Home Πολιτικά - Φωκίδα S&B Βιομηχανικά Ορυκτά: Η έδρα θα παραμείνει στην Ελλάδα – -Έντονη η ανησυχία σε εργαζόμενους και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό για απολύσεις, μεταθέσεις ή μειώσεις μισθών
Πολιτικά - Φωκίδα - 29 Ιανουαρίου, 2013

S&B Βιομηχανικά Ορυκτά: Η έδρα θα παραμείνει στην Ελλάδα – -Έντονη η ανησυχία σε εργαζόμενους και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό για απολύσεις, μεταθέσεις ή μειώσεις μισθών

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της  S&B Βιομηχανικά Ορυκτά
Η έδρα θα παραμείνει στην Ελλάδα
-Έντονη η ανησυχία σε εργαζόμενους και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό για απολύσεις, μεταθέσεις  ή μειώσεις μισθών

H διεθνή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Rhone Capital IV L.P  με έδρα τις ΗΠΑ είναι ο επενδυτής που  συζητά η οικογένεια Κυριακοπούλου την πώληση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ενώ η έδρα  της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά θα παραμείνει στη χώρα ενώ η τιμή της δημόσιας προσφοράς θα είναι τα 5,80 ευρώ. σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας 

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση ο κος Οδυσσέας Κυριακόπουλος και τα άλλα μέλη της οικογενείας του που κατέχουν μετοχές  αναφέρει ότι οι συζητήσεις με την εν λόγο εταιρία είναι αποκλειστικές με αντικείμενο  την επίτευξη συμφωνίας, βάσει της οποίας η Delphi Luxembourg Holdings S.À R.L., ενεργώντας συντονισμένα με τους μετόχους θα προβεί στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση των μετοχών της S&B.

Η ανακοίνωση

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενημερώθηκε από τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο για τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια του από 24 Ιανουαρίου 2013 δελτίου τύπου της Εταιρείας, διευκρινίζεται ότι ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μέλη της οικογένειας του και ελεγχόμενες από αυτούς εταιρείες (οι «Μέτοχοι») βρίσκονται σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Rhone Capital IV L.P, η οποία έχει συσταθεί κατά τους νόμους της Πολιτείας του Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και συγκεκριμένες συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες (εφεξής από κοινού η «Rhone»), με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας (η «Συμφωνία»), βάσει της οποίας η Delphi Luxembourg Holdings S.A R.L. (ο «Προτείνων»), ενεργώντας συντονισμένα με τους Μετόχους θα προβεί στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση των μετοχών της Εταιρείας (η «Υποχρεωτική Πρόταση») σύμφωνα με τις διατάξεις Ν. 3461/2006 περί δημοσίων προτάσεων (ο «Νόμος»). H Rhone αποτελεί διεθνή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων με σημαντική επενδυτική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, δραστηριοποιούμενων μεταξύ άλλων, στην εξορυκτική και μεταλλευτική αγορά.

Με βάση τους υπό συζήτηση όρους, οι μετοχές των Μετόχων (που κατέχονται άμεσα ή έμμεσα από αυτούς και αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου το 61% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας) δεν θα προσφερθούν στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Πρότασης, με την πρόθεση οι Μέτοχοι να παραμείνουν μέτοχοι πλειοψηφίας. Εφόσον μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Πρότασης, αποκτηθεί ποσοστό μετοχών της Εταιρείας που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, θα ακολουθήσει άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) κατ’ άρθρο 27 του Νόμου προκειμένου αμέσως μετά να ζητηθεί η διαγραφή της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η έδρα της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά παραμένει στην Ελλάδα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εφόσον επιτευχθεί και καταρτισθεί η Συμφωνία, η Υποχρεωτική Πρόταση θα υποβληθεί με προσφερόμενο τίμημα σε μετρητά ποσού €5,80 ανά μετοχή (το «Τίμημα»), το οποίο υπερκαλύπτει κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης (28.1.2013) τις απαιτήσεις του «ευλόγου και δικαίου» ανταλλάγματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 παρ. 4 του Νόμου.

Εφόσον επιτευχθεί και καταρτισθεί η Συμφωνία, η Υποχρεωτική Πρόταση θα υποβληθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών και σύμφωνα με όλες τις διατάξεις του Ν. 3461/2006, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 9 παρ.4 του Νόμου.

Διευκρινίζεται εκ νέου ότι οι αποκλειστικές συζητήσεις μεταξύ των Μετόχων και της Rhone βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε περίπτωση όμως που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των Μετόχων και της Rhone εντός των αμέσως επομένων ημερών, θα ακολουθήσει αμέσως σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία μέχρι την έκδοση νέας ανακοίνωσης είτε περί υποβολής Υποχρεωτικής Πρότασης είτε μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των Μετόχων και της Rhone, κανένα από τα ως άνω εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν θα διενεργήσει, άμεσα ή έμμεσα, συναλλαγές επί μετοχών της Εταιρείας.

Έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους

Εντωμεταξύ η προοπτική πώληση της εταιρίας σε διεθνή όμιλο έχει επιφέρει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους της εταιρίας αλλά και στο ανώτερο προσωπικό  για ενδεχόμενες απολύσεις  ή μείωση μισθών σύμφωνα με τα σημερινά στάνταρτ που ισχύουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.
Εργαζόμενος –συνδικαλιστής που δεν θέλει να αναφέρει το ονομά του τόνισε χτες στην ΩτΦ ότι με «τρόμο βλέπω αυτές τις συζητήσεις  γιατί δεν υπάρχει κανένα εθιμικό ή νομικό πλαίσιο που να δεσμεύει τους νέους ιδιοκτήτες- αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία- ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών ή ακόμη και απολύσεις»
Στην ΩτΦ όμως μίλησε και ανώτερο στέλεχος της εταιρίας  ο οποίος τόνιζε  και αυτός  το φόβο του για όλα αυτά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « όταν μια εταιρία τέτοιου μεγέθους  όπως η δικιά μας πωλείται τότε σίγουρα θα θέλει και τα στελέχη της να είναι απολύτως ελεγχόμενα και για αυτό ακόμη και εμείς θα πρέπει να φοβόμαστε  το ενδεχόμενο της ανεργίας, ή της μετάθεσης στο εξωτερικό,  όσο ψηλά και αν βρισκόμαστε σήμερα»

Πηγή: Ώρα της Φωκίδας 29-1-2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…