Home Εικόνες Αρχικής Αθανασία Στιβακτή ,Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας : “Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό”
Εικόνες Αρχικής - Στερεά - 5 Μαρτίου, 2022

Αθανασία Στιβακτή ,Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας : “Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό”

Σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα των 25 συνολικά δήμων καταφέρατε να εκλεγείτε μόλις 4 γυναίκες δήμαρχοι, εσείς, η δήμαρχος Στυλίδας κ Στεργίου, Χαλκιδέων κ Βάκα και Ορχομενού κ Καράλη. Τελικά , πόσο δύσκολο είναι σήμερα μια γυναίκα και ειδικά νέα όπως εσείς να ανακατευτεί με τα κοινά από θέση ευθύνης;
Πράγματι, όχι μόνο στη Στερεά Ελλάδα αλλά και σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ λίγες γυναίκες Δήμαρχοι. Αυτό όμως που θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς δεν είναι αν μια γυναίκα είναι ικανή ή όχι να πείσει
το εκλογικό σώμα, αλλά αντιθέτως, για ποιο λόγο μια γυναίκα δεν παίρνει την απόφαση να είναι υποψήφια και ν’ ασχοληθεί με τα κοινά με την ίδια ευκολία που το
κάνουν οι άνδρες. Για να έρθει η απάντηση, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς τις καθημερινές υποχρεώσεις μιας γυναίκας, στην οικογένεια, τον εργασιακό και τον κοινωνικό χώρο.
Θα σας εκπλήξω ίσως με αυτό που θα σας πω, αλλά η ισότητα των φύλων στην πράξη δεν έχει κατακτηθεί.
Έχουν γίνει και γίνονται αγώνες, αλλά το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε (κυρίως εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης) είναι πολύ κρίσιμο. Για να καταφέρει μια γυναίκα να ασχοληθεί και με τα κοινά, σημαίνει πως πρέπει να έχει χρόνο κι ενέργεια. Δυστυχώς όμως σήμερα, η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης γυναίκας με οικογένεια στην Ελλάδα, είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική από αυτή ενός άνδρα.
Χωρίς να θέλω να μειώσω το ανδρικό φύλο, πιστεύω βάσιμα ότι οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές κι επομένως διαθέτουν μια ιδιαίτερη ικανότητα διαχείρισης ειδικά των πιο ευαίσθητων ζητημάτων.

Εξ όσων γνωρίζω καταφέρατε να εκλεγείτε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Πως τα καταφέρατε;
Στηρίχθηκα στον αυτοδιοικητικό λόγο, στις θέσεις, στις γνώσεις των θεμάτων αλλά και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου μου. Συστρατεύτηκε μαζί μου ένα εξαιρετικό κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Νέοι άνθρωποι με ενθουσιασμό και φρεσκάδα, έμπειρα στελέχη με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογικές αφετηρίες. Όλοι τους διακρίνονται από τη διάθεση και το μεράκι της προσφοράς. Όλα αυτά ζητούσε ο τόπος μας.
Ίσως αρκετοί δεν είχαν αντιληφθεί ότι τελικά είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσφέρεις μία αυτοδιοικητική πρόταση.
Να μιλάς για τα προβλήματα του τόπου, να απευθύνεσαι στους πολίτες, να τους ακούς και να προτείνεις λύσεις.

«Συνεργασία παντού και με όλους» ήταν το προεκλογικό σας σύνθημα που σας έφερε στην καρέκλα της δημάρχου και αυτό για εμένα σημαίνει ότι γενικότερα είστε υπερ των συγκλήσεων. Αλήθεια, να υποθέσω ότι θεωρείτε πιο αποδοτικό το σύστημα τύπου απλής αναλογικής που υπάρχει σήμερα και όχι το νέο που ψήφισε η κυβέρνηση και δίνει ευρεία πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου;
Η σύγκλιση και η συνεργασία ήταν από την αρχή ο στόχος και ο σκοπός του συνδυασμού μας. Δεν αποκλείσαμε ούτε βάλαμε διαχωριστικές γραμμές. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε σύμμαχοι σ’ αυτή την προσπάθεια για το καλό του Δήμου μας. Αντίπαλοι στον αγώνα μας δεν είναι οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά τα προβλήματα του τόπου μας που τον υποβαθμίζουν, καθώς και οι νοοτροπίες και οι παλαιωμένες αντιλήψεις που στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξη του.
Όπως αντιλαμβάνεστε για να το πετύχουμε αυτό δεν έχει καμία σημασία η μέθοδος εκλογής. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή όλοι μαζί συνεργαζόμαστε στενά κι εποικοδομητικά για ν’ αντιμετωπίζουμε μαζί τα προβλήματα και να οδηγήσουμε το Δήμο μας στη θέση που του αξίζει!
Και αυτό επειδή πιστεύω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ως μοναδικό μέλημα το καλό του τόπου και βάζουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και ιδεολογικούς προορισμούς για να συνθέσουμε όλοι μαζί, να συνδιαμορφώνουμε και να συναποφασίζουμε για όλα εκείνα που έχει πραγματική ανάγκη ο Δήμος μας.

