Home Συνεντεύξεις-Άρθρα A.Μανδρέκα: «Νέο είναι να ενώνεις και όχι να χωρίζεις»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 18 Σεπτεμβρίου, 2015

A.Μανδρέκα: «Νέο είναι να ενώνεις και όχι να χωρίζεις»

 Η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ κ. Ασπασία Μανδρέκα σε συνέντευξή της τονίζει

«Νέο είναι να ενώνεις και όχι να χωρίζεις»

-Ανακοινώνει τις βασικές της δεσμεύσεις για τη Φωκίδα.

-«Οι πελατειακές σχέσεις, καταλαβαίνετε, ότι δεν επέτρεπαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», επισημαίνει.

-«Πρέπει, πάση θυσία, να επιδιώξουμε, και θα το κάνουμε, μαζί και με τους άλλους φορείς, τόσο να εξασφαλισθούν μόνιμες θέσεις διδακτικού προσωπικού ΔΕΠ για το Τμήμα του ΤΕΙ που λειτουργεί σήμερα, όσο και την ίδρυση ενός δεύτερου Τμήματος», υποστηρίζει.

 

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ κ. Ασπασία Μανδρέκα στην συνέντευξη που παραχωρεί στην ΩτΦ, ενώ ανοίγει τα χαρτιά της για την νέα κοινοβουλευτική της θητεία, αν ο λαός της Φωκίδας της δώσει αυτή την εντολή.

Στέκεται με ιδιαίτερη επιμονή στην πρόθεσή της να συνεργαστεί με τους δυο Δημάρχους του νομού κυρίους Θανάση Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Καπεντζώνη, αλλά και με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχο.

 

«Η ΝΔ πιστεύει στις Ιδιωτικοποιήσεις και στην προσέλκυση Επενδύσεων στη χώρα μας»

 

ΩτΦ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο; Ρωτώ διότι όλοι συμφωνούν ότι όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση έχει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που ήδη  στο μεγαλύτερο μέρος του έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία των κομμάτων στην ελληνική Βουλή;

 

Α.Μ.: Πολύ καλή η ερώτησή σας κα Γιαννούλη, μιας και αρκετοί ψηφοφόροι ρωτούν ποιά είναι η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ και του Σύριζα, αφού όποιος κι αν επικρατήσει, όπως λένε, σ’ αυτές τις εκλογές θα πρέπει να εφαρμόσει το 3ο Μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα.

Λοιπόν, σας λέω ότι η διαφορά μας είναι τεράστια και θα πρέπει να την κατανοήσουν οι πολίτες πριν ψηφίσουν την Κυριακή.

Το Μνημόνιο αυτό περιλαμβάνει ένα σκέλος που αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους και τα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά έχει και το σκέλος που αφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος μας, καθόσον είναι δεδομένο ότι για να ορθοποδήσει η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο κρατικού μηχανισμού καθώς και νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Και μάλιστα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο αποτελεσματικής διακυβέρνησης που θα εγγυάται τη σταθερότητα. Ένα μοντέλο που θα φέρει Επενδύσεις, Επιχειρήσεις, Θέσεις Εργασίας προχωρώντας και στις Ιδιωτικοποιήσεις.

Η διαφορά μας, λοιπόν, με το Σύριζα έγκειται στο εξής: Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει σε αυτό το μοντέλο, όπως πιστεύει και στην ελεύθερη οικονομία. Πιστεύει στις Ιδιωτικοποιήσεις και στην προσέλκυση Επενδύσεων στη χώρα μας. Αντίθετα, ο Σύριζα δεν πιστεύει σε αυτό το μοντέλο που μόλις περιγράψαμε λόγω της ιδεολογικής του βάσης αλλά και των ιδεοληψιών του.

Ο Σύριζα ποτέ δεν θα προχωρήσει στη μείωση του υπερδιογκωμένου ελληνικού δημόσιου τομέα, δεν θα προχωρήσει ποτέ σε Ιδιωτικοποιήσεις και δεν θα ασχοληθεί με τις Επενδύσεις, που τόσο τις έχει ανάγκη η Ελληνική Οικονομία.

