - Φωκίδα - 3 Φεβρουαρίου, 2020

Αντιπολίτευση a la carte

 ΝΔημοκράτης είναι μόνο ο κ.Μπούγας; Προφανώς και όχι. Για το ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας όμως φαίνεται ως μοναδική επιδίωξη η έδρα της Φωκίδας, την οποία και στοχοποιεί απόλυτα, την ώρα που δείχνει αδικαιολόγητη ανοχή σε θέματα που αφορούν το νομό, αλλά άπτονται αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων.

 

Για την έδρα

 

Ιδιαίτερη ευαισθησία δείχνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας ή έστω ότι απέμεινε από αυτήν στο δρόμο για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σε θέματα που αφορούν την έδρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ως και υπερβολικά ευαίσθητη. Τρανταχτό παράδειγμα η αναστολή του  2ου τμήματος του Γεωπονικού, προκειμένου να επαναξιολογηθεί από την εθνική αρχή. Παρουσιάστηκε ως κατάργηση και φάνηκε ότι αποτελεί είδηση ενώ ήταν γνωστό από τις αρχές Νοέμβρη. Επίσης, στελέχη της και κυρίως προσκείμενα στον πρώην Βουλευτή κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου στοχοποιούν με κείμενα και αναρτήσεις τους σωματεία και συλλόγους επειδή θεωρούν ότι δεν κάνουν αντιπολίτευση στο Βουλευτή, τουλάχιστον όπως κατά τη γνώμη τους έκαναν με τον προηγούμενο.

Για παράδειγμα, λοιδορήθηκε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου για το θέμα του ΚΕΦΙΑΠ, καθώς κάποιοι «φωστήρες» του ΣΥΡΙΖΑ «είδαν» ότι το Σωματείο δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο! Τις ίδιες αξιώσεις έχουν και από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αυτοί οι ίδιοι τα αντιμετωπίζουν μεροληπτικά.  Ο δημόσιος λόγος που αρθρώνουν μέχρι σήμερα, επικεντρώνεται στο Βουλευτή, λες και δεν υπάρχει άλλο αξίωμα στη Φωκίδα που να το κατέχει πολιτικός τους αντίπαλος.

 

Μια ιδιαίτερη προτίμηση

 

Την ίδια στιγμή η ΝΕ δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στον π.Δήμαρχο και Νομάρχη κ. Νίκο Φουσέκη, καθώς θέματα που έρχονται από τη δική του θητεία και τα οποία έχουν κόστος για την περιοχή δεν τα θεωρεί άξια σχολιασμού, όπως για παράδειγμα την πλατεία Θεάτρου.

Φυσικά, άξιο σχολίου δεν είναι ούτε και το υπέρογκο χρέος που δημιουργήθηκε επί ημερών του στο δήμο Δελφών, ενώ αντιθέτως, δεν σταματούν τις διαρροές και τους ψιθύρους για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις που ανέλαβε το Σεπτέμβριο ο κ. Ταγκαλής, τις οποίες βαφτίζουν έλλειμμα, δίχως καν να έχουμε στα χέρια μας ισολογισμούς που να αποτυπώνουν το πραγματικό χρέος του δήμου.

 

Τα δυο μέτρα και σταθμά των δυο δήμων

 

Ωστόσο, ο δήμος Δωρίδας  δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν σκληρή αντιπολίτευση στον κ. Καπεντζώνη, ενώ δε διστάζουν να συνεργαστούν με τον κ. Φλώρο της ΝΔ και η συνεργασία αυτή φτάνει ως συνεννόηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει αποτυπωθεί και σε φωτογραφικό υλικό.

Η ανάθεση μέρους της αποκομμιδής απορριμμάτων έφτασε μέχρι τα άκρα στη Δωρίδα, ενώ στο δήμο Δελφών δεν «άνοιξε μύτη». Ο κ. Ταγκαλής ανέθεσε σε ιδιώτη την αποκομιδή και δεν τον ενόχλησε κανείς.

