Home Πολιτικά - Φωκίδα Έξι μόνιμοι καθηγητές
Πολιτικά - Φωκίδα - 13 Δεκεμβρίου, 2019

Έξι μόνιμοι καθηγητές

 Οι έξι θέσεις Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) για το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με έδρα την Άμφισσα υπογράφηκαν χθες το πρωί από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι έξι θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού που περίμενε το Γεωπονικό για να στελεχώσει το τμήμα είναι πλέον γεγονός και μπορούν άμεσα να προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων. Εξάλλου, ο πρόεδρος του τμήματος κ. Παπαδάς, είχε εξηγήσει στην ΩτΦ πόσο σημαντικές είναι αυτές οι θέσεις για τη λειτουργία του τμήματος, τονίζοντας ότι αποτελούν στην ουσία την «προίκα» του νεοϊδρυθέντος τμήματος, το οποίο ήδη φέτος λειτουργεί με αναπληρωτές, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί δεύτερη χρονιά, καθώς θα αποτελούσε δυσφήμιση. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήδη προσπαθεί με κάθε μέσο να διαφημίσει το τμήμα και να αποδείξει ότι είναι εφάμιλλο και καλύτερο από ομοειδή τμήματα που βρίσκονται σε ιστορικά πανεπιστήμια των Αθηνών.
Η δέσμευση για τις έξι θέσεις ΔΕΠ είχε δοθεί από τον κ. Γαβρόγλου, η διάδοχός του όμως κ. Νίκη Κεραμέως  τις κρατούσε στο συρτάρι για πολλούς μήνες, ενώ δέησε να τις υπογράψει μια μόλις μέρα μετά τη συνάντησή της με το Βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα.
Τέλος να σημειωθεί ότι η παρουσία του τμήματος εδραιώνεται, καθώς διαθέτει πια ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα και έξι μόνιμους καθηγητές, δυο βασικά πλεονεκτήματα που πιθανόν να αποτρέψουν αυριανές περιπέτειες και παλινωδίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…