Home Δήμος Δελφών «Έρχονται» ράμπες στις παραλίες
Δήμος Δελφών - 14 Μαΐου, 2020

«Έρχονται» ράμπες στις παραλίες

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμη πως θα εξελιχθεί ο τουρισμός στην περιοχή μας και γενικότερα σε σύνολο επικράτειας για φέτος, αλλά ο δήμος Δελφών χτίζει το μέλλον του, καθώς το έργο που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ράμπας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στις παραλίες, διεσώθει και έλαβε προέγκριση δημοπράτησης.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα η διαγωνιστική διαδικασία αναζητώντας ανάδοχο.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο που προετοίμασε η προηγούμενη δημοτική Αρχή , το οποίο και αρχικά έχασε την προθεσμία δημοπράτησης, ωστόσο η νέα Δημοτική Αρχή κατάφερε να λάβει παράταση για να μη χαθεί το έργο, ενώ ο κ. Ταγκαλής επαναλαμβάνει διαρκώς ότι στόχος τους είναι να μην καταγραφεί καμιά απώλεια σε επίπεδο έργων.

Το έργο, το οποίο είναι προμήθεια στο φυσικό του αντικείμενο προβλέπει τη δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Δελφών και συγκεκριμένα για την παραλία Μαϊάμι και την παραλία Γαλαξειδίου. Οι σχεδιαζόμενες υποδομές στις ανωτέρω προτεινόμενες θέσεις διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με την διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου.

Κάθε μια από τις προτεινόμενες θέσεις πρόκειται να περιλαμβάνει: – Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ. – Αποδυτήρια – ντουζ. – WC για ΑμΕΑ, – Χώρους σκίασης. – Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. – Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα. – Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση.

Όλες οι παραπάνω κατασκευές προδιαγράφονται ελαφριές, μη μόνιμες, κατασκευασμένες από κατάλληλα υλικά που δεν αλλοιώνουν το περιβάλλον και παρέχουν ευκολία τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στην απεγκατάσταση, μεταφορά και αποθήκευσή τους την χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, ο εξοπλισμός στο σύνολό του, φέρει τα κατάλληλα πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας και συμβατότητας. Συμπερασματικά, σύμφωνα με τα παραπάνω οι παρεμβάσεις της συγκεκριμένης πρότασης θα αξιοποιηθούν από άτομα με αναπηρία που είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου είτε επισκέπτες και παράλληλα θα αποτελέσει πόλο έλξης νέων επισκεπτών ώστε να συμβάλλει στην περαιτέρω τοπική οικονομική ανάπτυξη του Δήμου.

Τα παραδοτέα της πράξης θα είναι τα εξής:

• Χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ.

• Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση.

• Αποδυτήρια – ντουζ.

• WC για ΑμΕΑ,

• Χώροι σκίασης.

• Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

• Διάδρομοι σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

• Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση.

 

Η προμήθεια κοστολογήθηκε στις 118.792,00 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…