Home Στερεά Ανατριχιαστικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Στερεά - 7 Οκτωβρίου, 2017

Ανατριχιαστικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

 Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας καθώς αποδεικνύουν και με τη βούλα ότι η φτώχεια ακόμη και ο υποσιτισμός συνεχίζουν να καλπάζουν στην Ελλάδα και δη στην Περιφέρεια μας.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε από τα στατιστικά στοιχεία – ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν    4009 μαθητές προκειμένου να αξιολογηθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να προχωρήσει η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
και του «Ινστιτούτο Prolepsis» για το έργο: «Εφαρμογή του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2017 – 2018».
Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής της έρευνας :
-Το 47,8% των οικογενειών αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια,
-Το 19,8% των οικογενειών αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.
-Στο  57,0% των οικογενειών, τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα,
στο 7,8% των οικογενειών κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.
-Στο  5,4% των οικογενειών υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.
-7,0% των παιδιών δεν καλύπτονταν από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο.
 
Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας σημείωσε:
“Τα στοιχεία αυτά, αν και έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, επιβεβαιώνουν, σε έναν ορισμένο βαθμό, την οξύτητα του προβλήματος της αυξανόμενης φτώχειας, σαν αποτέλεσμα της ανεργίας και των  αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στα πλαίσια κατευθύνσεων της Ε.Ε και άλλων σοφών, που βλέπουν το μέλλον με τα μάτια των μονοπωλίων .
 Αντιπαρερχόμαστε το ότι στέκεστε στο φαινόμενο της ορθής διατροφής και της πείνας των παιδιών επιφανειακά  και πως δεν αναζητάτε τις αιτίες τους….. Χωρίς να ξεχνάμε πως είσθε συμμέτοχοι στις πολιτικές που οδήγησαν το πράγματα εδώ.
 Δεν μπορούμε , όμως να αφήσουμε τον συγκεκριμένο απολογισμό ασχολίαστο.
Αποδεικνύεται η προσπάθειά σας προσχηματική και   πως αποσκοπεί  στο να δημιουργήσει την εντύπωση πως κάτι κάνετε για την φτωχολογιά, που αυξάνετε καθημερινά και που δοκιμάζεται.
Στέκεστε στην πείνα και την δυστυχία των παιδιών αλλά δεν μιλάτε  για τις αιτίες της.
Καλύπτεται μόνο ένα ελάχιστο μέρος των αναγκών και όχι όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη, προβάλλοντας – μάλιστα – επιδεικτικά τις δραστηριότητες σας
Αξιοποιείται την ΜΚΟ «Ινστιτούτο Prolepsis» και συνεργάζεσθε με το ίδρυμα Νιάρχος, επιχειρώντας να αναδείξετε πως υπάρχουν καλοί άνθρωποι και ευεργέτες που μπορούμε – τάχα – να στηριχτούμε, αφήνοντας, προκλητικά και απαράδεκτα στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική και το Υπουργείο Παιδείας που εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν συσσίτια σε όλους τους μαθητές, σε όλα τα σχολεία.
Είναι ξεκάθαρο πως προστατεύεται την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος που συνθλίβει την φτωχολογιά”
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Σε διακοπή και το έργο του Θεραπευτηρίου Ιτέας – Εκτελούνται εργασίες με το σταγονόμετρο

Σε διακοπή εργασιών τυπικά βρίσκεται και το έργο της νέας πτέρυγας στο Θεραπευτήριο Ιτέας …