Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΑΝΕΏΘΗΚΕ : Μπήκε στη χώρα χωρίς να τον υποβάλλουν σε τεστ
Κοινωνικοί φορείς - 8 Αυγούστου, 2020

ΑΝΑΝΕΏΘΗΚΕ : Μπήκε στη χώρα χωρίς να τον υποβάλλουν σε τεστ

 Χωρίς να τον ελέγξει κανένας στο αεροδρόμιο μπήκε στη χώρα μας ο 21χρόνος Ελληνογάλλος   , συνοδευόμενος από   τους δύο φίλους του, καταγγέλλει στην εφημερίδα μας ο πατέρας του ο οποίος διατηρεί σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Γαλαξιδίου.

 

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του  ασθενή , ο οποίος είναι Έλληνας , οι επαφές του παιδιού στην περιοχή  ήταν  κυρίως η παρέα των δύο φίλων του που φιλοξενούσε , ενώ όσες μέρες βρισκόταν στο Γαλαξίδι «τηρούσε τις αποστάσεις και φορούσε μάσκα όπου αυτή χρειαζόταν». Μάλιστα τονίζει ότι  «τα παιδιά βγήκαν για φαγητό και έκαναν παρέα μόνο μεταξύ τους και χωρίς να έχουν επίγνωση της κατάστασης. Από την στιγμή δε που είχε τα συμπτώματα, ως υπεύθυνος πολίτης, πήγε από  μόνος του στο νοσοκομείο και αμέσως τήρησε τα πρωτοκόλλα ασφαλείας  και απομόνωσης».

Επιπλέον,    ιατρικοί  κύκλοι από το νοσοκομείο Άμφισσας  που απευθύνθηκαν στους συντάκτες μας  ήδη η παρέα του 21χρονου υπεβλήθη σε τεστ  και αναμένονται σήμερα Κυριακή  τα αποτελέσματα ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση με σκοπό να γίνουν τεστ όπου θεωρηθεί σκόπιμο.

 

Δεν γνώριζε ότι κουβαλάει τον ιό

 

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο ελληνογάλλος είχε τον ιό όταν μπήκε στην Ελλάδα ή τον κόλλησε στη χώρα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 21χρόνος μόλις αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα απευθύνθηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Προφανώς τα παιδιά εφόσον άνοιξαν τα σύνορα ήρθαν για να κάνουν τις διακοπές του και όπως κάνουμε όλοι μας, είναι λογικό να πάνε για φαγητό, να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας από εμάς που να κάνει κάτι άλλο στις διακοπές του. Εφόσον δεν είχαν την παραμικρή υποψία και εφόσον η Πολιτεία δεν τους υπέβαλλε σε κανέναν έλεγχο είναι ξεκάθαρο ότι δε φέρουν και καμιά ευθύνη. Θα μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή να συμβεί στον καθέναν από εμάς.

Αναρωτιόμαστε όμως πραγματικά- και το ερώτημα αυτό απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας-  πως γίνεται να μπαίνουν οι επισκέπτες της χώρας μας χωρίς κανέναν απολύτων έλεγχο, ειδικά όταν έχουμε 150 κρούσματα τη μέρα και είμαστε ένα βήμα πριν γίνουμε Ισπανία και Ιταλία.

 

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο νεαρό συμπολίτη μας, που είναι και Έλληνας πολίτης και μακάρι σύντομα όλη αυτή η ταλαιπωρία να γίνει ανάμνηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…