Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18-2-2020 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Κοινωνικοί φορείς - 8 Φεβρουαρίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18-2-2020 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

.   Της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ενώσεων  Υπαλλήλων Πυροσβεστικού  Σώματος .

Τηλ.: 6978520351, 6974881331 fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, email: [email protected]

                                                                                                      Αθήνα  8 Φεβρουαρίου 2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Όταν μας ανοίγουν τον λάκκο με τους αντιασφαλιστικούς τους νόμους, για να θάψουν το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό μας μέλλον, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν πρέπει να παραμένουμε θεατές. 

               ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 

Η Ε.Α.Κ.Π., απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πυροσβέστες, εποχικούς, πενταετείς, χαμηλόβαθμους, Αξιωματικούς και  αποστράτους, να αγωνιστούν για να εμποδίσουν το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, που είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων έπειτα από πολύχρονους σκληρούς αγώνες. 

Σήμερα γίνετε ακόμη μία συντονισμένη προσπάθεια και από την σημερινή κυβέρνηση, παίρνοντας το νήμα από την προηγούμενη,  να καμουφλάρει τις αντιασφαλιστικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου ώστε:

 • Να κλείσει νομικά κενά να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του.

 • Να εφαρμοστεί γρήγορα και επιθετικά για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα. 

 • Να ανοίξει την οδό για νέα επιδρομή με τους τρεις πυλώνες του συστήματος. Βλέπε στο site ( eakp.gr ) την ανακοίνωση και το ενημερωτικό της Ε.Α.Κ.Π. 19/12/2019 « Για την μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα ».

Επιχειρείτε να θωρακιστεί νομοθετικά και δικαστικά ο περιορισμός της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης που σήμερα βρίσκεται στα 384,00 ευρώ, τη λεγόμενη πλέον εθνική σύνταξη η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από τη γενική φορολογία, σε βάρος μας. 

Οι κρατήσεις μιας ζωής, τα αποθεματικά μας, θα μπορούν να κόβονται, να κουρεύονται για τις τράπεζες, να παίζονται στη ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να εξανεμίζονται σε μια στιγμή, για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματίες της Υγείας, οι οποίοι έχουν επενδύσει πάνω στο νέο νόμο, αναμένουν με ανυπομονησία τις νέες εξελίξεις, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους συνταξιούχους. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους σε μία μικρή κατηγορία συνταξιούχων, που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να δώσει με απόφαση δικαστηρίου. Στους παλιούς συνταξιούχους η προσωπική διαφορά διατηρείται. 

Η προσωπική διαφορά όμως δεν είναι σύνταξη, σήμερα δίνεται αύριο την κόβουν. 

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί πιστεύουν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας. 

Το ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε πυροσβέστη. Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας όταν αρρωσταίνουμε. 

Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Επιχειρούν λοιπόν: 

 • Να σπρώξουν εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων πυροσβεστών  που δουλεύουν με τους όρους τις ευελιξίας των χαμηλών μισθών, εποχικότητας και κινητικότητας, ρίχνοντας από τώρα τις παραγωγικές ηλικίες στα δίχτυα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

 • Να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και την υποχρεωτική παραμονή στην εργασία μας έως τα βαθειά γεράματα.

 • Επιχειρούν να θάψουν κάθε δυνατότητα αγωνιστικής διεκδίκησης αλλά και τις δικαστικές αξιώσεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα.

Το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, έχουν συμφωνήσει και πρωτοστατήσει στην δημιουργία των επαγγελματικών ταμείων στον χώρο μας, έχουν πληρώσει με τα χρήματα των πυροσβεστών αναλογιστική μελέτη που κόστισε 25.000 ευρώ, αποτελούν σύμμαχο της κυβέρνησης για την κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης.

 Όλοι αυτοί και οι προκάτοχοι τους είναι συνένοχοι και μαζί με τις κυβερνήσεις έχουν συμβάλει στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και το « κατηγορητήριο » που τους βαραίνει είναι μεγάλο: 

 • Όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1990 και μετά που πετσόκοψαν τις συντάξεις, αύξησαν τα όρια ηλικίας, μετέτρεψαν το εφάπαξ και το μέρισμα των  ταμείων μας σε φιλοδώρημα, είχαν την στήριξη τους!

 • Ανέχτηκαν και συγκάλυψαν την ληστεία των αποθεματικών μας από την επένδυση των αποθεματικών μας σε αμοιβαία κεφάλαια!  

 • Ποτέ τους δεν διεκδίκησαν να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων μας.

 • Έβαλαν πλάτη για:

 • Να καταργηθούν οι μισθολογικές προαγωγές που παίρναμε όλοι, άσχετα τον βαθμό που είχαμε, και τώρα δήθεν κάνουν αγώνα για μία ακόμη « σαρδέλα » με πραγματικό αντίκρισμα τις μεταθέσεις. 

 • Να μην πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας, τις Κυριακές, τις εξαιρέσιμες μέρες με συνέπεια να έχει καταργηθεί στη ουσία το δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο.

 • Να μην αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως Β.Α.Ε. 

 • Να μην αναγνωρίζονται μισθολογικά για τους  πτυχιούχους οι σπουδές τους.

 • Να αυξηθούν υπέρογκα οι εισφορές μας.  

Έκαναν ότι μπορούσαν και το πέτυχαν να καταργηθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση στον χώρο μας το αμετάθετο, το δικαίωμα δηλαδή να υπηρετεί ο καθένας μας στον τόπο συμφερόντων του και να κτίζει την ζωή του με αξιοπρέπεια.

Η Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…