Και όλα αυτά που σας λέω δεν μένουν μόνο σε επίπεδο ιδεολογικό αλλά έχουν αποδειχθεί στην πράξη.

Η Ν.Δ έφερε δουλειές στη χώρα και η Κυβέρνηση Σύριζα τις Έδιωξε. Το έκανε στην περίπτωση της Cosco, το έκανε στην περίπτωση της Κρουαζιέρας, το έκανε στην περίπτωση του «Ελληνικού» Αεροδρομίου, το έκανε στην περίπτωση των Περιφερειακών Αεροδρομίων, το έκανε στις Σκουριές.

Αν, όμως, κυρία Γιαννούλη, δεν θέλουμε Επενδύσεις και κατ’ επέκταση δουλειές στη χώρα, αν δεν επιθυμούμε τις Ιδιωτικοποιήσεις, όπως κάνει ο Σύριζα, τότε πώς το Κράτος θα αυξήσει τα έσοδά του για να μπορέσει να ελαφρύνει τους πολίτες από τους δυσβάσταχτους φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις που του έχουν επιβληθεί; Πώς θα ενισχυθούν οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες;

Κατά συνέπεια η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το Σύριζα είναι τεράστια και κατανοητή σε όλους. Τα πράγματα, παρότι δύσκολα, μπορούν να γίνουν με ευκολία κατανοητά και έτσι οι πολίτες να αντιληφθούν ποιόν πρέπει να επιλέξουν στις εκλογές.

Και θα επιλέξουν την Ν.Δ η οποία η είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να επαναφέρει τη σταθερότητα στη χώρα. Είναι η δύναμη που μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη, να ενισχύσει τη ρευστότητα, να επανεκκινήσει την οικονομία και το νέο επενδυτικό περιβάλλον.

Ξέρουν, ήδη, οι πολίτες ότι η Ν. Δ είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο «τζόγο» στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

 

ΩτΦ: Ο κος Μεϊμαράκης ισχυρίστηκε στη ΔΕΘ  ότι ακόμη και αν είναι πρώτο κόμμα θα επιδιώξει να σχηματίσει από κοινού κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα είπε ότι θέλει να συνεργαστεί  και με όλα  τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το ερώτημα είναι γιατί ντε και καλά να είναι μέσα και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ενδεχομένως, τονίζω αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ,  να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ενδεχομένως αλλά κόμματα που ίσως μπουν στη Βουλή;

 

Α.Μ.: Η απάντηση είναι απλή. Όπως ανέφερα κατά την απάντηση στη πρώτη ερώτησή σας, η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια. Και πάλι καλά που έχουν φτάσει μέχρι εδώ, μιας και τον Ιούλιο ο κ. Τσίπρας μας έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το Grexit.

Δεν έχουμε άλλο περιθώριο! Και για να σταθεί πάλι όρθια η χώρα και να προχωρήσει πρέπει να γίνουν μεγάλες τομές στη δημόσια διοίκηση, στην οικονομία και στην κοινωνία, όπως προανέφερα.

Όπως γνωρίζουν, όμως, όλοι οι μεγάλες αλλαγές μπορεί να φέρουν αντιδράσεις. Αντιδράσεις που θα προέρχονται από ομάδες που θα θίγονται από τις αλλαγές, από συμφέροντα που θα θίγονται από αυτές.

Για αυτό απαιτείται συναίνεση και συνεργασία απ’ όλους! Απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και, βεβαίως, από τον Σύριζα.

Τόσα χρόνια ξέρετε γιατί δεν μπόρεσε κανείς να κάνει τις Τομές αυτές; Γιατί οι περισσότεροι αξιολογούσαν το πολιτικό κόστος που θα έχουν από κάθε μεταρρύθμιση. Οι πελατειακές σχέσεις, καταλαβαίνετε, ότι δεν επέτρεπαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της με δύναμη ευθύνης αυτό το έχει αντιληφθεί και για αυτό υποστηρίζει και θα επιδιώξει μετεκλογικά τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Πιστεύει σε μια Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας με όλα τα κόμματα, ώστε όλοι ενωμένοι να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να σωθεί, δείχνοντας από κοινού και στους πολίτες ποιός είναι ο σωστός δρόμος.

