Home Πολιτικά - Φωκίδα H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ»
Πολιτικά - Φωκίδα - 28 Ιουνίου, 2019

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ»

 Η εταιρεία ΙΜΕΡΥΣ ντύνοντας με το «δημοκρατικό» μανδύα του διαλόγου και πατώντας πάνω στην υπάρχουσα νομοθεσία κάλεσε το Σωματείο μας να του ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ τις προτάσεις της για να περισώσει τα κέρδη της τσακίζοντας τη δική μας ζωή. Απείλησε μάλιστα ότι αν δεν υπογραφεί το κείμενο που αυτή επέβαλε θα προχωρήσει σε απολύσεις. Τόση δημοκρατία!!!

Δεν πέρασαν ούτε τρείς μέρες από το ανώτατο όργανο του Σωματείου μας, από τη  Γενική Συνέλευση και ήρθαν κάποια μέλη της διοίκησής (πανικοβλημένα;;;; φοβισμένα;;;;; εκβιασμένα;;;;; ή ίσως και πιασμένα για να αναλάβουν κάποια άλλα πόστα στη διοίκηση όχι του Σωματείου μας αλλά ίσως και της ίδιας της εταιρείας όπως εξ άλλου ανέφερε και ό διευθυντής του μεταλλείου πρόσφατα) να ανατρέψουν την απόφασή της που με συντριπτική πλειοψηφία πάρθηκε. Η απόφαση ήταν σαφέστατη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ. Προσανατολισμός με εξουσιοδότηση της Διοίκησης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση εφαρμογής των μέτρων (εξαήμερα, εργολαβίες κλπ).
Οι «συνάδελφοι» αυτοί παραβιάζοντας το καταστατικό και την απόφαση της Γ.Σ. συνταυτίστηκαν με την εργοδοσία και μέσα στη νύχτα στην κυριολεξία έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο κατάπτυστο κείμενο που τσακίζει παραπέρα τις ζωές μας και παράλληλα υπονομεύει το μέλλον του κάθε εργαζόμενου. Υποσχέθηκαν δε στη διοίκηση ότι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα που θα βάζει εμπόδια στην «ομαλή λειτουργία» της εταιρείας!! Υποσχέθηκαν δηλαδή να κάτσουν στ’ αυγά τους φτάνει να μην θιχτεί η κερδοφορία της. Αντί να ορθωθεί μέτωπο απέναντι στις αυθαιρεσίες της εταιρείας και στις διαβεβαιώσεις της ότι απολύσεις δεν θα γίνουν φέτος αλλά αν δεν βγεί το πρόγραμμα (δηλαδή η αύξηση της κερδοφορίας της) θα προβεί αυτή σε όποια μέτρα είναι απαραίτητα, δηλαδή ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,αυτοί οι συνάδελφοι μας πήραν ξεκάθαρη θέση ΔΙΠΛΑ στην εταιρεία.
Έχουν σοβαρές ευθύνες όλοι όσοι συνταυτίστηκαν με τον πρόεδρο που με ωμό έως εκβιαστικό τρόπο απειλούσε βρίζοντας μάλιστα, για να εκμαιεύσει θετικές αποφάσεις δια τηλεφώνου, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Γεν. Συνέλευσης. Απειλούσε επίσης να καλέσει Γεν. Συνέλευση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υποκλέπτοντας τις μεθόδους του Πολυχρονόπουλου εκείνες τις μαύρες εποχές. Ανεξαρτήτως των προσωπικών λόγων που προφασίστηκαν και οι υπόλοιποι «συνάδελφοι» του Δ.Σ. φέρουν ακέραιες τις ευθύνες για το κατρακύλημά τους σε αντιδημοκρατικές μεθόδους κόντρα στις αποφάσεις της ΓΣ.
Εμείς προειδοποιούμε ότι οι «συνάδελφοί» μας, με αυτή τους τη θέση δώσανε και δίνουν το πράσινο φώς στην εταιρεία να αρχίσει να ξηλώνει σιγά σιγά ότι κατακτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.  Και αν κάποιοι ήθελαν να πάρουν το πακέτο και να φύγουν λέγοντας μάλιστα, χωρίς περιστροφές, ότι κοιτάνε το προσωπικό – ατομικό τους συμφέρον,  δεν θα έπρεπε να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές  πριν λίγους μήνες ή ακόμη να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους πρίν ψηφίσουν το τι θα κάνει η εργοδοσία με τους υπόλοιπους που θα μείνουν πίσω και θα γεύονται όσα ετοιμάζει η εργοδοσία.
Αυτοί οι «συνάδελφοι» και οι ενέργειές  τους είναι καταστατικά και νομικά κολάσιμοι. Οι δε εργατολόγοι που συνεχώς επικαλούνται για να «νομιμοποιούν» τις θέσεις τους αποδείχτηκε ότι   έχουν κάνει σφάλματα και ότι λειτουργούν με βάση την αμοιβή τους και μόνο, πράγμα που μας το είπανε ευθέως στην τελευταία συνάντηση.
Εμείς αυτό που πιστεύουμε είναι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ακολουθούμε τις αποφάσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, σεβόμενοι το καταστατικό. Ακολουθούμε επίσης τις αρχές του συνδικαλισμού από την αρχή της ύπαρξης του ότι το δίκιο το παλεύεις και το κατακτάς. Ότι τίποτα δεν χαρίζεται.
Αυτοί που την επαύριον θα σου χτυπάν φιλικά την πλάτη και θα το παίζουν ως σωτήρες του Σωματείου και των θέσεων εργασίας να γνωρίζεται καλά ότι τα «βρήκανε»  με την εργοδοσία. Ότι έχουν βάλει τις δικές τους, ατομικά ο καθένας, τις υπογραφές τους γι αυτά που θα συμβούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι υπογραφές τους δεν είναι υπογραφές του Σωματείου. 
Οι υπογραφές των εργαζομένων κατατέθηκαν στη Γενική Συνέλευση. Εμείς με αυτές θα πορευτούμε και θα είμαστε εδώ παλεύοντας για τα προβλήματά μας όταν οι άλλοι θα γεύονται τους καρπούς των τριάκοντα αργυρίων.
 
Ευθύμιος Αγγελόπουλος
Θεόδωρος Ξανθοπουλος
Παναγιώτης Πατερακης
Χρήστος Κούκος
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …