Home Πολιτικά - Φωκίδα Άνοιξε ο β΄κύκλος για την κινητικότητα στους ΟΤΑ -Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Δελφών για 2 θέσεις εργασίας
Πολιτικά - Φωκίδα - 1 Νοεμβρίου, 2018

Άνοιξε ο β΄κύκλος για την κινητικότητα στους ΟΤΑ -Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Δελφών για 2 θέσεις εργασίας

 Δημοσιεύθηκαν στις  29/10 οι θέσεις προς κάλυψη στον Β’ Κύκλο Κινητικότητας του 2018 και ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, που θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Σε αυτόν τον κύκλο συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Δελφών για  δύο θέσεις εργασίας 
 
 
Τελικά άνοιξαν 5.442 θέσεις σε 165 Φορείς υποδοχής, εκ των οποίων οι 4.756 θα καλυφθούν με μετατάξεις και οι 686 με αποσπάσεις.
 
Σε αυτόν τον Κύκλο παρατηρείται πενταπλασιασμός των θέσεων. 
 
Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες, 2.200 αφορούν υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 937 Τεχνολογικής, 1.421 Δευτεροβάθμιας, 869 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ενώ οι 15 είναι κατηγορίας Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.
Από αυτοδιοικητικής οπτικής, διαπιστώνεται ότι – μετά την αποτυχία των δύο προηγούμενων Κύκλων Κινητικότητας και αφού μεσολάβησε αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να μην απαιτείται έκδοση νέου Οργανισμού κατόπιν αξιολόγησης των δομών – αυτή τη φορά πλήθος ΟΤΑ συμπεριλαμβάνονται στους Φορείς υποδοχής υπαλλήλων.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας οδηγεί συνολικά σε ισόποση ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με ανθρώπινο δυναμικό. 
Τούτο διότι, οι υπάλληλοι που θα πάνε σε ΟΤΑ, μπορεί να είναι υπάλληλοι οι οποίοι θα φύγουν από άλλους ΟΤΑ, χωρίς μάλιστα να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Δήμου / Περιφέρειας προέλευσης που αιφνιδιαστικά θα τους στερηθεί.
Η υποβολή Αίτησης γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής https://hr.apografi.gov.gr/ , όπου κάθε υπάλληλος συνδέεται με τους κωδικούς του.  Εκεί υπάρχουν και όλες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…