Home Πολιτικά - Φωκίδα Ανανέωση στην πράξη
Πολιτικά - Φωκίδα - 8 Μαΐου, 2018

Ανανέωση στην πράξη

 Παρέμβαση από την Μαίρη Δημ. Καπαρέλη 

Κοινωνιολόγο
Υποφ. Μέλος ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών
 
Η καινοτόμα προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Οκτώβριο του 2016 με τη δημιουργία του Μητρώου στελεχών , αποσκοπεί στο να εμπλουτιστεί το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί νέα πνοή στη στελέχωση του πολιτικού προσωπικού του κόμματος.  
Να γίνει  η Νέα Δημοκρατία μία ανοιχτή πολιτική κυψέλη νέων ιδεών και αξιών. Να αναζωογονηθεί η Νέα  Δημοκρατία από το οξυγόνο της κοινωνίας, με διάθεση προσφοράς και με ιδέες που θα φέρουν έναν νέο αέρα στην πολιτική.  
Με βάση την Αξιοκρατία και την Αξιολόγηση , η Νέα Δημοκρατία θα κτίζει μία γέφυρα μεταξύ πολιτών και πολιτικής.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα , να κινητοποιηθούν οι πολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν ενεργά στην πολιτική , αλλά μέχρι σήμερα αισθάνονταν-και δικαίως-ότι δεν μπορούσαν λόγω του κλειστού κομματικού συστήματος της χώρας.
Αποτελεί ζητούμενο επομένως , ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της φιλελεύθερης παράταξης την Κυριακή 13 Μαΐου , να εξασφαλιστεί η πλήρης ανανέωση προσώπων και στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια κομματικά όργανα, από πολίτες που καταξιώνονται στον εργασιακό τους χώρο , από ενεργούς πολίτες που έχουν και διατυπώνουν άποψη για την ανάπτυξη του τόπου μας και δεν αποτελούν απλά χειροκροτητές ενός παρωχημένου πολιτικού συστήματος με αυλικούς ακόλουθους.
Η νέα γενιά οφείλει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο και να λάβει τα πολιτικά ηνία  με γνώμονα την προσφορά, τη μαχητικότητα και την αλλαγή πολικής φιλοσοφίας . Η νοοτροπία του δημοφιλέστατου «κυρίου Γκρούεζα»  του ελληνικού κινηματογράφου  «Ο Μαυρογιαλούρος» αποτελεί μία ξεπερασμένη πολιτική φιγούρα με πολλαπλά αρνητικά στοιχεία αναξιοκρατίας και έντονου κομματικού παρεμβατισμού , που οδήγησαν τους νέους στην αποστροφή σε κάθε είδους πολιτικής ενασχόλησης.
Η Ανανέωση στελεχών και ιδεών στην πράξη αποτελεί μονόδρομος . Η πολιτική ενασχόληση πρέπει να σχετίζεται αποκλειστικά με την προώθηση των  υποθέσεων της  πόλεως και όχι με την προώθηση προσωπικών τακτοποιήσεων , που η κοινωνία και γνωρίζει και αποστρέφεται πλέον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…