Home Δήμος Δελφών Αλ.Κυριακίδης: «Η παράταξής μας έδωσε μεγάλο αγώνα για να μην απουσιάσει η περιοχή από την εθνική προσπάθεια»
Δήμος Δελφών - 23 Μαρτίου, 2021

Αλ.Κυριακίδης: «Η παράταξής μας έδωσε μεγάλο αγώνα για να μην απουσιάσει η περιοχή από την εθνική προσπάθεια»

 Με αφορμή την πρόταση του έργου «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά Μουσεία» ο σύμβουλος της Ανανεωτικής Δύναμης κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης τονίζει

«Η παράταξής μας έδωσε μεγάλο αγώνα για να μην απουσιάσει η περιοχή από την εθνική προσπάθεια»

 

 

Την εποχή που δεν είχε καταθέσει πρόταση και δεν είχε ενταχθεί ο δήμος Δελφών στις εκδηλώσεις του «Ελλάδα 21» υπενθυμίζει σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης του έργου «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά Μουσεία».

Σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

 

ΕΛΛΑΔΑ 2021

 

Με Δελτίο Τύπου  (Αρ.24/2021 – 20 Μαρτίου) ο δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής μας ενημέρωσε για την κατάθεση πρότασης προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά Μουσεία». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 477.400,00 ευρώ, υπάγεται στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» και αφορά το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης – Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα και το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας υπερψήφισαν την εισήγηση για το παραπάνω πρόγραμμα στην Οικονομική Επιτροπή της 16ης Μαρτίου.

Επειδή είναι καλό να μην έχουμε κοντή μνήμη, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας τον αγώνα που  χρειάστηκε να δώσουμε πριν μερικούς μήνες, όταν με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι η δημοτική αρχή είχε λάβει την πολιτική απόφαση να μην συμμετάσχει στο κεντρικό πρόγραμμα των εορτασμών «Ελλάδα 2021».

Βασικό επιχείρημα που διατυπώθηκε τότε εκ μέρους του Δήμου ήταν  ότι εμείς θα κάνουμε δικό μας πρόγραμμα και άλλωστε δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη χρηματοδότηση για τους συμμετέχοντες στον κεντρικό εορτασμό.

Η σφοδρή δική μας αντίδραση – επισυναπτόμενη ανακοίνωση από 18 Σεπτεμβρίου 2020 – καθώς και η σαφέστατη αποδοκιμασία της τοπικής κοινωνίας, «έσωσαν την παρτίδα» την τελευταία στιγμή.

Σήμερα αποδεικνύεται πόσο ολέθριο λάθος θα είχε διαπράξει ο Δήμος μας, αν πέρναγε χωρίς αντίδραση η λογική της σημερινής δημοτικής αρχής. Τελικά και χρηματοδότηση προέκυψε για τους συμμετέχοντες Δήμους στο «Ελλάδα 2021», πέραν των άλλων προφανών λόγων για το υποχρεωτικό της δικής μας συμμετοχής, που μόνο η νυν δημοτική αρχή αδυνατούσε να εντοπίσει…

Όπως και να έχει, και στην περίπτωση αυτή ισχύει πως όταν δεν πιστεύεις κάτι βαθιά και δεν το παλεύεις με πάθος, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι πενιχρά και οι επιδόσεις σου χαμηλές. Η δημοτική αρχή και στο θέμα αυτό σύρεται με το ζόρι και δεν δίνει στον τόπο την έμπνευση και το σχέδιο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

 

Αλέξανδρος Κυριακίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

«Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…