Home Εικόνες Αρχικής Ανακοινώθηκε από το δήμο Δελφών το πρόγραμμα
Εικόνες Αρχικής - Πολιτισμός - 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανακοινώθηκε από το δήμο Δελφών το πρόγραμμα

Και τα ΦΩΚΙΚΑ γιορτάζουν τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους

Ανακοινώθηκε από το δήμο Δελφών το πρόγραμμα

Και τα ΦΩΚΙΚΑ γιορτάζουν τα 200 χρόνια ελληνικού κράτους

 

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των ΦΩΚΙΚΩΝ ανακοίνωσαν από κοινού ο πρόεδρος του Δικτύου Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κατσικούλης, ο αντιδήμαρχος της Άμφισσας κ. Νίκος Λουπάκος και ο πρόεδρος της Άμφισσας κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος.   Τα φετινά ΦΩΚΙΚΑ υπηρετούν τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

 

ΦΩΚΙΚΑ 2021

Μετά από την απόλυτα επιτυχημένη επιστροφή του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021 και σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά δημοτική ενότητα του Δήμου μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των Φωκικών 2021. Τα Φωκικά αποτελούν πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Άμφισσας και φέτος θα πραγματοποιηθούν με μια σειρά εκδηλώσεων σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

 

* Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. 21:00 Πλατεία Κεχαγιά

-Μουσική βραδιά με τους Νίκο Παπουτσή, Βαγγέλη Γκομούζα και Γιάννη Σούφρα. Στο μπουζούκι Ηλίας Ντόσκας και Παναγιώτης Λύτρας, στα πλήκτρα ο Δημήτρης Ζωγράφος, στα κρουστά ο Γιώργος Σταμούλης και στο πιάνο ο Θοδωρής Σούφρας.

 

* Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. 20:00 Πλατεία Ησαΐα

🎼 Μουσικοθεατρική παράσταση, «Η ιστορία ενός μονόφθαλμου». Μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής και εικαστικών, βασισμένη στη ραψωδία Ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον ‘’ Ερωτικό Πολύφημο’’ του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τη θεατρική ομάδα The Young Quill.

 

*Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

🙋‍♀️🙋 9:00-13:00 Πλατεία Κεχαγιά

Παιδιά σε κίνηση. Οι δρόμοι μας όπως παλιά και το παιχνίδι η ζωή μας, στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Διαδραστικά παιχνίδια για τη βιώσιμη κινητικότητα και την κλιματική αλλαγή με μαθητές δημοτικών σχολείων, από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

🏃17:30 Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

«Περπατούμε… Ποδηλατούμε τον Καρκίνο Νικούμε», Δράση του Παραρτήματος Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

 

* Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου. 20:00 Πλατεία Ησαΐα

🎶Παράσταση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλίου.

 

* Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. 20:00 Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης- Οικία Οπλαρχηγού Πανουργιά

 

-Παρουσίαση από το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδος του βιβλίου της Μάντυς Δασκαλοπούλου, Γυναίκες της Φωκίδας στην Επανάσταση του 21’. Θα παρουσιάσει η Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από μουσικό πρόγραμμα. Στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθεί δωρεάν το βιβλίο.

Παράλληλα θα εκτεθεί έργο των μαθητών του ΚΔΑΠ Δήμου Δελφών, εμπνευσμένο από την Επανάσταση του 1821.

 

*Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. 21:00 Σινέ Άλσος

– Προβολή από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας των δύο μονόπρακτων οπερών δωματίου “Ρέκβιεμ Αχμάτοβα” και “Επέτειος” του συνθέτη Χάρη Βρόντου. Πρόκειται για παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία της Αγγέλας Σαρόγλου και τραγουδούν η σοπράνο Μαρισία Παπαλεξίου και ο μπασοβαρύτονος Γιάννης Γιαννίσης.

 

* Σάββατο 2 Οκτωβρίου Λευκή Νύχτα στην Άμφισσα.

Στις 20:00 στην Πλατεία Ησαΐα

Αφιέρωμα στο Θούριο του Ρήγα Φεραίου από τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας πλαισιωμένη από τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άμφισσας.

 

* Κυριακή 3 Οκτωβρίου. 19:30 Πλατεία Χάρμαινας

Ομιλίες της Λαογράφου, Δρ. Αικατερίνης Πολυμέρου- Καμηλάκη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας, Βασίλη Αυγερινού για την τέχνη της βυρσοδεψίας και τις δυνατότητες ανάδειξης της παραδοσιακής συνοικίας της Χάρμαινας.

Παράλληλα έκθεση παλιών φωτογραφιών της παραδοσιακής συνοικίας.

Συνδιοργάνωση: Επιμελητήριο Φωκίδας, Δίκτυο Δελφών, Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.

Η είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…