Home Κοινωνικοί φορείς ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Κοινωνικοί φορείς - 10 Μαΐου, 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 Το 1ο Βραβείο κέρδισαν οι μαθητές του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας», που διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2014-2015, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό με ομαδικό έργο μεικτής τεχνικής (ζωγραφική με διάφορα υλικά και κολλάζ σε καμβά) στην κατηγορία Πλαστικές Τέχνες, με την καθοδήγηση και υποστήριξη του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου: Ιωάννη Σκορλέτου, καθ. Εικαστικών, Κωνσταντίνας Βάκουλη, Σταυρούλας Ραπτοπούλου, Βάιας Τσότσου, Ελένης Μακρυγιάννη, Ιωάννας Γκονιάρη .

Συνοδευτικά απέστειλαν στην επιτροπή του διαγωνισμού και επιστολή μαθητή της Στ’ τάξης του σχολείου μας, στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε :

«Το σχολείο που ονειρεύομαι»

 

Το σχολείο μας είναι το Ειδικό Δημοτικό Άμφισσας. Βρίσκεται στην ίδια αυλή με το 1ο Δημοτικό. Στο σχολείο μας έχουμε πολλά βιβλία, παιχνίδια, υπολογιστές και άλλα. Έχουμε όμως μόνο δύο παλιές αίθουσες, που παλιότερα ήταν υπόστεγα. Θέλουμε ένα καινούριο, μεγαλύτερο σχολείο, με πολλές διαφορετικές αίθουσες. Με τις δασκάλες μας ονειρευόμαστε καθημερινά πώς φανταζόμαστε να είναι το σχολείο μας και η αυλή μας…

 Έτσι το ζωγραφίσαμε, ώσπου το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα…

 

Σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ο καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Διαγωνισμού, κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, έγραψε :

……«Σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτή την τιμητική διάκριση, η οποία αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συστηματική και μεθοδική προσπάθεια με την οποία αναδείξατε την δημιουργικότητα των μαθητών σας, βάζοντας την δική σας προσωπική σφραγίδα.»……

 
  

Η τελετή βράβευσης (στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού) έγινε με κάθε επισημότητα το απόγευμα του Σαββάτου  9 Μαΐου 2015 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, παρουσία καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Κρήτης, Δ/ντών  Εκπ/σης των νομών Κρήτης, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  Δ/ντών σχολείων, εκπ/κών, γονέων και μαθητών απ΄ όλη την Ελλάδα (σύνδεση με τηλεδιάσκεψη), αλλά και σημαινόντων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές των βραβείων στα σχολεία που διακρίθηκαν.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν την τελετή μέσω τηλεδιάσκεψης από το χώρο του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας. Με πολλή χαρά άκουσαν ότι κατέκτησαν την 1η θέση στο διαγωνισμό και είδαν να προβάλλεται το έργο τους πανελλαδικά.

 

                                                                                                          Η Δ/ντρια του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας

                                                                                                                      Αμαλία Παπαϊωάννου- Μπούγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…