Home Δήμος Δελφών Ανδρεοπούλου και Κυριακίδης καταθέτουν τις προτάσεις τους για το θέμα της Γραβιάς -Με δυο γραμμές η Ανανεωτική Δύναμη
Δήμος Δελφών - 14 Ιουνίου, 2020

Ανδρεοπούλου και Κυριακίδης καταθέτουν τις προτάσεις τους για το θέμα της Γραβιάς -Με δυο γραμμές η Ανανεωτική Δύναμη

 Ανδρεοπούλου και Κυριακίδης καταθέτουν τις προτάσεις τους για το θέμα της Γραβιάς -Με δυο γραμμές η Ανανεωτική Δύναμη

 

Μετά το σάλο που ξέσπασε, αλλά και τον έκδηλο φόβο που κάλυψε τις περιοχές των ΔΕ Γραβιάς και Παρνασσού, δυο μέλη της Ανανεωτικής Δύναμης Δελφών τοποθετούνται, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Ο γνωστός χειρουργός κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης εξηγεί τους λόγους που δε μπορούν να γίνουν προληπτικά τέστ και συνιστά «καραντίνα». Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

«Επειδή πάλι ακούγονται πολλά για το περιστατικό της Γραβιας πρέπει να πω τα εξής: 1. Η Πανδημία δεν τελείωσε αλλά οι κάτοικοι του νόμου μας συμπεριφέρονται σαν να τελείωσε πριν ένα μήνα.

2. ότι το να τηρήσεις της οδηγίες του ΕΟΔΥ στο εμπορο-πανηγύρι είναι σχεδόν αδύνατον κ κακώς επιτράπηκε.

3. προληπτικά τεστ δεν γίνονται, διότι ως γνωστών η επώαση της νόσου COVID 19 διαρκεί από 2 έως 14 ημέρες, με τα περισσότερα (80-90%) περιστατικά να εκδηλώνονται από από την 4η μέχρι την 7η μέρα όποτε το τεστ πιο νωρίς θα βγει αρνητικό κ είναι άχρηστο.

4. Το μόνο απλό μέσον είναι αυτοί που ήρθαν σε επαφή με τον θετικό άνθρωπο, αγοράζοντας το προϊόν του, να μπουν καραντίνα στην οικία τους για 7 ημέρες από την στιγμή της επαφής».

 

Η π.αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου ζητεί τα ακόλουθα:

 

ΓΡΑΒΙΑ – ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

 

Με δεδομένο ότι εξακριβωμένο κρούσμα κορωνοϊού επί τριήμερο ήρθε σε άμεση επαφή με πάρα πολύ κόσμο από την ευρύτερη περιοχή της Γραβιάς, πιστεύω ότι ως Δήμος οφείλουμε να απαιτήσουμε σήμερα την λήψη τριών τουλάχιστον προληπτικών μέτρων.

1. Την διενέργεια εκτεταμένων δειγματοληπτικών ελέγχων στην περιοχή της Γραβιάς από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ,

2. Την διακοπή λειτουργίας, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, των σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής και

3. Την εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Γραβιάς για την εξακρίβωση της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων από τους πολίτες (αποστάσεις, μάσκες προστασίας κλπ).

Κατά την γνώμη μου τα παραπάνω είναι επείγοντα και πρέπει η Δημοτική Αρχή, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να κινηθεί απόψε κιόλας.

 

Μαίρη Ζ.Ανδρεοπούλου

Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε Γραβιάς

Δήμου Δελφών

 

Με δυο γραμμές η Ανανεωτική Δύναμη

 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την επιστολή που απέστειλε ο π.αντιδήμαρχος κ. Λ.Αναγνωστόπουλος στην εφημερίδα μας, με την οποία σχολίαζε το γεγονός ότι ματαιώθηκε το φεστιβάλ Δελφών, αλλά θα διεξαχθούν τα παζάρια, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κίνδυνος με τα παζάρια είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω του καλυμμένου – κλειστού χώρου και τις υπερσυγκέντρωσης ατόμων. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ωστόσο, δεν πήγε και δεν ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής των παζαριών Γραβιάς και Άμφισσας. Ωστόσο, δεν έκανε το ίδιο και ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Δύναμης και π.Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συναίνεσε να γίνουν. Αν και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ως άνθρωπος ο κ. Παναγιωτόπουλος, το θέμα του παζαριού όμως το υποτίμησε, όπως το ίδιο έκανε και η Δημοτική Αρχή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…