Κυρία Γιαννούλη, πραγματικά είναι η τελευταία μας ευκαιρία! 

 

Μόνιμους καθηγητές στο ΤΕΙ και δεύτερο τμήμα

 

ΩτΦ: Θέτετε για πρώτη φορά επιτακτικά το ζήτημα της διεκδίκησης δεύτερου τμήματος ΤΕΙ στην Άμφισσα . Εξηγήστε μου γιατί θεωρείτε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο όταν επικρατούν αυτές οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες;

 

Α.Μ.: Το πρώτο τμήμα ΤΕΙ που δημιουργήθηκε στην Άμφισσα με αντικείμενο, αρχικά, τα Τουριστικά Επαγγέλματα, ενώ στην συνέχεια άλλαξε το γνωστικό του αντικείμενο σε Εμπορίας και Διαφήμισης ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών προηγούμενων από εμένα εκλεγμένων της περιοχής, οι οποίοι έδωσαν μεγάλο αγώνα.

Όμως το έτος 2013 που ήμουν Βουλευτής Φωκίδας το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του Σχεδίου Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης «ΑΘΗΝΑ» πραγματοποίησε το «κλείσιμο» 100 εκπαιδευτικών  τμημάτων σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών κατάργησε και το Παράρτημα ΤΕΙ Άμφισσας που είχε ως γνωστικό αντικείμενο την Εμπορία και Διαφήμιση.

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου επετεύχθη προσωπική δέσμευση του τότε Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ μετά από συνεργασία με τον τότε Υπουργό Παιδείας της Ν.Δ, κ. Αρβανιτόπουλου, σχεδιάσθηκε και Ιδρύθηκε Νέο ΤΕΙ στην Άμφισσα με αντικείμενο τη Διοίκηση Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων, το οποίο ανήκει στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας. Πρόθεση στην οποία βασίστηκε η επιλογή του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου αποτέλεσε η σύνδεση του Τμήματος με το παγκόσμιας εμβέλεια.

Αρχαιολογικό Μνημείο των Δελφών αλλά και η στοχευόμενη τουριστική ανάπτυξη στο Νομό μας. Με ενέργειές μας το νεοϊδρυθέν Τμήμα εισήχθη στο αμέσως επόμενο μηχανογραφικό δελτίο, ώστε να μη υπάρξει καμία διακοπή στη διαδικασία εισαγωγής φοιτητών.

Μετά από όλα αυτά, αντιλαμβάνεστε, ότι το ΤΕΙ της Άμφισσας ήταν μια επιτυχία που με κάνει περήφανη αλλά, ταυτόχρονα, με γεμίζει ευθύνη.

Για το λόγο αυτό πρέπει, πάση θυσία, να επιδιώξουμε, και θα το κάνουμε, μαζί και με τους άλλους φορείς, τόσο να εξασφαλισθούν μόνιμες θέσεις διδακτικού προσωπικού ΔΕΠ για το Τμήμα του ΤΕΙ που λειτουργεί σήμερα, όσο και την ίδρυση ενός δεύτερου Τμήματος.

Ένα δεύτερο Τμήμα όχι μόνο θα έχει τις γνωστές θετικές επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία αλλά θα ενδυναμώσει και τη θέση του ήδη υπάρχοντος Τμήματος.

Κυρία Γιαννούλη, το ότι το 2013 καταφέραμε να ιδρύσουμε ένα νέο ΤΕΙ στην Άμφισσα, και τονίζω ότι ήταν το μοναδικό Νέο ΤΕΙ στην Ελλάδα που προβλέφθηκε από το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, σημαίνει ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια και πρόσφορο έδαφος για καινούργιες διεκδικήσεις, αρκεί να έχεις θέληση και στέρεα επιχειρήματα για αυτό που ζητάς!

