Home Δήμος Δελφών Έχουν «χαρίσει» πλήθος αδειών απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης
Δήμος Δελφών - 13 Ιανουαρίου, 2020

Έχουν «χαρίσει» πλήθος αδειών απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης

 Το ήδη μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη χώρων στάσης και στάθμευσης της Άμφισσας εντείνεται έτι περαιτέρω από τα εκατοντάδες «δωράκια» που έχουν διανεμηθεί σε ιδιώτες ή επαγγελματίες που κρατούν δεσμευμένες θέσεις αν και δεν το δικαιούνται. 

 
Οι πεθαμένοι έχουν ακόμη θέσεις πάρκινγκ
 
Οι άδεις που έχει κατά καιρούς δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ανακαλούνται ποτέ, ούτε μετά θάνατον σε ένα κρεσέντο παρανομίας στο οποίο επιδίδονται ιδιώτες, δήμος και συναρμόδιες υπηρεσίες. 
Ακόμη και άνθρωποι που είχαν κινητικά προβλήματα και είχαν αδειοδοτηθεί νομίμως, αλλά πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή, ούτε και έχουν αυτοκίνητο στο όνομά τους, εξακολουθούν να κρατούν παρανόμως οι συγγενείς τους την άδεια στάσης και στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας τους για να μην κουραστούν να μετακινούνται, αλλά ο δήμος το επιτρέπει, κάνοντας διαχρονικά το κορόιδο. 
Επιπλέον καταστήματα έχουν ζητήσει και έχουν λάβει άδειες για την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης με βασική αιτιολογία την φορτοεκφόρτωση. Γνωρίζουν καλά ότι η άδειά τους ισχύει σύμφωνα με τον κανονισμό που ορίζει τις ώρες φορτοεκφόρτωσης 06:00 -10:00 το πρωί, αλλά εντούτοις απαγορεύουν την στάση και τη στάθμευση λες και ο δρόμος είναι τσιφλίκι τους και ουδείς τους ενοχλεί. 
Ακόμη, με ποια δικαιοδοσία και ποια λογική έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών λάβει αποφάσεις και έχει εγκρίνει αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων στις οδούς Σαλώνων, Γιδογιάννου και Καραμανλή, οι οποίες ανήκουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;   
 
Επειδή οι θέσεις στάθμευσης διαρκώς μειώνονται και επειδή οι ιδιώτες που κατέχουν τέτοιες άδειες, που είτε δεν τους ανήκουν, είτε αφορούν συγκεκριμένες ώρες, είτε τις έλαβαν παρατύπως ή και παρανόμως αντιμετωπίζουν προκλητικά τους συμπολίτες τους καλούμε το Δήμο Δελφών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να ανακαλέσει άδειες που οι δικαιούχοι τους δεν είναι εν ζωή, να ανακαλέσει άδειες που έδωσε σε δρόμους που δεν είναι αρμόδιος και να επιβάλλει σε όσους έχουν λάβει άδεια φορτοεκφόρτωσης να χρησιμοποιείται νομίμως και τις ώρες που απαιτούνται σύμφωνα με τον κανονισμό. Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών. Για το εν λόγω ζήτημα η ΩτΦ θα επανέλθει με συγκεκριμένα στοιχεία πια.
Τέλος δικαίωμα για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης έχουν οι κάτωθι κατηγορίες:
-Πυλωτές και είσοδοι ιδιωτικής θέσης στάθμευσης
– Αποθήκες 
– Καταστήματα – βιοτεχνίες (Εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων κλπ)
-ΑΜΕΑ
Μόνο οι παραπάνω κατηγορίες μπορούν να αδειοδοτούνται νομίμως και υπό σαφείς προϋποθέσεις. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…