Ποια τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κατ εξοχήν ορεινός Δήμος όπως ο δικός σας;
Το τελευταίο διάστημα δοκιμάστηκαν σκληρά οι αντοχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα των μικρών Δήμων, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που εμφανίστηκαν με την πανδημία του κορονοϊού. Κρίθηκαν τα
αντανακλαστικά όλων, ο σχεδιασμός στη διαχείριση καταστάσεων κρίσης, η ταχύτητα της οργάνωσης και της ανταπόκρισης στις ανάγκες που δημιούργησε η εμφάνιση της υγειονομικής απειλής.
Η παραπάνω κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο για εμάς που είμαστε ένας Δήμος ορεινός. Έννοιες όπως, καθημερινή εξυπηρέτηση, εγγύτητα στον πολίτη, σύγχρονες και στοχευμένες υπηρεσίες, αποκτούν άλλο νόημα, ακριβώς εξαιτίας της έντονα ορεινής γεωμορφολογίας και της δυσκολίας πρόσβασης ιδιαίτερα όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα. Και ασφαλώς το νόημα αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με το υψηλό κόστος των επενδυτικών έργων που χρειάζονται για να εξυπηρετήσουμε δημότες, επισκέπτες κι επιχειρήσεις, αλλά και με τη δυσκολία κατασκευής τους.
Τα παραπάνω ζητήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα εξαιτίας, της υποστελέχωσης, της συνεχώς μειούμενης χρηματοδότησης.
Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι οι προκλήσεις γίνονται ακόμη πιο μεγάλες εάν λάβει κανείς υπόψη του και το υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων που ζουν στο Δήμο μας
Εμείς όμως είμαστε εδώ για να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες, τις αδυναμίες σε πλεονεκτήματα, δουλεύοντας καθημερινά μεθοδικά κι εντατικά με στόχο να βελτιώνουμε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ποιες μπορείτε να πείτε ότι είναι οι σημαντικότε- ρες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που θα δρομολογηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας σας στο Δήμο;
Aπό την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δουλέψαμε σε δύο ταχύτητες, από την μια έπρεπε να υποστηρίξουμε την καθημερινή λειτουργία του Δήμου, και από την άλλη να σχεδιάσουμε έργα και δράσεις
που θα μας πάνε ένα βήμα παρακάτω σαν κοινωνία, θα δώσουν ταυτότητα στο Δήμο μας, όπως του αξίζει. Όλοι οι κρίσιμοι τομείς της καθημερινότητας, όπως η άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών, το κοινωνικό πρόσωπο του
Δήμου, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, η καθαριότητα, η ασφάλεια, η πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες, η ελεύθερη πρόσβαση των ΑμΕΑ, μπήκαν ψηλά στην ατζέντα.
Από την άλλη, με σκληρή δουλειά σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που θα επιστρέψουν στο Δήμο κάθε Ευρώ που επενδύει, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα δώσουν νέα πνοή. Υιοθετούμε μια συνολική προσέγγιση, δεν αποσκοπούμε στο εφήμερο πολιτικό κέρδος, προσβλέπουμε στο μακροπρόθεσμο όφελος του τόπου μας, με οριστικές λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπώρησαν πολλά.
Από την πρώτη στιγμή σηκώσαμε τα μανίκια, δουλέψαμε σκληρά, καταγράψαμε τα προβλήματα σε όλα τα χωριά μας, αναζητήσαμε χρηματοδοτήσεις, υποβάλαμε
προτάσεις και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοπρατούμε έργα. Είμαστε από τους λίγους Δήμους που υποβάλλαμε προτάσεις σχεδόν σε όλες τις προσκλήσεις του κυριότερου χρηματοδοτικού εργαλείου « Αντώνης Τρίτσης» και μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί πάνω από το 50% της συνολικής χρηματοδότησης που δικαιούται ο Δήμος μας. Έργα όπως η ύδρευση και αποχέτευση των οικισμών (η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Αμφίκλειας), η δημιουργία πράσινου σημείου ανακύκλωσης και η αγροτική οδοποιία (με περισσότερα από 12 χλμ ασφαλούς οδικής διασύνδεσης), η ανάδειξη των πολιτιστικών μας υποδομών (όπως ο Πολυχώρος Ελάτειας, η σπηλιά του Ανδρούτσου) και πολλά άλλα. Προτεραιότητα μας πλέον, είναι η δημοπράτηση των έργων που έχουν εγκριθεί και η προετοιμασία μελετών για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Σας έχω ακούσει να δηλώνετε ότι επιδίωξή σας είναι με το τέλος της τετραετίας να έχετε δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που να κρατά εδώ τους νέους σας. Πόσο εφικτός είναι αυτός σας ο στόχος με προϋπολογισμό μόνο 14. Εκατομμυρίων ευρώ;
Η στήριξη των νέων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως η δημιουργική απασχόληση κι ο αθλητισμός ήταν ψηλά στην ατζέντα μας από την πρώτη στιγμή . Σε αυτές εντάσσονται συνεργασίες όπως αυτή που αναφέρατε σε προγενέστερη ερώτηση . Δρομολογήσαμε από την πρώτη στιγμή και πετύχαμε την αναβάθμιση των σχολείων μας αλλά και τη δημιουργία τριών δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην Αμφίκλεια, στην Ελάτεια και την Κάτω Τιθορέα. Έτσι, στους άνετους σχολικούς χώρους που διαθέτει ο Δήμος μας τα παιδιά μας θα περνούν τα απογεύματα τους δημιουργικά κι ευχάριστα. Κατασκευάσαμε τρεις νέες παιδικές χαρές σύμφωνες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ενώ συντηρή-σαμε όλες τις υπόλοιπες για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια, να μπορούν οι νέοι να κάνουν τις δικές τους οικογένειες. Παράλληλα, δημοπρατούμε ένα γήπεδο 7 Χ 7 στην Τιθορέα και ένα ακόμη 11 Χ 11 στην Αμφίκλεια, ενώ αναμένουμε την άμεση χρηματοδότηση ενός σύγχρονου γηπέδου 7 Χ 7 στο Ζέλι.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω την οργανωμένη προσπάθεια ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας και της Μονάδας Βοήθεια στο Σπίτι, για να νοιώθουν όλοι πιο ασφαλείς.
Δουλεύουμε μεθοδικά για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, δίνοντας κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες. Και μάλιστα γι’αυτό συνεργαζόμαστε με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τους τοπικούς παραγωγικούς, επαγγελματικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, ανθρώπους δηλαδή με γνώσεις, εμπειρία και φυσικά τη δυνατότητα να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια.
Δημιουργούμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν οι νέοι μας να επιχειρούν να εξελίσσονται, να ανοίγουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Κι όλα αυτά σε συνθήκες υποχρηματοδότησης. Πραγματικά ένας π/υ 14 εκ. Ευρώ κάθε άλλο παρά αναπτυξιακός μπορεί να θεωρηθεί. Όμως εμείς όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτησή σας διεκδικούμε πόρους από όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης εθνικές κι ευρωπαϊκές.

