Home Καλαθοσφαίριση Ανακοίνωση διαμαρτυρίας 12 ομάδων της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για την έκδοση δελτίων σε Θωμά-Μούντριχα!
Καλαθοσφαίριση - 1 Νοεμβρίου, 2020

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας 12 ομάδων της Α’ ΕΣΚΑΣΕ για την έκδοση δελτίων σε Θωμά-Μούντριχα!

Πηγή: https://www.stereabasket.gr

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας την οποία έχει συντάξει ο Λοκρός και που υπογράφουν συνολικά οι 12 από τις 14 ομάδες της Α’ ΕΣΚΑΣΕ έφτασε σήμερα στο Stereabasket, με αφορμή την έκδοση δελτίων και τη  συμμετοχή στους χθεσινούς αγώνες της 5ης αγωνιστικής, των αθλητών Γ. Θωμά (ΓΑΣ Βασιλικού) και Γ. Μούντριχα (Απόλλων Χαλκίδας) των οποίων τα δελτία, εκδόθηκαν όπως υποστηρίζουν οι ομάδες που υπογράφουν την ανακοίνωση, εκπρόθεσμα.

Παρακάτω, αναλυτικά η ανακοίνωση με τις υπογραφές 12 σωματείων:

‘Πριν λίγες μέρες βγήκε μια ανακοίνωση από τη διοίκηση του Λοκρού ενημερώνοντας προς κάθε κατεύθυνση, πως κάποιες ομάδες του πρωταθλήματος μας της Α’ ΕΣΚΑΣΕ κινήθηκαν να βγάλουν δελτίο σε κάποιους παίκτες εκπρόθεσμα. Όλες οι ομάδες πήραμε στα χέρια μας μια προκήρυξη για το πρωτάθλημα έχοντας ορισμένους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Όλοι γνωρίζαμε αυτές τις μέρες τι πάει να γίνει γι’ αυτό και η διοίκηση του Λοκρού, ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ κ. Χάρη Μελετίου και ο πρόεδρος διαβεβαίωσε πως αυτή τη χρονική περίοδο η μόνη μεταγραφή που μπορεί να γίνει είναι με έκδοση νέου δελτίου για κάποιον παίκτη που δεν έπαιξε στο περσινό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που κινήθηκαν να πάρουν παίκτες είναι ο ΓΑΣ Βασιλικού προσπαθώντας να βγάλουν δελτίο στον Θωμά Γιώργο και ο Απόλλωνας Χαλκίδας για τον Μούντριχα Γιώργο. 

Στην πρώτη περίπτωση του Θωμά Γιώργου, ο αθλητής έπαιξε πέρυσι στον Δούκα (Β’ Εθνική) και μάλιστα με αντίπαλο την ομάδα του Λοκρού όπου και τραυματίστηκε έχοντας κανονικά συμμετοχή, έχουμε και το φύλλο αγώνα που το αποδεικνύει αυτό. Φέτος, πήρε μεταγραφή στον Ερμή Σχηματαρίου κάτι που έχει ανακοινωθεί από τη συγκεκριμένη ομάδα, για τους δικούς του λόγους έφυγε από εκεί, προσπάθησε να πάρει μεταγραφή στον Τελεθριακό όμως επειδή είχε περάσει η ημερομηνία (30 Σεπτεμβρίου) και επειδή προφανώς είδαν ότι είχε παίξει πέρυσι δεν του έβγαλαν το δελτίο στην ΕΟΚ λόγω ότι είναι εκπρόθεσμη η μεταγραφή και μετά από ένα μήνα βγάζουν δελτίο και παίζει κανονικά την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος!!!

Για τον Μούντριχα Γιώργο, έπαιξε πέρυσι στη Γ’ Εθνική με τον Αίαντα Αυλίδας και ξαφνικά βγάζει δελτίο τώρα στον Απόλλωνα!!! Και στους δύο παίκτες έβγαλαν δελτίο από την προηγούμενη εβδομάδα!!!

Κύριοι εμπλεκόμενοι αυτής της ιστορίας αλλά και εκπρόσωποι του αθλήματος και των πρωταθλημάτων της Περιφέρειας μας, αυτό είναι ξεκάθαρη αλλοίωση πρωταθλήματος, είναι ακόμη μια μαχαιριά στο μπάσκετ που αργοπεθαίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομάδων καλό θα είναι όταν βρισκόμαστε στις αίθουσες των κληρώσεων και λέμε τα μεγάλα λόγια για ένα αμφίρροπο καθαρό πρωτάθλημα με υψηλό αίσθημα ευ αγωνίζεσθαι και άμιλλα για το άθλημα που αγαπάμε, να τα τηρούμε και να μην μένουν όλα μόνο στα λόγια! Λυπούμαστε βαθύτατα για τη θέση αυτή που πρέπει να πάρουμε, ταυτόχρονα όμως είμαστε αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι!!! Περιμένουμε την ΕΣΚΑΣΕ να πάρει θέση για αυτό το σκάνδαλο που γίνεται με το έτσι θέλω όπως και την ΕΟΚ να ξαναελέγξει τις δύο περιπτώσεις αυτές. Διαφορετικά όλες οι ομάδες μαζί θα κινηθούμε ανάλογα..

Υ.Γ.: Εάν θέλουμε το μπάσκετ να πάει μπροστά και επιτέλους να ξεβρωμίσει πρέπει όλοι να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση!”

ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ

ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

Γ.Σ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…