Home Δήμος Δελφών Αναστολή διακοπών υδροδότησης στο Δήμο Δελφών
Δήμος Δελφών - 20 Μαρτίου, 2020

Αναστολή διακοπών υδροδότησης στο Δήμο Δελφών

 

Την απόφαση αναστολής των διακοπών υδροδότησης λόγω οφειλών πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Η απόφαση εδράζεται στην κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, με κύριο μέλημα όλων της προστασία της υγείας των πολιτών, και έχει ισχύ για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού (Covid-19). 

Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη με εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλου, και βάσει αυτής προβλέπεται: 

1) Διακοπές σε παροχές ύδρευσης θα γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που θα υποβάλλονται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ύδρευσης Αποχέτευσης. 

2) Σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης, οι οποίοι έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού, με βάση το ύψος  των οφειλών . 

3) Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία της επιχείρησης μόνο για περιπτώσεις έκτακτες και επείγουσες, κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 12:00 μεσημβρινή. Οι πολίτες που θα προσέρχονται θα εξυπηρετούνται ένας – ένας και εφόσον έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών, κ.τ.λ), τηρώντας πάντοτε τις αποστάσεις ασφαλείας και τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας.

 Η εξυπηρέτηση των δημοτών θα μπορεί να γίνεται κατόπιν επικοινωνίας στο e-mail ([email protected]) και το fax της επιχείρησης (22650-79194), αλλά και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 22650-79183, 79197. 

4)  Η εξόφληση των λογαριασμών προτείνεται να γίνεται ηλεκτρονικά με την χρήση του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής που αναγράφεται στο έντυπο λογαριασμού και είναι μοναδικός. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος καταναλωτής επιθυμεί να προσέλθει στο ταμείο της υπηρεσίας, θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω για την εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία.   

5)  Το τεχνικό προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διάθεση πόσιμου νερού στους καταναλωτές, εστιάζοντας κατά προτεραιότητα σε εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, όποτε παραστεί ανάγκη. Στο πλαίσιο της ασφαλούς διάθεσης πόσιμου νερού, η επιχείρηση θα προβεί σε απολύμανση των δεξαμενών ύδρευσης με την χρήση χλωρίου. 

Η Δ.Ε.Υ.Α. και ο Δήμος Δελφών καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθούν δίπλα στους πολίτες, σε αυτή την ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, παρέχοντας το σύνολο των υπηρεσιών τους, με αίσθημα ευθύνης και ακολουθώντας το σύνολο των οδηγιών που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς. 

Προς ενημέρωση των δημοτών, διαψεύδουμε κατηγορηματικά πως έγινε διακοπή υδροδότησης κατά την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων εντός του πλαισίου των οποίων λειτουργεί ο Δήμος Δελφών  και η χώρα γενικότερα. Τέλος, θα καλούσαμε όλους να σταθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις επιτελώντας το ρόλο τους με σοβαρότητα και χωρίς μικροπολιτικούς τακτικισμούς.  

Από το Γραφείο Δημάρχου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…