Home Π.Ε. Φωκίδας Απλά μαθήματα συντονισμένων και σοβαρών διεκδικήσεων παραδίδει η Πελοπόνησσος και ο Νίκας για το rally Acropolis Συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι με τηλεδιάσκεψη
Π.Ε. Φωκίδας - 1 Απριλίου, 2021

Απλά μαθήματα συντονισμένων και σοβαρών διεκδικήσεων παραδίδει η Πελοπόνησσος και ο Νίκας για το rally Acropolis Συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι με τηλεδιάσκεψη

 Απλά μαθήματα συντονισμένων και σοβαρών διεκδικήσεων παραδίδει η Πελοπόνησσος και ο Νίκας για το rally Acropolis

Συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι με τηλεδιάσκεψη

-Εμφανής η υπεροχή τους στο δελτίο τύπου Αυγενάκη!

-Ποια είναι η πρόταση της Στερεάς, πως συμμετέχει η Φωκίδα στην πρόταση Σπανού Καραϊσκου και γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα!

 

 

Μόνο και μόνο από το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη φτάνει για να δείξει την υπεροχή της Πελοπονήσσου κατά τη διαδικασία διεκδίκησης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας συνοδεύτηκε από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη. Ιδιαίτερη αξία έχει όμως ότι μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι που αιτούνται διαδρομές.

 

«Μιλάει» το δελτίο τύπου

 

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου:

 

Πρόταση για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Λουτράκι κατέθεσαν στον Λευτέρη Αυγενάκη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δήμαρχοι της περιοχής, συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα

 

Με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο, με βάση την πόλη του Λουτρακίου.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου και οι Δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Σικυωνιών Σπύρος Σταματόπουλος και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βασίλης Τσιώτος.

Στον κ. Αυγενάκη κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη – φάκελος  υποψηφιότητας για τη φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), που θα φιλοξενήσει η χώρα μας από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόταση κατατέθηκε χτες και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση την πόλη της Λαμίας.

Άπαντες οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συνεχάρησαν τον Υφυπουργό για τη μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC και τόνισαν πως η Πελοπόννησος και το Λουτράκι διαθέτουν το δυναμικό και την τεχνογνωσία για την φιλοξενία του αγώνα.

Ο κ. Αυγενάκης τους ευχαρίστησε για τη σημαντική δουλειά και την προετοιμασία στην οποία έχουν προβεί και επισήμανε ότι η περιοχή γνωρίζει καλά από τη διοργάνωση του «Ράλλυ των Θεών», καθώς έχει ήδη την εμπειρία από παλαιότερα χρόνια,

Προσέθεσε, μάλιστα, πως «οποιαδήποτε από τις δύο Περιφέρειες, Πελοποννήσου και Στερεάς, κι αν επιλεγεί, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας που θα θυμόμαστε για χρόνια».

 

Ποια είναι η πρόταση

 

Επτασφράγιστο μυστικό έχει κρατηθεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η περιβόητη πρόταση, η οποία κατατέθηκε εντός δυο ημερών από την ανακοίνωση, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις οι οποίες δεν κάμπτονται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά ενδυναμώνουν κι άλλο με τις αναρτήσεις υποτέλειας που κάνουν μέσω facebook αυτοδιοικητικοί που κατέχουν υψηλά πόστα διοίκησης στη Φωκίδα.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση περιλαμβάνει εκκίνηση και λήξη στη Λαμία. Πάρκινγκ και διανυκτερευση στη Λαμία. Η Φωκίδα αναφέρεται σε τέσσερις ειδικές διαδρομές. Συγκεκριμένα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν Στρώμη, Βωξίτες, Δροσοχώρι και Καρούτες. Κοινώς η Φωκίδα θα φάει τη σκόνη, χωρίς καμιά ωφέλεια!

Εντυοωσιακό είναι πάντως, πως παρά τις σφοδρές και οξείες κριτικές που έχει λάβει ο κ. Σπανός για την επιλογή του να απαξιώσει τη Φωκίδα και άλλους ενδιαφερόμενους δήμους, γειτονικών νομών, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μη δίνει στη δημοσιότητα την πρόταση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…