Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
Κοινωνικοί φορείς - 28 Μαρτίου, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Με την παρούσα ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας, το Διοικητικό Συμβούλιο, αισθάνεται την ανάγκη να κοινοποιήσει στους Φωκιείς, μετά από διάφορες δημοσιεύσεις  αναρμοδίων τα κάτωθι.

Η Ελλάδα, αλλά και σχεδόν όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μια πανδημία της οποίας γνωρίζουμε την αρχή, αλλά δεν γνωρίζουμε το τέλος. Το κόστος  μέχρι αυτή τη στιγμή, το οικονομικό είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο. Πέραν όμως του υλικού κόστους, τα κράτη που μαστίζονται από αυτή την πανδημία έχουν «πληρώσει» και με ανθρώπινες ζωές, οι οποίες είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ

Από την εμφάνιση της πανδημίας αυτής, στην Ελλάδα, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος φρόντισε με όργανα αρμόδια να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή. Το Ελληνικό Κράτος με τους φορείς του και ιδιαίτερα με τον πλέον αρμόδιο φορέα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας, έλαβε τα μέτρα, να ερευνά, να αντιμετωπίζει την ασθένεια και να φροντίζει τους πολίτες που έχουν προσβληθεί, με τον ενδεικνυόμενο θεραπευτικό τρόπο, αλλά και να ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ υπεύθυνα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ τους πολίτες για το πώς θα αντιμετωπίσει ο καθένας ως πρόσωπο ξεχωριστά, την πανδημία αυτή.

Όμως, σε όλη αυτή την προσπάθεια υπήρξαν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, και προσπάθειες ορισμένων να ενσπείρουν τον φόβο και τον πανικό ανακοινώνοντας – δημοσιεύοντας, με κάθε τρόπο που προσφέρει η εποχή μας, γεγονότα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, με μοναδικό σκοπό, τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες.

Έχει παρατηρηθεί ακόμα και το γεγονός της «ανακοίνωσης αποτελεσμάτων» ιατρικών δειγμάτων πολιτών, με τρόπο ανεύθυνο μέχρι του σημείου να καταργείται το ιατρικό απόρρητο, το οποίο δεσμεύει κάθε πολίτη, αλλά είναι και ηθικώς ανεπίτρεπτο. Ακόμη, έχει

παρατηρηθεί να ανακοινώνονται αριθμός δειγμάτων που έχουν ληφθεί από ύποπτες περιπτώσεις, και στη συνέχεια να δημοσιεύεται και αριθμός θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων ακόμη και για γεωγραφικές περιοχές.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας, πληροφορεί τους πολίτες, ότι από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας αυτής, ενημερώνει τα μέλη του ιατρούς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, με τα δεδομένα που του κοινοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο τον Ε.Ο.Δ.Υ., όσον αφορά τα στατιστικά, την πρόληψη, και την αντιμετώπιση του COVID-19. 

Οι μόνοι αρμόδιοι επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι οι Δημόσιες Δομές Υγείας, Γ. Ν. Άμφισσας, Κέντρα Υγείας, αγροτικοί ιατροί, και οι ιδιώτες ιατροί. 

Οιοσδήποτε άλλος, είναι αναρμόδιος, και το μόνο που επιτυγχάνεται, είναι η κυκλοφορία ανασφαλών ειδήσεων, οι οποίες μόνο φόβο και πανικό δημιουργούν στους πολίτες. 

Οι πολίτες  να δείξουν εμπιστοσύνη στις Κρατικές Δομές Υγείας, στους ιατρούς που ασκούν νόμιμα την Ιατρική εντός του νομού και διατηρούν Νόμιμα Αδειοδοτημένα  Ιατρεία, και έχουν τη σχετική σήμανση στην είσοδο. Οιοδήποτε άλλο ιατρείο λειτουργεί χωρίς τα ανωτέρω, είναι παράνομο και διώκεται. 

Να μην καταφεύγουν για πληροφορίες σε αναρμόδιους, και μη εξουσιοδοτημένους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η «ΥΓΕΙΑ» δεν προσφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι Φωκιείς έχουν υποχρέωση να απομονώσουν και να αδιαφορήσουν σε κάθε «φωνή» σε κάθε «νέο» που διατείνονται κάποιοι πως προσφέρουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φωκίδας, σε συνεργασία και την αρωγή της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, έχει ξεκινήσει την δημιουργία «ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ» έτσι ώστε οι πολίτες με ένα απλό τηλεφώνημα να πληροφορούνται και να λαμβάνουν οδηγίες, ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ

ΜΟΝΟ. Η ιατρική ασκείται από ΙΑΤΡΟΥΣ και ΜΟΝΟ. Αυτοί μόνον εξετάζουν, διαγιγνώσκουν και χορηγούν θεραπευτικές αγωγές.  

 Με την ελπίδα και τη σιγουριά πως η Ιατρική Κοινότητα, σύντομα θα έχει αποτελέσματα στις έρευνες, έτσι ώστε η δοκιμασία των πολιτών να λήξη σύντομα, προτρέπουμε τους πολίτες να αναφέρονται σε ιατρούς και μόνο για τα θέματα υγείας , και να ακολουθούν τις οδηγίες της Συντεταγμένης Πολιτείας πού έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και αντιμετώπιση της κρίσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …