Home Εικόνες Αρχικής Eπίσημη παρουσίαση του 1ου Sterea Run παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Eπίσημη παρουσίαση του 1ου Sterea Run παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη παρουσιάστηκε σημερα  από τους διοργανωτές στη Λαμία το 1ο Sterea Run .

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλία Σανίδα, των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών Θανάση Καρακάντζα (Φθιώτιδας), Φανής Παπαθωμά (Βοιωτίας), Γιώργου Δελμούζου (Φωκίδας) και Άρη Τασιού (Ευρυτανίας), όπως και των Αντιπεριφερειαρχών Περιβάλλοντος Ηλία Κυρμανίδη και Αγροτικής Οικονομίας – Αλιευτικής Πολιτικής Κώστα Αποστολόπουλου.
Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων.

Η παρουσίαση

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Μαρτάκης. Στο πλαίσιο αυτής, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς παρουσίασε το λογότυπο της νέας αθλητικής διοργάνωσης, τις εμφανίσεις και τα μετάλλια των αγώνων, την επίσημη ιστοσελίδα και τις διαδρομές, οι οποίες είναι πιστοποιημένες με τις προδιαγραφές των World Athletis – AIMS/IAAF.
Παρουσίασε επίσης, τους 5 πρωταθλητές από την Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως “πρεσβευτές” των αγώνων. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο από την Φωκίδα, την Αναστασία Μαρινάκου, από την Εύβοια, τον Γιώργο Διαλεκτό από την Βοιωτία, τον Γιώργο Σταμούλη από την Ευρυτανία και τον Μάριο Αναγνώστου από τη Φθιώτιδα.

Λευτέρης Αυγενάκης: “Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που ενώνει 5 Περιφερειακές Ενότητας, μέσα από 5 δρομικές διαδρομές και 5 πρωταθλητές.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Μας δημιουργεί ιδιαίτερη χαρά η δημιουργία μιας ακόμη αθλητικής διοργάνωσης. Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που ενώνει 5 Περιφερειακές Ενότητας, μέσα από 5 δρομικές διαδρομές και 5 πρωταθλητές.
»Αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του, με τους οποίους συνεργαστήκαμε για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις και την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα.
»Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο είχε κόστος 3 εκατ. ευρώ και απόδοση 35 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανεπιστημιακής μελέτης. Και το επισημαίνω, γιατί είναι η πιο ισχυρή απόδειξη, ότι ο Αθλητισμός βελτιώνει την κοινωνία, αλλά τονώνει και την τοπική οικονομία».

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε: «Παρουσιάσαμε και επισήμως, σήμερα, από τη Λαμία, το 1ο Sterea Run, το οποίο διοργανώνουμε με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού – Αθλητισμού και Τουρισμού.
»Πρόκειται για μια μεγάλη δρομική δράση, στις 5 Περιφερειακές μας Ενότητες, μέσα από 5 ξεχωριστές δρομικές διαδρομές μοναδικής ομορφιάς. Μεγαλύτεροι σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι 5 πρωταθλητές μας, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια.
»Στόχος του Sterea Run και του πλέγματος αθλητικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσουμε είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, όπως είναι και η διεθνής προβολή του τόπου μας.
»Θέλουμε να γνωρίσουν όλοι τις αμέτρητες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας. Να μάθουν όλοι, ότι η Στερεά Ελλάδα είναι ένας τόπος που σε προκαλεί… να τρέξεις για να την γνωρίσεις!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…