Home Δήμος Δωρίδας Άθλος Ταγκαλή

Άθλος Ταγκαλή

Η πολιτική του επίδοση τον καθιστά ισχυρό πολιτικό παράγοντα
Άθλος Ταγκαλή
-Νέα σελίδα για τη ΝΔ στη Φωκίδα με το δήμαρχο Δελφών να εξελίσσεται σε ισχυρό πόλο στην Περιφέρεια, ειδικά αν αναλάβει και την προεδρία του ΦΟΔΣΑ.
-Πως ο σημερινός δήμαρχος μπορεί να κοιτάει κατάματα πολύ πιο υψηλά αξιώματα.

Η αδιαμφισβήτητη νίκη του Παναγιώτη Ταγκαλή στις Δημοτικές εκλογές δημιουργεί νέες συνθήκες στην τοπική πολιτική πραγματικότητα, καθώς καθίσταται πλέον ένας δυνατός και υπολογίσιμος παίχτης για τη ΝΔ.

Η μεγάλη νίκη

Κατάφερε να κερδίσει με ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο απέναντί του που αποτελείτο από δημοφιλείς και ιδιαίτερα αγαπητούς ανθρώπους. Η πρωτιά του με σχεδόν 10 μονάδες διαφορά τον καθιστά αυτοδίκαια πια ισχυρό πολιτικό πόλο στη Φωκίδα.
Πλέον έδειξε ότι οι κινήσεις του δεν είναι συγκυριακές ή ευκαιριακές. Έδειξε ότι διαθέτει στρατηγική και μπορεί να πείσει σοβαρές δυνάμεις να τον ακολουθήσουν. Έδειξε επίσης ότι έχει την ικανότητα να κάμψει την έντονη δυσφορία και αμφισβήτηση που εκφραζόταν στην τοπική κοινωνία ως προς τις πολιτικές του επιλογές.

Το ισχυρό ψηφοδέλτιο και οι συμμαχίες που κατόρθωσε

Εκείνο που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που κατάφερε να επικρατήσει ο κ. Ταγκαλής σχηματίζοντας συμμαχίες με ανθρώπους και δυνάμεις που δεν είχαν εμπλακεί πολιτικά, όπως στην περίπτωση του Νίκου Γιογάκη, του Λεωνίδα Φουσέκη και πολλών άλλων.
Κατάφερε να σχηματίσει ένα ψηφοδέλτιο υπερόπλο από τη μια άκρη του δήμου ως την άλλη και να επικρατήσει με μεγάλη ευκολία απέναντι σε ένα εξίσου ισχυρό και δυνατό ψηφοδέλτιο.

Η προοπτική του ΦΟΔΣΑ

Το τελευταίο διάστημα το όνομα του Παναγιώτη Ταγκαλή αναφέρεται από πολλούς δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας που κατάφεραν να επανεκλεγούν και είναι έτοιμοι να του εμπιστευτούν την τύχη του ΦΟΔΣΑ, ενός δυνατού και αναγκαίου φορέα. Μάλιστα, για τον αναλάβει, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες αποστάσεις που θα πρέπει να διανύει και τα αυξημένα έξοδα που θα έχει είναι έτοιμοι να καθιερώσουν αποζημίωση της τάξης των 1000 ε μηνιαίως. Ξέρουν άλλωστε πως ο κ. Ταγκαλής γνωρίζει το ΦΟΔΣΑ και μπορεί να τον διοικήσει με σοβαρότητα.

Ισχυρός πόλος

Μετά την τεράστια νίκη του, αν αναλάβει και την προεδρία του ΦΟΔΣΑ τότε σαφώς ο Δήμαρχος Δελφών μετατρέπεται σε ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη ΝΔ σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.
Η επήρειά του πολλαπλασιάζεται και επεκτείνεται σε όλο το εύρος της περιφέρειας. Δε θα συνομιλεί πλέον με τον Περιφερειάρχη και τους Υπουργούς ως Δήμαρχος, αλλά ως πρόεδρος ενός δυνατού περιφερειακού οργάνου. Η ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Ταγκαλή δεν θα κάνει καλό μόνο στον ίδιο, αλλά και στην περιοχή μας, αφού θα έχει δυνατή φωνή να διεκδικήσει έργα και δράσεις. Θ’ ανοίξει πόρτες και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες για τον ίδιο και το δήμο Δελφών.

Τέλος εποχής

Όλες αυτές οι αλλαγές που φέρνει η επανεκλογή Ταγκαλή και όσα αυτή σηματοδοτεί σημαίνουν και το τέλος μιας εποχής. Πολιτικοί παράγοντες του παρελθόντος όπως ο Νίκος Φουσέκης μένουν πλέον οριστικά εκτός πολιτικής σκηνής και παύουν να απασχολούν τα κοινά, ακόμη και αν κρατούν κάποιες δυνάμεις.
Η πολιτική σκηνή έδειξε ότι έχει ανάγκη πρόσωπα που αντιλαμβάνονται τα κοινά με πιο τεχνοκρατικό και λιγότερο πολιτικό τρόπο και ο Δήμαρχος Δελφών είναι ένας από αυτούς.

Υψηλές στοχεύσεις

Η εκλογή του δημιουργεί νέες δυνατότητες και πλέον μπορεί να κοιτάει κατάματα υψηλά αξιώματα, πέρα από τα στενά όρια της Φωκίδας. Είναι καθαρά στο χέρι του να αξιοποιήσει σωστά τις ευκαιρίες που του δίνονται, να δημιουργήσει τον κύκλο γνωριμιών που θα τον προωθήσουν πολιτικά και να κοιτάξει το μέλλον του από άλλη οπτική γωνία. Αυτό όμως έχει να κάνει με τις δικές του φιλοδοξίες και μόνο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…