Home Κοινωνικοί φορείς Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία της Γιαννούλας
Κοινωνικοί φορείς - 7 Οκτωβρίου, 2019

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία της Γιαννούλας

 Αναβολή για καθαρά δικονομικούς λόγους πήρε ο συνήγορος του 37χρόνου κατηγορουμένου από την Άμφισσα, που φέρεται τον Ιούνιο του 2018 να σκότωσε τη μικρή Γιαννούλα 

Η δίκη είχε οριστεί να αρχίσει χτες  το πρωί στο Μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο του Καρπενησίου αλλά μετά την αναβολή το δικαστήριο όρισε να ξεκινήσει  την άλλη Δευτέρα στις 9 το πρωί.
Συγγενείς και ομόφυλοι του άτυχου κοριτσιού που είχαν προσέλθει από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο Καρπενησίου εξέφρασαν την δυσφορία τους για την αναβολή που δόθηκε ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την πρόληψη δυναμικών αντιδράσεων των συγκεντρωμένων.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη πέρυσι, στις 10 Ιουνίου 2018.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής την ημέρα της δολοφονίας ο δράστης φέρεται να πέρασε με ταχύτητα από δρόμο που βρίσκεται πάνω από τον καταυλισμό με κάποιους από τους Ρομά να του κάνουν παρατήρηση λέγοντάς του να μην τρέχει γιατί στην περιοχή παίζουν παιδιά και υπενθυμίζοντας του ότι πριν από 1-2 χρόνια είχε σκοτωθεί άλλο παιδάκι που είχε βγει στο δρόμο από τον καταυλισμό που βρίσκεται στην Εθνική Οδό. 
Ακολούθησε διαπληκτισμός και ο φερόμενος δράστης με κάποιους Ρομά ήρθα στα χέρια . Στη συνέχεια ο φερόμενος δράστης  πήρε το αυτοκίνητο του και αφού διένυσε μια μικρή διαδρομή  επέστρεψε και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν στα τυφλά με κατευθυνση τον καταυλισμό. Τότε , μια σφαίρα βρήκε στο κεφάλι την άτυχη Γιαννούλα που έπαιζε   Το τραύμα ήταν δυστυχώς θανάσιμο και μέχρι η 13χρονη να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Άμφισσας εξέπνευσε στην αγκαλιά της μητέρας του.
Στη συνέχεια ομάδα Ρομά πήγε οργανωμένα στο κρεοπωλείο που διατηρεί ο φερόμενος δράστης κάνοντάς το στην κυριολεξία λίμπα. 
Ο φερόμενος δράστης αμέσως μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε για να εμφανιστεί μια ημέρα μετά  ο συνήγορος  του κ Πέτρος Μαντούβαλος  δηλώνοντας την πρόθεση του   εντολέα του να παραδοθεί αλλά ζητούσε προστασία από τους ξεσηκωμένους Ρομά. 
Αυτό έγινε την επόμενη ημέρα και με ομοφωνία εισαγγελέα και ανακριτή Άμφισσας κρίθηκε προφυλακιστέος. Σήμερα ο κατηγορούμενος έχει αλλάξει δικηγόρο λόγω της διαγραφής του κ Μαντούβαλου από το δικηγορικό σύλλογο
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…