Home Πολιτισμός Ακόμη 5 απολύσεις στους Ευρωπαικούς βωξίτες – 2ώρη στάση εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας προκήρυξε το σωματείο
Πολιτισμός - 5 Απριλίου, 2016

Ακόμη 5 απολύσεις στους Ευρωπαικούς βωξίτες – 2ώρη στάση εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας προκήρυξε το σωματείο

 2ωρη στάση εργασίας στο τέλος της κάθε βάρδιας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Ευρωπαικούς Βωξίτες με αφορμή τις νέες 2 απολύσες που γνωστοποιήθηκαν σ΄΄ημερα.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοινωσή τους πριν από λίγες ημέρες είχαν γίνει ακόμη 3 απολύσεις οι οποίες προστέθηκαν στις 40 που έχουν γίνει από τότε που άλλαξε διοίκηση η εταιρία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου


04/04/2016

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε
 
΄΄ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ΄΄
 
2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  στo τέλος της κάθε βάρδιας σε ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ στους «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ»        
 5 ΑΠΡΙΛΗ 2016
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
 
Αυτές τις μέρες άλλες 5 απολύσεις ήρθαν να προστεθούν στις 40 που έχουν γίνει συνολικά τον τελευταίο χρόνο στην εταιρεία. 
Το αίσχος της εταιρείας δεν έχει τελειωμό. Θέλει όλους να μας στείλει στην ανεργία. Προσπαθεί σε καθημερινή βάση με συνεχή τρομοκρατία να μας μετατρέψει σε άτομα που δεν θα μιλάμε, που δεν θα σηκώνουμε κεφάλι, που δεν θα διεκδικούμε το δίκιο και την αξιοπρέπεια μας. Απολύει εργαζόμενους με 2 και 3 παιδιά ο καθένας, άτομα αψεγάδιαστα στην εργασία του με δικαιολογίες της πλάκας.  Δουλεύοντας σε συνθήκες επικίνδυνες με ταβάνια που συνεχώς πέφτουν. Με την απειλή της απόλυσης τους ανάγκαζαν να κόβουν κολόνες και μετά επειδή καταγγέλλουν την κατάσταση αυτή τους κρίνουν ακατάλληλους. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει το επόμενο διάστημα να καταλάβουν ότι όταν καίγεται το διπλανό σπίτι θα έρθει και η σειρά του δικού τους. 
Δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς αν σταματήσουμε να μιλάμε και να αγωνιζόμαστε. Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε ουσιαστικά πράγματα για να βελτιώσουν το εργασιακό μας περιβάλλον.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
 
Μην χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Όλοι να συμμετέχουμε στην στάση εργασίας και στις επόμενες μορφές πάλης που θα προβεί το σωματείο.
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΟΔΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΟΣ

Συνάδελφοι ύστερα από την αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ξεκίνησαν οι απολύσεις των συναδέλφων που δούλευαν στην εταιρεία. Μέσα σε έναν χρόνο έχουν απολυθεί αρκετοί συνάδελφοί μας. Σήμερα άλλα 2 παιδιά ήρθαν να προστεθούν στην λίστα των απολυμένων ώσπου να απολυθούμε σιγά σιγά όλοι μας.
Το σωματείο έχει στείλει 4 φορές χαρτί για να κάνει συνάντηση με την διεύθυνση της εταιρείας και να συζητήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο εργασίας των χειριστών και των βοηθών και σημαντικότερα στο κομμάτι που αφορά την υγιεινή και ασφάλεια. Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Το σωματείο από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να σας προφυλάξουμε από τα προβλήματα που υπάρχουν. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με όλους εσάς συσπειρωμένους σε αυτό. Μην νομίζεται ότι όποιος δεν μιλάει δεν πρόκειται να των διώξουν γιατί ο χρόνος έχει δείξει ότι αυτός που δεν μιλάει δουλεύει με τον χειρότερο τρόπο εργασίας και ασφάλειας.
Μαζί με το σωματείο θα κερδίσετε ασφαλή και σωστή εργασία. 
Συσπειρωθείτε στο  σωματείο για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που απολύθηκαν απαιτώντας από την εταιρεία την ακύρωση της απόλυσης τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…