Home Δήμος Δελφών Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο για την εγκατάσταση των Ρομά
Δήμος Δελφών - 22 Φεβρουαρίου, 2017

Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο για την εγκατάσταση των Ρομά

 Κλείνει μια εκκρεμότητα δεκαετιών

Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο για την εγκατάσταση των Ρομά

 

Ένα έργο υποδομής που θα έπρεπε να έχει γίνει δεκαετίες πριν είναι η χωροθέτηση και εγκατάσταση των Ρομά και όπως όλα δείχνουν φτάνει στην τελική του ευθεία για δημοπράτηση, καθώς παρελήφθη η μελέτη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για τη «διαμόρφωση χώρου προσωρινής εγκατάστασης πλανοδίων Ρομά» και όλα είναι έτοιμα για τη δημοπράτηση του έργου, με προϋπολογισμό μόλις 54.000 ευρώ.

Η μελέτη περιγράφει τα απαραίτητα έργα υποδομής για την εγκατάσταση κοινωνικών ομάδων και πλανοδίων (ROMA) σε γεωτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Δελφών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την εγκατάσταση 50 περίπου οικογενειών που αριθμούν

συνολικά 250 άτομα σε χώρο έκτασης 9540,80 τ.μ. ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου στην θέση «Κάμινος» Δ.Κ. Άμφισσας και είναι εγκεκριμένος από το Γ.Π.Σ. Άμφισσας (Φ.Ε.Κ. ΑΑΠ 490/31-12-2013), όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τεχνική έκθεση.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την κατασκευή κτιρίου χώρων

υγιεινής, λουτρών και πλύσεως ιματισμού εμβαδού 35 τ.μ. καθώς και ήπιες διαμορφώσεις του γηπέδου προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση των ενδιαφερόμενων.

Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου θα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοιχοποιίες από οπτόπλινθους. Η επικάλυψη του κτιρίου θα είναι πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος σε ύψος άνω στάθμης περίπου 3,40μ. Η αποχέτευση του κτιρίου θα συνδέεται με στεγανό υπάρχοντα βόθρο χωρητικότητας 40 κ.μ. περίπου.

Στην ελεύθερη έκταση του οικοπέδου θα γίνει διαμόρφωση του χώρου διατηρώντας τις υπάρχουσες κατασκευές (ασφαλτόστρωση κ.α.). Η διαμόρφωση των εσωτερικών δρόμων θα γίνει με θραυστό υλικό λατομείου και τα υπόλοιπα τμήματα θα διαμορφωθούν με κατάλληλα προϊόντα εκσκαφής.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται στις εκατόν πενήντα (150) ημέρες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 54.000,00€ με ΦΠΑ 24%. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…