Home Κοινωνικοί φορείς αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στο χώρο ιχθυοκαλλιεργειών στον ΟΜΙΛΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΓΚΡΟΥΠ,
Κοινωνικοί φορείς - 21 Ιανουαρίου, 2021

αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στο χώρο ιχθυοκαλλιεργειών στον ΟΜΙΛΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΓΚΡΟΥΠ,

 

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους στο χώρο ιχθυοκαλλιεργειών στον ΟΜΙΛΟ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΓΚΡΟΥΠ, και τους παροτρύνει να αντιπαλέψουν τις απολύσεις που έχουν γίνει στον όμιλο το τελευταίο διάστημα και να μην υποχωρήσουν από τα εργασιακά τους δικαιώματα. 

Από την δημιουργία του ομίλου το μόνο που έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι είναι απολύσεις, εντατικοποίηση και ανατροπή των κεκτημένων δικαιωμάτων τους. 

Ο όμιλος πρέπει τα σταματήσει να πιέζει του εργαζόμενους με το απαράδεκτο κείμενο που το ονομάζει <<ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ>>, γνωρίζουμε και από άλλες εταιρίες τι ρόλο παίζουν και σε τι αποσκοπούν τέτοια κείμενα. 

Θέλουν να έχουν τους εργαζόμενους σκλάβους που θα τους επιβάλουν σιωπή  θα τους απαγορεύουν να μιλάνε για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν στο εργασιακό τους χώρο.

Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς διεκδικήσεις ακόμα και αν χάνουν την εργασία τους. Να τους απολύουν και να μην αγωνίζεται κανένας. Ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να απευθυνθεί στο σωματείο του ούτε σε δικηγόρο, ούτε στην Επιθεώρηση Εργασίας ή όποια άλλη υπηρεσία, για εργασιακά προβλήματα που τον απασχολούν. Στην ουσία απαγορεύεται να μιλάει ο ένας εργαζόμενος στον άλλο! Οι ίδιες απαγορεύσεις ισχύουν και για τα σωματεία».

Η εργοδοσία πρέπει να μαζέψει τώρα αυτό το κείμενο που ονομάζει συμφωνητικό και έχει διανείμει και προβλέπει την πλήρη υποταγή των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα τους να μην φοβηθούν και  υπογράψουν ένα απαράδεκτο κείμενο που τους στερεί ουσιαστικά την ελευθερία τους στον χώρο εργασία τους.

Το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία τους Εργατικού Κέντρου Φωκίδας θα παραστεί στους χώρους εργασίας του ομίλου δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους.  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…