Home Κοινωνικοί φορείς Ένταξη Μελέτης ΧΥΤ Άμφισσας». Καλή συνέχεια.
Κοινωνικοί φορείς - 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ένταξη Μελέτης ΧΥΤ Άμφισσας». Καλή συνέχεια.

Με την με Α.Π.: οικ. ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 11972/29-12-2020 (ΑΔΑ:Ω2ΠΡ46ΜΤΛΡ-6ΗΚ) Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντάχθηκε η Πράξη με τίτλο «ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Χ.Υ.Τ.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ» καικωδικό ΟΠΣ 5069530 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα«Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε. συνολικού προϋπολογισμού 464.118,88 ευρώ.

Το αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνειτην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετώνγια την άρτια κατασκευή του έργου της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Άμφισσας (Β΄ φάση) καθώς και τωναναγκαίων συνοδών έργων.

Η επέκταση του Χ.Υ.Τ.Υ. Άμφισσας (νέος Χ.Υ.Τ.) θα έχει χωρητικότητα 250.000 m3 και προβλέπεται να χωροθετηθεί σε όμορη έκταση 16 στρεμμάτων περίπουτουυφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Υ..

Το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση λεκάνης, στεγανοποίηση πυθμένα και πρανών, έργα συλλογής στραγγισμάτων και μεταφοράς τους, έργα διαχείρισης υγρώναποβλήτων (στην υφιστάμενη Ε.Ε.Σ. ή αν απαιτηθεί αναβάθμιση ή επέκτασή της), έργα συλλογής βιοαερίου, διαχείριση ομβρίων, περιμετρικήοδοποιία , έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, έργα υποδομής κ.α..

Επίσης θα συμβάλει στην ορθή λειτουργία της μονάδας κομποστοποίησης καθώς καιμελλοντικά της Μ.Ε.Α. Φωκίδας εξασφαλίζοντας την ασφαλή διάθεση του υπολείμματος επεξεργασίας των εισερχομένων Α.Σ.Α..

Σημειώνεται ότι παράλληλα εκπονείται η μελέτη αναβάθμισης της Μονάδας Κομποστοποίησηςκαι το προσεχές διάστημα θα υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.).

Με την κατασκευή των προαναφερόμενων έργων, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας θα διαθέτει ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων όλων των ρευμάτων, όπως προβλέπεται από τις νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες και ειδικότερα σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) καθώς και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.)της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

Θήβα :30/12/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…