Home Δήμος Δελφών Ανταπάντηση Πολιτών στο Προσκήνιο σε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Άμφισσας
Δήμος Δελφών - 8 Φεβρουαρίου, 2014

Ανταπάντηση Πολιτών στο Προσκήνιο σε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Άμφισσας

Ανταπαντούν οι Πολίτες στο Προσκήνιο στο Δήμαρχο κ. Νίκο Φουσέκη και τον Αντιδήμαρχο Άμφισσας κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, με δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

 

…Ο κ. Δήμαρχος και, δυστυχώς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παν Ταγκαλής, αρνούνται να ομολογήσουν ότι έχει τελεσιδικίσει το διοικητικό μέρος της υπόθεσης Αλαφόκαστρο – Τουμπανάρια, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε, ότι ορθώς ανακλήθηκαν οι οικοδομικές άδειες και συνεπώς είναι αυθαίρετες όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών…

…Κατά την άποψή μας το αναμφισβήτητο κατάντημα του Δήμου μας, ως συνέχεια της Νομαρχίας Φωκίδας, οφείλεται εκτός των άλλων και στην πλήρη έλλειψη αξιοκρατικών κριτηρίων σε όλες της επιλογές του δημόσιου βίου, στην αποβολή της χρηστής διοίκησης, στην διάθεση του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρήματος για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων  και στον διαχωρισμό των πολιτών και δημοτικών  υπαλλήλων σε Λαμόγια, Πελάτες και Κορόιδα…»

 

Φίλοι και φίλες

Είχαμε την τιμή να τύχουμε άμεσης απάντησης στο από 26-1-2014 δελτίο τύπου , με το οποίο ζητούσαμε την παραίτηση του κ. Φουσέκη.

Το «νέο» στην απάντηση δεν είναι τα όσα αναληθή αναμασά ο κ Δήμαρχος αλλά η εμφάνιση του αντιδημάρχου σε ρόλο «ηρακλειδέως του στέμματος».

Ο  κ. Ταγκαλής μετά την ευδόκιμη προϋπηρεσία του στο ΤΑΣ Φωκίδας & την πληθωρική παρουσία του στην Άμφισσα, ζήλεψε την δόξα του προστάτη του Δημάρχου και αποφάσισε να το παίξει Ρομπέν της Πολεοδομίας!!!  

Βεβαίως όπως  μπορείτε να διαπιστώσετε από σχετικό βίντεο που επισυνάπτουμε http://youtu.be/NoV2PzJgRvQ, ξεχνάει εύκολα ή αποφεύγει να αναφέρει πχ ότι συμμετέχει  στο ΣΥΠΟΘΑ.

Οι δικαιολογίες αμφοτέρων Δημάρχου-αντιδημάρχου, βρίθουν από ανακρίβειες, μικρότητες και παντελή έλλειψη ανάληψης πολιτικής ευθύνης.   

Οι συνέπειες αυτής της φεουδαρχικής συμπεριφοράς, είναι δραματικές για τον τόπο. Είναι ακριβώς τηρουμένων των αναλογιών παρόμοια όσων πολιτικών στο Όνομα της εξουσίας βρίσκονται με Offshore κλπ. παρανομίες.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι της συγκάλυψης  παράνομων ενεργειών.

 Η πρόοδος του τόπου μας, εξαρτάται εκτός των άλλων και από την άσκηση της εξουσίας  μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας, χωρίς αποσιωπήσεις και συγκαλύψεις, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

 Το ότι η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να αποτελεί εξάρτημα πολιτικών προσώπων ισχύει και για την πολεοδομία. Ας πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Κατά την άποψή μας το αναμφισβήτητο κατάντημα του Δήμου μας, ως συνέχεια της Νομαρχίας Φωκίδας, οφείλεται εκτός των άλλων και στην πλήρη έλλειψη αξιοκρατικών κριτηρίων σε όλες της επιλογές του δημόσιου βίου, στην αποβολή της χρηστής διοίκησης, στην διάθεση του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρήματος για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων  και στον διαχωρισμό των πολιτών & δημ. υπαλλήλων σε Λαμόγια, πελάτες & κορόιδα.

Από την ανοιχτή επιστολή του κ. Δημάρχου και του υπεύθυνου Αντιδημάρχου κ. Ταγκαλή αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη ευθιξίας που έχει σαν συνέπεια την μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης ακόμη και για θέματα που άπτονται της προστασίας του παγκόσμιου λίκνου πολιτιστικής κληρονομιάς που ακούει στο όνομα Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών. Γεγονός που δείχνει την ανικανότητα προστασίας της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

          Όλα αυτά για να προστατευθεί το ιδιωτικό συμφέρων τοπικών αρχόντων!!!

