Home Εικόνες Αρχικής Έπεσε πολλή μελέτη
Εικόνες Αρχικής - Παραπολιτικά - 4 Δεκεμβρίου, 2022

Έπεσε πολλή μελέτη

Έπεσε πολλή μελέτη

 

Λοιπόν, σας έχω νέα, τα οποία είναι παλιά, δεν είναι τωρινά, απλώς τώρα έγιναν εντυπωσιακά, ακριβώς γιατί δεν άλλαξαν. Προφανώς έχετε προσέξει ότι στην Άμφισσα δεν κυκλοφορεί κουνούπι κάθε βράδυ. Μάλιστα, προχθές μου έλεγαν πως σε γνωστό και κεντρικό μαγαζί της πόλης, όλο το βράδυ έγινε ένα δρομολόγιο για delivery. Είμαστε για κλάματα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους διοικούντες και το μαρτυρούν τα τέλη. Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής  με δελτίο τύπου πανηγύριζε ότι το τέλος ακινήτων στηρίχθηκε για πρώτη φορά σε μελέτη. Τι μελέτη είναι αυτή που θεωρεί ότι ο επαγγελματίας των Δελφών και ο επαγγελματίας της Άμφισσας έχουν ίδιο ταμείο. Οι επιχειρήσεις των Δελφών πληρώνουν 2,7 ε και οι επιχειρήσεις της Άμφισσας 2,56 ε. Η καφετέρια στην Άμφισσα έχει την ίδια κίνηση, την ίδια πελατεία, τα ίδια έσοδα μ’ ένα ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο στους Δελφούς; Ενδιαφέρον ειλικρινά, αλλά αφού έγινε μελέτη, φαίνεται πως ο μελετητής δεν κατάφερε να αντιληφθεί ότι η Άμφισσα δεν είναι ούτε τουριστική, ούτε βιομηχανική; Και καλά ο μελετητής δεν ήθελε να τα δει αυτά για την Άμφισσα. Μα, είναι δυνατόν να εξισώνει τις επιχειρήσεις της Ιτέας με την Τριταία, που έχουν και οι δυο 1,63 ε. 

Οι επιχειρήσεις της εστίασης βαρύνοντα και με το τέλος παρεπιδημούντων, αυτό καλό είναι να μην το ξεχνούν οι μελετητές. Με αυτά τα τέλη και την πολύ μεγάλη ανισότητα δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στους επαγγελματίες εντός του δήμου και αυτό γιατί δεν επιβάλλονται δίκαια με βάση τις δυνατότητες κάθε περιοχής. 

Για να διαπιστώσουμε το εύρος της μελέτης που έγινε και οδήγησε στις τιμές, φτάνει να ρίξουμε μια επιπόλαιη ματιά στα κάτωθι. Να διευκρινίσουμε μόνο ότι οι μόνες τιμές που άλλαξαν ήταν των Δελφών, όλα τα άλλα έμειναν ως είχαν! Άσχετα αν για κάποιες περιοχές έχουν αλλάξει δραματικά οι συνθήκες!

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΦΩΝ 2,70

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΗΣ 2,56

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 1,63

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΡΡΑΣ 1,63

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ 1,63

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 1,62

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΦΙΝΗΣ 1,74

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΒΙΑΣ 1,58

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ 1,51

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…