Home Δήμος Δελφών Αίτηση ακυρότητας από τον κ. Αναγνωστόπουλο
Δήμος Δελφών - 1 Ιουλίου, 2020

Αίτηση ακυρότητας από τον κ. Αναγνωστόπουλο

Οι κατά σύστημα «έκτακτες» συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου, ο οποίος και κατέθεσε αίτηση ακυρότητας στην Αποκεντρωμένη.
Ωστόσο, τη Δευτέρα που ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε την αίτηση η Δημοτική Αρχή είχε ορίσει για την Τρίτη άλλη μια έκτακτη συνεδρίαση!
Στο αίτημά του προς την Αποκεντρωμένη ο κ. Αναγνωστόπουλος επικαλείται ότι οι σύμβουλοι δεν προλαβαίνουν να μελετήσουν τα θέματα και να προετοιμαστούν!
Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

Θέμα: Ακυρότητα Διεξαχθείσας Έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών της 25ης Ιουνίου 2020.

Με την αναφορά μου αυτή σας ζητώ όπως ακυρώσετε την έκτακτη Οικονομική Επιτροπή 17η/25.6.2020 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της πλατείας Κεχαγιά, για τους παρακάτω λόγους:
Α) Οι συνεδριάσεις οφείλουν να είναι τακτικές, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις, ενώ να πραγματοποιούνται έκτακτες μόνο κατ΄ εξαίρεση. Στην περίπτωσή μας ισχύει το εντελώς αντίθετο. Χαρακτηριστικά αναφέρω τις τέσσερις συνεχόμενες έκτακτες οικονομικές επιτροπές της 14ης/27.5.2020, 15ης/4.6.2020, 16ης/16.6.2020 και 17ης/25.6.2020!
Β) Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουμε επαρκή χρόνο για να μελετήσουμε την θεματολογία ώστε να μπορούμε να τοποθετούμαστε υπεύθυνα και φυσικά δεν μπορούμε να προγραμματίζουμε τον χρόνο μας για να είμαστε παρόντες. Σε κάθε περίπτωση τις εισηγήσεις των  θεμάτων τις λαμβάνουμε παραμονή ή και ανήμερα της συνεδρίασης!
Γ) Δεν εξηγούνται επαρκώς οι λόγοι της πραγματοποίησης έκτακτης οικονομικής επιτροπής, όπως με σαφήνεια ορίζει ο νομοθέτης. Επίσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λογίζονται έκτακτα θέματα τόσο σημαντικά θέματα, όπως είναι οι απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και αποκομιδής απορριμμάτων (η περίπτωση της 17ης συνεδρίασης).
Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του εν λόγω σοβαρού θέματος ως υπηρεσία που έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα.

Με τιμή,
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…