Home Δήμος Δελφών Έργο 350.000 ε για το κλειστό σχολείο του Αγ.Γεωργίου που στεγάζει την Εταιρεία Φωκικών Μελετών
Δήμος Δελφών - 22 Φεβρουαρίου, 2021

Έργο 350.000 ε για το κλειστό σχολείο του Αγ.Γεωργίου που στεγάζει την Εταιρεία Φωκικών Μελετών

 Έργο 350.000 ε για το κλειστό σχολείο του Αγ.Γεωργίου που στεγάζει την Εταιρεία Φωκικών Μελετών

 

 

Ο κ. Μπακογιάννης μπορεί να βρίσκεται πια στην Αθήνα, αλλά οι δικοί του άνθρωποι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη στήριξή του. Ο περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής ανακοίνωσαν από κοινοπύ την προγραμματική σύμβαση για τη μετατροπή του παλαιού σχολείου Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο.

Εκείνο που δεν αναφέρει η ανακοίνωση είναι τι θα στεγάσουν στο κτίριο, διότι η χρησιμότητά του περιορίζεται στη στέγαση της εταιρείας Φωκικών Μελετών, στην οποία προΐσταται ο πρώην μεν, αλλά μόνος εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας του Κώστα Μπακογιάννη, κ. Γιάννης Ράμμος.

Για την ανακατασκευή του κτιρίου θα διατεθεί ποσό ύψους 350.000 ευρώ και το ερώτημα είναι αν κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να δαπανώνται τέτοια ποσά για τη στέγαση Συλλόγων; Όσον αφορά τη σημειολογική και αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου, προφανώς δεν είναι το μόνο, αλλά και θα μπορούσε όντως να τοποθετηθεί μια δημοτική υπηρεσία εντός του, ώστε να δικαιολογεί και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανούνται για την αποκατάστασή του.

 

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

 

Προγραμματική σύμβαση για τη μετατροπή του παλαιού σχολείου Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

 

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργου Δελμούζου, προκειμένου να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί το έργο με τίτλο: «ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ», προϋπολογισμού 350.000 €.

Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση του παλιού διδακτηρίου. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτήριο, προϋφιστάμενο του 1955, με εξαίρετη συμμετρία και αρχιτεκτονική, το οποίο δομήθηκε με βάση τα αρχιτεκτονικά σχέδια του νομομηχανικού Δημήτρη Καλλία, για να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες της εποχής.

Οι εργασίες που προβλέπονται για την επισκευή – αποκατάσταση του κτιρίου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και να επαναχρησιμοποιηθεί είναι οι ακόλουθες:

•Αντικατάσταση στέγης. Θα αποξηλωθεί η παλαιά και θα κατασκευαστεί νέα, η οποία θα εναρμονίζεται στην αρχική μορφή του διδακτηρίου.

•Ενίσχυση φέροντος οργανισμού και αρμολόγημα στη λιθοδομή.

•Αντικατάσταση σιδερένιων κουφωμάτων με νέα, ίδιου σχεδίου και απόχρωσης.

•Επικάλυψη με χονδρόπλακες, από την κεντρική είσοδο έως την πίσω είσοδο.

•Διαμόρφωση του υπόλοιπου εξωτερικού χώρου με την απαραίτητη φύτευση.

Επίσης, στο κτίριο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες υποδομής, όπως η πλήρης υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση, η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, η εγκατάσταση θέρμανσης – κλιματισμού – εξαερισμού, καθώς και συστήματος πυρασφάλειας.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον ∆ήμο Δελφών, µε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, σύμφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

Η ισχύς της Προγραμματικής Σύμβασης ορίζεται σε 33 µήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκτέλεση των εργασιών και η συντήρηση του έργου από την κατασκευάστρια εταιρία, μέχρι την οριστική παραλαβή του.

«Συμπράττουμε με το Δήμο Δελφών και χρηματοδοτούμε ένα έργο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία για την Φωκίδα. Φροντίζουμε, ώστε να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή το διδακτήριο «τύπου Καλλία» και να αναδειχθεί ως ένας μοναδικός πολιτιστικός πολυχώρος, με θέα τον υπέροχο ελαιώνα της Άμφισσας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Ο Δήμος Δελφών, συνεχίζοντας την πολυεπίπεδη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα ακόμα σημαντικό έργο για την περιοχή. Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Σχολείο του Αγίου Γεωργίου, ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίησή του, παρέχοντας στην Εταιρεία Φωκικών Μελετών, με την ολοκλήρωση του έργου, ένα σύγχρονο χώρο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της.

»Ο Δήμος Δελφών κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών στον τομέα του Πολιτισμού, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε αυτόν, με σεβασμό τόσο στην ιστορία του τόπου, όσο και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τον υπηρετούν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…