Home Δήμος Δελφών «Αδικαιολόγητη η ανησυχία των κατοίκων»
Δήμος Δελφών - 11 Ιουλίου, 2017

«Αδικαιολόγητη η ανησυχία των κατοίκων»

 Αδικαιολόγητη βρίσκει η αρμόδια αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου την αντίθεση των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών να μετακομίσει το Γραφείο Κίνησης του δήμου Δελφών στο κτίριο που στέγαζε το 5ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας. 

 
Η κ. Ανδρεοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν τα οχήματα, τα φορτηγά, τα απορριμματοφόρα, αλλά μόνο το γραφείο κίνησης. Εκεί θα είναι μόνο οι υπάλληλοι του γραφείου, τα οχήματά μας θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο. Στην περιοχή θα έρχονται τα οχήματα τύπου ΙΧ του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα είναι ο χώρος συνάντησης των εργαζομένων», τόνισε η Αντιδήμαρχος.
Επίσης εξήγησε ότι και για τους κατοίκους θα είναι καλύτερα, αφού η ύπαρξη μιας δημοτικής υπηρεσίας θα προστατεύεται, θα έχει φύλαξη και δε θα φέρει καμιά όχληση. 
Επιπλέον τόνισε ότι καλό είναι τα κτίρια να χρησιμοποιούνται για να μην έχουν φθορές. «Δεν γίνεται να είναι όλα κλειστά τα κτίρια θα πέσουν», είπε. 
Υπενθυμίζουμε ότι στον οικισμό των εργατικών κατοικιών στην Καραμανλή οι κάτοικοι τις τελευταίες μέρες είναι σε αναβρασμό καθώς πληροφορήθηκαν ότι ο δήμος Δελφών ετοιμάζεται να μετακομίσει στο χώρο του πρώην 5ου Νηπιαγωγείου το Γραφείο Κίνησης του δήμου Δελφών. 
Το εν λόγω κτίριο είναι παραχωρημένο στο δήμο από τον ΟΕΚ, καθώς αρχικά στέγαζε το Νηπιαγωγείο, ενώ στην πορεία είχαν δεσμευθεί να στεγάσουν το Ειδικό Εργαστήρι, δευτεροβάθμια δομή ατόμων με αναπηρία. Από τον ΟΕΚ πάντως δεν αντιμετωπίζεται καθόλου θετικά το ενδεχόμενο φιλοξενίας του Γραφείου Κίνησης, ενώ υποστηρίζεται ότι ο χώρος του προαυλείου είναι χαρακτηρισμένη πλατεία και άρα δε μπορούν να μπουν οχήματα. Επίσης, ο χώρος παραχωρήθηκε για να λειτουργήσει σχολείο, όχι αμαξοστάσιο. 
Κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η μεταφορά του γραφείου κίνησης θα φέρει όχληση στους περίοικους και θα υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και αν δε φέρουν το αμαξοστάσιο, δεδομένου ότι αν εκεί συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι πριν ξεκινήσουν, όλη η ευρύτερη περιοχή θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το ωράριο του δήμου. 
Τέλος οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών υποστηρίζουν ότι το γραφείο κίνησης του δήμου είναι καλό να μη βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η εγκατάσταση μιας σχολικής δομής. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…