Δεν θα ασχοληθούμε αναλυτικά με τα παιδαριώδη ψεύδη που επικαλούνται Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος. Προτρέπουμε τον αναγνώστη να προστρέξει στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα τον οδηγήσουν στα κείμενα  ανάλυσης που έκαναν συμπολίτες μας και όχι εμείς:

1.  http://epikourositeas.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5654.html

2. http://epikourositeas.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3885.html

3.  http://fokidatv.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

    Θεωρούμε υποχρέωσή μας να προσθέσουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Ο κ. Δήμαρχός προσπαθεί με κάθε τρόπο, να αποποιηθεί τις τεράστιες πολιτικές και προσωπικές του ευθύνες, χρησιμοποιώντας  και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, των οποίων είναι πολιτικός προϊστάμενος.

Ισχυρίζεται ότι διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου τελεσιδικίσει η ποινική διαδικασία.

          Ευχόμαστε ειλικρινά, η ποινική διαδικασία να έχει το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο.

Οι κκ. Δήμαρχος και Ταγκαλής, αρνούνται να ομολογήσουν ότι έχει τελεσιδικίσει το διοικητικό μέρος της υπόθεσης αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε, ότι ορθώς ανακλήθηκαν οι οικοδομικές άδειες…Ανάκληση οικοδομικών αδειών σημαίνει αυτομάτως, κτιριακές εγκαταστάσεις στερούμενες οικοδομικής άδειας και συνεπώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ.

Είναι γελοίο ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αμφότεροι Πολιτικοί Μηχανικοί, να ισχυρίζονται ότι ο ιδιοκτήτης των κατασκευών έχει προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια και γι αυτό δεν έχει τελειώσει η διαδικασία των αυθαιρέτων, όταν γνωρίζουν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει αποφασίσει πως ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ  στη θέση Αλαφόκαστρο – Τουμπανάρια είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ!!!

Είναι ανεύθυνο και γελοίο να παρασύρουν(;) την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, «υποχρεώνοντάς την» να συντάξει ψευδείς εισηγήσεις, προκειμένου να παρασύρει αρμόδιες αρχές σε εσφαλμένες αποφάσεις προς διευκόλυνση των δικαστικών υποθέσεων του κ. Δημάρχου.

Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες κατασκευές γνωρίζοντας ότι μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους ο σχετικός νόμος δεν δίνει την δυνατότητα αυτή, χωρίς, τουλάχιστον, να ρωτήσουν και να πάρουν σχετική έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έλεος. Και οι παρανομίες έχουν τα όριά τους.

Ποιος απλός πολίτης θα είχε ίδια αντιμετώπιση από τις υπηρεσίες του Δήμου;

Οι υπάλληλοι του Δήμου πίπτουν σε κατάφορες παραβιάσεις του υπαλληλικού και Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν  ιδιωτικά  συμφέροντα. ( Π.Κ. 239 Κατάχρηση Εξουσίας, 242 Ψευδής βεβαίωση νόθευση, 244 Καταπίεση, 256 Απιστία σχετική με την Υπηρεσία, 259 Παράβαση Καθήκοντος, παράβαση της αρχής της αμεροληψίας  κλπ). 

Στην ανοιχτή επιστολή – απάντηση των κκ. Δημάρχου και Ταγκαλή  προς την Δημοτική Παράταξή «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», δείχνουν  φανερά εκνευρισμένοι, ίσως επειδή τα πορίσματα, όλων των βαθμίδων της Διοικητικής Εξουσίας του Κράτους, μηδέ του Συμβουλίου της Επικρατείας εξαιρουμένου,  έχουν πλέον τελεσιδικίσει και δεν είναι της αρεσκείας τους.

Η  ευημερία και η πρόοδος της τοπικής μας κοινωνίας εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από την πολιτική υπευθυνότητα και προσωπική ακεραιότητα των ηγετών της, συμπεριλαμβανομένων όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Ελπίζουμε λοιπόν κ Ταγκαλή να «προχωρήσει» συνολικά το θέμα. Άλλος στη θέση σας θα είχε ήδη φύγει τουλάχιστον από υπεύθυνος Πολεοδομίας!!!

Η σιωπή μας θα σήμαινε συνενοχή. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.  

 

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

 

 

Υστερόγραφο.. http://youtu.be/NoV2PzJgRvQ Βίντεο .Π. Μέγκος ερώτηση σε κ. Ταγκαλή στο δημ Συμβούλιο 28-1-2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …