Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ : Δύο ισχυροί σεισμοί 4,7 και 4,9 ρίχτερ
Κοινωνικοί φορείς - 12 Ιανουαρίου, 2021

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ : Δύο ισχυροί σεισμοί 4,7 και 4,9 ρίχτερ

 Στο ρυθμό των ρίχτερ χορεύει από τα μεσάνυχτα και μετά   ολόκληρη η Φωκίδα καθώς σημειώνονται αλλεπάλληλοι σεισμοί.
Σύμφωνα με το αστεροσκοπείο Αθηνών  δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν δύο   απανωτοί ισχυροί σεισμοί μεγέθους 4,7 και 4,9 ρίχτερ.

Ο πρώτος   είχε εστιακό βάθος 4,3 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου και ο δεύτερος είχε εστιακό βάθος 14,1 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στην ίδια περιοχή.

Ο σεισμολόγος  κ Μελής δήλωσε πριν λίγο στην ΩτΦ ότι  δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς ο Κορινθιακός ανέκαθεν δίνει τέτιοιου  μεγέθους σεισμούς .
Καθυσυχαστικός ήταν και ο σεισμολόγος κ Τσελέντης ο οποίος σε αναρτησή τγου αναφέρει:” Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά”.
 Ο  αντιδήμαρχο Δωρίδας Γιάννη Φλέγγα   βεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν  ζημιές και το μόνο που παρατηρήθηκε ήταν κάποιες πέτρες κατά μήκος της Εθνικής Οδού και στο σημείο σπευδουν αστυνομικοί από το Ευπάλιο. Ωστόσο οι  κάτοικοι της περιοχής παραμένουν σε επαγρύπνηση και κάποιοι από αυτούς ΄’εχουν βγει έξω από τα σπίτια τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…