Home Πολιτικά - Φωκίδα Αντί να εκπαιδεύουν μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου, καλά θα κάνουν να εκπαιδεύουν ενήλικες για τη σωστή του χρήση
Πολιτικά - Φωκίδα - 17 Μαρτίου, 2017

Αντί να εκπαιδεύουν μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου, καλά θα κάνουν να εκπαιδεύουν ενήλικες για τη σωστή του χρήση

 Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την αγωνία συλλόγων γονέων και φορέων, θεσμικών και κοινωνικών, να ενημερώσουν τα παιδιά για την κακή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί.

Από την άλλη, αν κάποιος ανοίξει την κεντρική σελίδα του FACEBOOK και ρίξει μια ματιά στις αναρτήσεις των προφίλ, θα δει ότι τη μερίδα του λέοντος παίρνουν τα τσιτάτα, οι φωτογραφίες στυλ «κοιτάξτε με» και οι σαχλαμάρες. Εκεί μαζεύονται τα περισσότερα like που επιδοκιμάζουν τους χρήστες και τους παροτρύνουν να συνεχίσουν έτσι!

Θα μπορούσε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λειτουργήσουν ευεργετικά στην κοινωνία, για την ανταλλαγή απόψεων επί πολιτικών, επιστημονικών, πολιτιστικών ζητημάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα και όμως βουλιάζει στην εγωπάθεια, ενώ μόνο ακραία στοιχεία έχουν βρει την ευκαιρία να αναρριχηθούν.

Την επόμενη φορά που θα γίνει μια ημερίδα με θέμα το διαδίκτυο καλό είναι να μην απευθύνεται σε μαθητές, αλλά σε γονείς και αντί να έχει θέμα τους κινδύνους, καλύτερα να εκπαιδεύει ενήλικες ως προς τη σωστή χρήση του. Και αυτό γιατί μερικοί γονείς εκτός των άλλων εκθέτουν και τα παιδιά τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, βραβεία και επιτυχίες, τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά προσελκύοντας ομάδες ανθρώπων που κανείς δεν θα ήθελε να στοχοποιήσουν το παιδί του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…