Μια είδηση που δεν είναι ευρέως γνωστή στην Περιφέρεια είναι ότι ως Δήμος συνάψατε Σύμφωνο Συνεργασίας με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ποιο ήταν το ερέθισμά σας για να πάρετε αυτήν την πρωτοβουλία και που αποσκοπείτε ;
Τα παιδιά είναι το μέλλον του Δήμου μας!!! Γι’ αυτό και είμαι πραγματικά χαρούμενη για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού. Έτσι, θα μπορέσουμε κι εμείς ως Δήμος, να συμβάλλουμε περαιτέρω σ’ αυτή την τεράστια, ποικιλόμορφη και ποικιλότροπη προσπάθεια που καταβάλλει το Χαμόγελο όλα αυτά τα χρόνια και πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Ο τρόπος λειτουργίας του, η φιλοσοφία που ακολουθεί μα πάνω από όλα η ανθρώπινη προσέγγιση, πρέπει ν’ αποτελεί πυξίδα για όλους μας.
Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η εξειδίκευση, οι γνώσεις και η τεχνογνωσία που κατέχει το Χαμόγελο θα συμβάλλουν στην ενίσχυση και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε κι εμείς ως Δήμος. Άλλωστε έχουμε
χρέος να στηρίξουμε τα παιδιά κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τέτοιες εποικοδομητικές συνεργασίες και συμπράξεις.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση και οι δύο πλευρές δεσμευθήκαμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς και για την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών. Τέλος, συναποφασίσαμε να συνεργαστούμε με σκοπό την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση της κοινής γνώμης καθώς και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