 

ΩτΦ: Η μαρίνα της Ιτέας είναι μπλοκαρισμένη στο ΤΑΙΠΕΔ, όμως η ευρύτερη περιοχή έχει ανάγκη την αξιοποίησή της. Θεωρείτε ότι υπάρχουν περιθώρια πολιτικής πίεσης ώστε να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός  και  να βρεθεί επενδυτής;

 

Α.Μ.: Πράγματι, το 2012, η τότε Διοίκηση της Περιφέρειας ήταν έτοιμη να δημοπρατήσει τη μαρίνα της Ιτέας. Λίγο πριν από τη διαδικασία αυτή, όμως, με νόμο που δημοσιεύθηκε, η μαρίνα Ιτέας συμπεριλήφθηκε στις πρώτες 17 μαρίνες που «πέρασαν» στη δικαιοδοσία του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, (ΤΑΙΠΕΔ). Από τότε βέβαια γνωρίζετε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια για την αξιοποίηση της μαρίνας. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι παλινωδίες της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού του Σύριζα, κας Βαλαβάνη, σχετικά με τη διοίκηση και την εν γένει λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σας απαντώ, λοιπόν, ότι Ναι υπάρχουν περιθώρια πολιτικής πίεσης για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τη συγκεκριμένη μαρίνα, ώστε αυτή να παραχωρηθεί σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, πράγμα το οποίο θα γίνει ακόμη ευκολότερα με Κυβέρνηση που θα έχει ως βασικό της κορμό τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι όπως σας εξήγησα και προηγουμένως, εμείς πιστεύουμε στις Επενδύσεις τις οποίες και θέλουμε να προχωρήσουν άμεσα. Αυτή η επένδυση θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης στην Ιτέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

 

«Σε συνεργασία πάντα με τους Δημάρχους μας και τον Περιφερειάρχη θα κινητοποιήσουμε κάθε δύναμη μας για να ολοκληρωθούν και οι οδικοί άξονες»

 

ΩτΦ: Μεγάλη «πληγή» της περιοχής είναι τα εθνικά οδικά δίκτυα. Όμως οι δυο μεγάλοι άξονες Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο και Λιβαδειά – Δελφοί – Ιτέα απεντάχθηκαν τον Ιούνιο. Οι άξονες αυτοί είναι εντελώς απαραίτητοι για να έχει δικαίωμα η περιοχή στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Πως θα το διαχειριστείτε αν είστε η επόμενη Βουλευτής;

 

Α.Μ.: Σαφέστατα και η κατασκευή των οδικών αξόνων που αναφέρετε είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Όμως, τι να πω; Αυτό που όλοι γνωρίζουν; Ότι, δηλαδή, μέσα στο τελευταίο οκτάμηνο της Κυβέρνησης Συριζανέλ όλα τα μεγάλα έργα που εκτελούνταν στην περιφέρεια σταμάτησαν ενώ άλλα απεντάχθηκαν;

Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν μπόρεσε να κάνει ούτε το αυτονόητο. Να απορροφήσει, δηλαδή, τα χορηγούμενα στη χώρα μας κονδύλια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως είναι το ΕΣΠΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το παλιό ΕΣΠΑ και δεν ξεκίνησαν το νέο ΕΣΠΑ. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας ζημία της τάξεως των 10 δεσεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τώρα. Επίσης, άνθρωποι έμειναν απλήρωτοι και άλλοι έχασαν τη δουλειά τους.

Η Ν.Δ, κα Γιαννούλη, μετά την εκλογή της έχει στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να ολοκληρώσει την προσεχή αξιολόγηση, ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση που πρέπει να λάβει η χώρα. Πρόκειται για 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέρος των οποίων, όπως δεσμεύτηκε ήδη ο κ. Μεϊμαράκης, θα διατεθεί για την αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες που θα τα κατευθύνουν, με τη σειρά τους, στην πραγματική οικονομία. Πρόκειται, επίσης να αξιοποιήσει, προς την ίδια κατεύθυνση, το πακέτο Γιούνκερ των 35 δις ευρώ αλλά και τους πόρους των 20 δις από το νέο ΕΣΠΑ και 15 δις από την ΚΑΠ που η Κυβέρνηση Ν.Δ είχε εξασφαλίσει – πριν τη ρίξει ο κ. Τσίπρας – για την προγραμματική περίοδο 2014 -2020.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι σε συνεργασία πάντα με τους Δημάρχους μας και τον Περιφερειάρχη θα κινητοποιήσουμε κάθε δύναμη μας για να ολοκληρωθούν και οι οδικοί αυτοί άξονες.