Επιπλέον, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής προέκυψε επεισόδιο με την VECTOR Αιολική το οποίο έφτασε να μετατραπεί σε διπλωματικό, καθώς ο δήμος αξίωνε να εισπράξει, χωρίς καν να έχει εκδώσει λογαριασμό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει μια κουβέντα.

Λίγες μέρες μετά και ενώ έσκασε το θέμα της κατάσχεσης λογαριασμών για την πλατεία Θεάτρου και παρότι είναι θέμα μείζονος σημασίας, επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θεώρησαν ανάξιο λόγου.

 

Δεν προστατεύουν τα έργα τους

 

Φυσικά την ίδια τακτική ακολούθησαν για το πάρκινγκ των Δελφών, όπου Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα έδειχναν να μην το περιλαμβάνουν στις προτεραιότητές τους. Αν και το έργο χρηματοδοτείται από κεντρικούς πόρους και εγκρίθηκε επί Χαρίτση, επίσης τα στελέχη του κόμματος δεν βρήκαν να πουν  μια κουβέντα, όπως δεν την είπαν και για τον κόμβο Μαλαμάτων, το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

Προφανώς Σπανός, Δελμούζος, Ταγκαλής δεν συγκαταλέγονται στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ή τα κομματικά στελέχη δεν θεωρούν ότι ανήκουν στη ΝΔ.

 

Οι συνεργασίες

 

Η ιδιαίτερη μεταχείριση σε αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ φαίνεται και από της συνεργασίες που η ΝΕ «ευλόγησε».

Το γεγονός ότι επέτρεψε στον πολιτευτή της κ. Χρήστο Τσαμαντάνη να συνεργαστεί σε πολιτική θέση με το δήμαρχο Δελφών κ. Ταγκαλή, κρυπτόμενη πίσω από το μανδύα του «ανεξάρτητου», δείχνει ότι υπάρχει θετική διάθεση προς το περιβάλλον του κ. Ταγκαλή.

Πρόσφατα ο κ. Νίκος Κοντογιάννης, ο οποίος επίσης ανήκει στους υποστηρικτές  του ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε θέση άμισθου συμβούλου στο πλευρό του κ. Δελμούζου. 

Παράλληλα, ο εκλεγμένος σύμβουλος με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρόσος Παρασκευάς, με εισήγηση Δελμούζου προς Σπανό, έγινε ο μοναδικός εκπρόσωπος της περιφέρειας στην ΑΝΦΩ, ενώ εισηγήθηκε και την περιβόητη πρόταση Φουσέκη, με την παραλλαγή, αντί για τον κ. Δελμούζο στη θέση του προέδρου να μπει ο κ. Ταγκαλής.

 

Η ιδιαιτερότητα

 

Από τα παραπάνω και άλλα πολλά που δεν εμπεριέχονται στο παρόν κείμενο, γίνεται αντιληπτό πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε σαφή διάκριση υπέρ των κ. Ταγκαλή και Δελμούζου, αντιμετωπίζοντάς τους αντιστρόφως ανάλογα με τους κ. Καπεντζώνη και Μπούγα. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ανύπαρκτη κριτική προς τον πολιτικό μέντορα των δυο πρώτων κ. Φουσέκη, αλλά και την απροθυμία τους να δημιουργήσουν βάση μέσω της οποίας θα βγουν αυριανά αυτοδιοικητικά στελέχη.

Μέχρι στιγμής για το μοναδικό πράγμα που φαίνεται ότι ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας είναι πως ο κ. Κωστοπαναγιώτου θα καταφέρει να πάρει πίσω την έδρα του. Και δυστυχώς, μέχρι στιγμής φαίνεται μια έκδηλη προθυμία να εκχωρηθούν αυτοδιοικητικές θέσεις. Εξάλλου, η συνεργασία με ένα κομμάτι της ΝΔ που δεν χορεύει και tango  με το νυν βουλευτή, φέρνει την έδρα ένα βήμα πιο κοντά! Ή απλώς έτσι νομίζουν!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…