Πόσο εφικτό είναι ένας ορεινός δήμος σαν το δικό σας να αναπτυχθεί τουριστικά; Αν δεν κάνω λάθος το χιονοδρομικό του Παρνασσού είναι πολύ κοντά σας , στα 17 χιλιόμετρα αλλά δεν έχετε την ανάπτυξη που έχει η Αράχοβα ή η Δ.Ε. Παρνασσού του δήμου Δελφών. Ποιες ενέργειες βρίσκονται στην ατζέντα σας;
Η Αμφίκλεια απέχει οδικώς μόλις 17 χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και δύο ώρες από την Αθήνα, ενώ ο χρόνος μειώνεται σε μια ώρα μέσω της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε αρκετές προσπάθειες ανάδειξης της μοναδικής ομορφιάς της, του παραδοσιακού οικισμού της και του συνδυασμού του χειμερινού τουρισμού με άλλες δραστηριότητες που μπορεί κανείς ν’ ασχοληθεί στην περιοχή μας (αθλητικές, θρησκευτικές, εναλλακτικές, κα). Έχουμε χαράξει ειδικές διαδρομές τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει για να συναντήσει όλα τα σημεία και τους χώρους που πρέπει να επισκεφθεί, όχι μόνο μέσα στην Αμφίκλεια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Παρότι η πανδημία έχει αφήσει τις επιπτώσεις της κι έχει δημιουργήσει πρόσθετους περιορισμούς ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την φετινή χειμερινή σεζόν και προσκαλούμε όλους τους φίλους των χειμερινών σπόρ να τα απολαύσουν.

Για να ολοκληρώσουμε το κεφάλαιο “τουρισμός” μιλήστε λίγο για την ιστορία και τα αξιοθέατα του δήμου σας και πείτε μου γιατί κάποιος να σας επισκεφτεί;
Προεκλογικά δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό αξιοποιώντας τα φυσικά του πλεονεκτήματα, το φυσικό του κάλλος και τον ιστορικό του πλούτο.
Ξεκινώντας από αυτά που ήδη αποτελούν σταθερή και καθιερωμένη πηγή πλούτου για τον τόπο. Την πανέμορφη φύση με τον Κηφισό, το αισθητικό δάσος Τιθορέας, τη λίμνη Καλλίδρομου, τα βουνά μας, το Καλλίδρομο και τον Παρνασσό. Με το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που κάθε χρόνο φιλοξενούνται σπουδαίες εκδηλώσεις και χιονοδρομικοί αγώνες. Στα άμεσα σχέδιά μας η βελτίωση της πρόσβαση για να προσφέρουμε στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες. Να μπορεί να περιηγηθεί σε όλες τις ομορφιές των βουνών, να διανυκτερεύσει στα χωριά μας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός δικτύου χώρων και σημείων ενδιαφέροντος, με τοπόσημα και χώρους που μπορεί να επισκεφθεί κανείς, σε όλα τα χωριά μας, εκεί που χτυπάει η καρδιά του Δήμου μας.
Αναρίθμητα όσα και να αναφέρω, όπως η αρχαία συλλογή της Ελάτειας η σπηλιά του Ανδρούτσου στην Τιθορέα, το μουσείο άρτου και επαγγελμάτων στην Αμφίκλεια. Αλλά και οι παραδοσιακοί οικισμοί, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι εκκλησίες, οι βρύσες και οι πλατείες που δίνουν αυτό το όμορφο και ζεστό χρώμα στον τόπο μας.
Αυτά θέλουμε να προβάλλουμε έξω από τα στενά όρια του Δήμου, μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή μας σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Επιδιώκουμε την καθιέρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ως θεσμών, για να προσελκύσουμε κόσμο, από ολόκληρη την Ελλάδα.
Να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα, τις γεύσεις και τα εδέσματα, να αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο για να μας επισκέπτονται.
Ενισχύουμε το θρησκευτικό τουρισμό μιας κι έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε μοναστήρια που χρονολογούνται από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Χώροι ιεροί που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον και από άποψη αρχιτεκτονικής.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς φορείς από την περιοχή σας να διαμαρτύρεστε για τη συγκοινωνιακή απομόνωση σε σχέση με τον ΟΣΕ αλλά και την ΚΤΕΛ . Μιλήστε μας για αυτό.
Είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή καθημερινή συγκοινωνία για όλους τους δημότες μας αλλά και τους δημότες των άλλων δύο Δήμων που εξυπηρετούνται από τις γραμμές ΟΣΕ και ΚΤΕΛ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν δοθεί προσωρινές λύσεις. Λύσεις που εξυπηρετούν με επισκέπτες του Σαββατοκύριακου όχι όμως τους μόνιμους κατοίκους των οποίων η σύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα
είναι απαραίτητη για την καθημερινή τους επιβίωση.
Διεκδικήσαμε μέσω του ΟΣΕ τον χαρακτηρισμό της παλιάς γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι, ως τουριστική, χωρίς όμως να ξεχνάμε και τη βασική λειτουργία της ως επιβατική γραμμή. Όντας η συγκεκριμένη γραμμή χαρακτηρισμένη ως άγονη και επιδοτούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζουμε να διεκδικούμε από τη Κυβέρνηση τη λειτουργία καθημερινού δρομολογίου το οποίο να εξυπηρετεί πλήθος δημοτών από τρεις Δήμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…