Home Δήμος Δελφών Ανανεωτική Δύναμη Δελφών: Χωρίς διεκδίκηση δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε προκοπή!
Δήμος Δελφών - 15 Απριλίου, 2021

Ανανεωτική Δύναμη Δελφών: Χωρίς διεκδίκηση δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε προκοπή!

 Τελικά και ενώ επί αρκετές ημέρες έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η περιοχή μας προκειμένου να διεκδικήσει τα αυτονόητα, δηλαδή την διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις στην περιοχή της Παρνασσίδας, η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει ακάθεκτη την μακάρια πορεία της χωρίς να απαιτεί και να διεκδικεί το παραμικρό.

Έτσι και ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος για την διοργάνωση του ράλι, όπως άλλωστε έκανε η Λαμία που συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο και εξέδωσε ομόφωνη απόφαση, παρατηρούμε ότι την πρωτοβουλία την αναλαμβάνουν σύλλογοι και φορείς της περιοχής χωρίς όμως την βοήθεια και συγκατάθεση του Δήμου Δελφών. Ανάμεσα σ’ αυτούς που φέρεται να υπογράφουν το αίτημα για την διοργάνωση του ράλι είναι ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, τα δύο Επιμελητήρια Φωκίδας και Βοιωτίας, το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας κ.ά.

Πουθενά ο Δήμος μας, καμία θέση ο δήμαρχος, λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε!

Διαβάζουμε λοιπόν στα τοπικά ΜΜΕ ότι κατέφτασε στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού και τρίτη πρόταση με επίκεντρο τη Φωκίδα (Ιτέα-Δελφούς-Γαλαξίδι) και τη Βοιωτία (Αράχοβα). Η νέα πρόταση σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του Service Park στην Ιτέα (η Λαμία κρατά την τελετή λήξης) και την αξιοποίηση των δεκάδων ξενοδοχείων , καφέ και εστιατορίων της περιοχής. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή έχει μεγάλη ιστορία στη διεξαγωγή του ράλι ήδη από το 1999 , έχει την εμπειρία από διοργανώσεις διεθνούς κύρους, δεδομένου ότι φιλοξενεί το FORUM των Δελφών αλλά και κολυμβητικούς αγώνες διεθνούς εμβέλειας. Διαβάζουμε επίσης ότι η παραπάνω πρόταση δεν δίνεται στην δημοσιότητα για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, ενώ σε κάθε περίπτωση τα θεσμικά όργανα και οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του τόπου μας εξακολουθούμε να παραμένουμε χωρίς καμία ενημέρωση!

Τα ερωτήματα πολλά και σοβαρά. Ερωτήθηκε ο δήμαρχος Δελφών και αρνήθηκε να υπογράψει, υπόγραψε αλλά το κρατά κρυφό για δικούς του λόγους, δεν ερωτήθηκε γιατί ούτως η άλλως δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξη του στο θέμα της διεκδίκησης, φοβάται μήπως να αντιπαρατεθεί με τις προειλημμένες αποφάσεις των περιφερειακών θεσμικών εκπροσώπων που σαφέστατα επιθυμούν την διοργάνωση του ράλι στην Λαμία; Επειδή ουδείς γνωρίζει, παρά μόνο ο ίδιος, καλό είναι να βγει δημόσια και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες για τις αποφάσεις του. Διαφορετικά είναι φανερό ότι το μόνο για το οποίο είναι ικανός, είναι να σιωπά επιδεικτικά σε όλα αυτά που θα μπορούσαν να μας ενώνουν και να μας αναδείξουν ως τοπική κοινωνία!
Βεβαίως και σε κάθε περίπτωση όλοι έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά τον ρόλο της, αλλά σύρεται κυριολεκτικά από τις καταστάσεις και τα γεγονότα!

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών-Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…