 

ΩτΦ: Μπορείτε να δεσμευτείτε για κάποια πράγματα –αν είστε η επόμενη Βουλευτής- τα οποία θα επιδιώξετε για την περιοχή, ό,τι και αν συμβεί;

 

Α.Μ.: Υπάρχουν σαφώς προτεραιότητες και έχουν να κάνουν με τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητά τους, βεβαίως πολλές φορές βγαίνουμε εκτός προγραμματισμού γιατί προκύπτουν ζητήματα που θέλουν άμεση αντιμετώπιση. Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ το αντιμετώπισα όταν ήμουν νέα Βουλευτής και οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν μια εμπειρία που με ανάγκασε να μπω κατευθείαν στα δύσκολα. Το ΤΕΙ, που έχει ολοκληρωθεί πλέον το κτίριο τού είναι πάντα πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μου, όπως σας είπα και πριν. Αναφορικά με την παιδεία στις απόλυτες προτεραιότητές μου είναι η στελέχωση του Μουσικού Σχολείου στο οποίο γίνεται εξαιρετική δουλειά. Στελέχωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό θα επιδιωχθεί και στις δομές Ειδικής Αγωγής. Στον τομέα της υγείας είναι ξεκάθαρο ότι προέχει και είναι σε απόλυτη προτεραιότητα η στελέχωση του νοσοκομείου, το οποίο επιβάλλεται να λειτουργεί σε ασφαλές επίπεδο, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό. Εξυπακούεται ότι θα επιδιωχθεί η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων. Στόχος είναι να υπάρχει γιατρός και στο πιο απομακρυσμένο χωρίο, έστω κάποιες μέρες την εβδομάδα, ώστε να εξυπηρετείται η συνταγογράφηση. Μια από τις προτάσεις που θα θέσω είναι η επέκταση του δικτύου συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα ζητήσουμε επιτακτικά την λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης (ΚεσΑμεΑ). Ακόμη, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια θα προσπαθήσουμε για την ενδυνάμωση των προνοιακών δομών. Ένα επιπλέον μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η ανεργία και η Πολιτεία πρέπει να το δει για κάποιες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Φωκίδα, έστω και κατ’ εξαίρεση. Σχετικά με την ανεργία, πρέπει να επισημάνουμε ότι για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που για να συμβεί σε ικανοποιητικό βαθμό θα πρέπει να αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων ο ρόλος των Επιμελητηρίων, και αυτό θα είναι μια από τις πρώτες παρεμβάσεις μου, με πρόταση τροπολογίας.

Στον τομέα των υποδομών, όπως σας είπα, εννοείται ότι σε απόλυτη προτεραιότητα για την περιοχή μας είναι η συνέχιση της διαδικασίας για τη δημοπράτηση των δυο μεγάλων οδικών αξόνων: α) Θερμοπύλες- Ιτέα- Αντίρριο, β) Λιβαδειά – Δελφοί – Ιτέα, ενώ θα επιδιωχθούν έργα για την προστασία του Περιβάλλοντος. Για τον τουρισμό και την αύξηση της επισκεψημότητας θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς τόσο αναφορικά με το γενικό τουρισμό, όσο και για τις εναλλακτικές μορφές και βεβαίως θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα που δίνετε ή μπορεί να προκύψει.

Τέλος, έχει μεγάλη αξία για εμάς η ανάδειξη και επισκεψημότητα  του ελαιώνα.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία»

 

ΩτΦ: Το νέο δίλλημα που θέτει ο Σύριζα στα προεκλογικά του συνθήματα είναι το παλιό ή το νέο. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

 

Α.Μ.: Ο Σύριζα, κα Γιαννούλη, μη έχοντας πραγματικά επιχειρήματα, και συνεχίζοντας τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που έχει υιοθετήσει, θέτει συνεχώς στον κόσμο διχαστικά διλήμματα. Ένα τέτοιο είναι και το «παλιό ή το νέο»;

Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω καθόλου το σύνθημα αυτό.

Από γενέσεως του κόσμου αυτού το παλιό και το νέο συμπορεύονται στη ζωή του ανθρώπου. Για παράδειγμα, σε μια οικογένεια συμπορεύονται οι παππούδες, οι γονείς αλλά και τα παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και σε ολόκληρη την κοινωνία μας.

Η εμπειρία και η γνώση του παλιού δεν μπορεί να «επιτύχει» αν δεν υπάρχει ταυτοχρόνως το σφρίγος, η δύναμη και θέληση που διαθέτει το νέο. Αλλά και το αντίστροφο. Το νέο δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο του. Δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την εμπειρία και τη γνώση του παλιού.

Τα δυο αυτά στοιχεία λειτουργούν και αποδίδουν μόνο μέσα από την αυτονόητη συνεύρεση και συμπόρευση.

Το προηγούμενο Σάββατο επισκέφθηκε την Άμφισσα και μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του Σύριζα ο τέως Υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς. Ο ίδιος θέλοντας να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κωστοπαναγιώτου στη Φωκίδα είπε ότι «η Φωκίδα δεν πρέπει να γυρίσει στο παλιό αλλά πρέπει να στηρίξει το νέο και να ψηφίσει τον αριστερό Βουλευτή, τον κ. Κωστοπαναγιώτου».

Κι αναρωτιέμαι εγώ είμαι το παλιό και ο κ. Κωστοπαναγιώτου το νέο;;;

Κα Γιαννούλη, μάλλον η διάκριση του «παλιού» με το «νέο» με συμφέρει σ’ αυτή την περίπτωση… αφού εγώ έχω τα μισά χρόνια του κ. Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος είναι στην ηλικία του πατέρα μου, για να αστειευτούμε και λίγο.

Το νέο για μένα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου είναι να μπορείς να κοιτάξεις κατάματα τους ψηφοφόρους και να τους πεις Αλήθεια. Μπορεί, άραγε, να το κάνει αυτό Σύριζα και ο τοπικός υποψήφιος του;

Εμείς στηριζόμαστε στην αλήθεια. Και τον Ιανουάριο το σύνθημα της Ν.Δ ήταν η «Αλήθεια», ενώ του Σύριζα ήταν η «Ελπίδα».

Και τότε στις προεκλογικές μου ομιλίες έλεγα ότι η Ελπίδα είναι σημαντική για τον άνθρωπο αλλά αυτή δεν έχει κανένα νόημα αν δεν βασίζεται στην Αλήθεια αλλά στα Ψέματα. Και το απέδειξε η ίδια η πραγματικότητα ότι η Ελπίδα που «πούλησε» ο Σύριζα στους συμπολίτες μας στηριζόταν, δυστυχώς, σε Ψέματα. Μόνο Ψέματα.

Νέο, λοιπόν, για μένα είναι να λες την Αλήθεια, να αξιολογείς τις πραγματικές συνθήκες και να μπορείς να συνεργαστείς με όλους.

Νέο είναι να δουλεύεις για το κοινό καλό και όχι μόνο για τους ψηφοφόρους σου. Νέο είναι να συνεργάζεσαι με όλους τους εκπροσώπους των φορέων του τόπου κι ας μην ανήκουν αυτοί στο ίδιο κόμμα με σένα.

Νέο, είναι να πονάς όλους τους ανθρώπους και να ασχολείσαι με το πρόβλημά τους ακόμη κι όταν δεν μπορείς να το λύσεις τελικά. Αλλά ασχολείσαι, τους στέκεσαι.

Νέο είναι να αγωνίζεσαι και να παλεύεις για τον τόπο σου με όσες δυνάμεις διαθέτεις ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το παλεύεις και δεν τα παρατάς, ούτε αδιαφορείς.

Νέο είναι να μπορείς να ενώνεις και όχι να χωρίζεις. Νέο, είναι να είσαι Αληθινός!

Αυτά πρεσβεύω εγώ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…