Home Εικόνες Αρχικής Ευθυμιος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος στη ΔΕ Ευπαλίου : “Είμαι έτοιμος και ώριμος να προσφέρω”

Ευθυμιος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος στη ΔΕ Ευπαλίου : “Είμαι έτοιμος και ώριμος να προσφέρω”

Αισθανεται πιο έτοιμος και ώριμος από ποτέ να προσφέρει στην πατρίδα του μέσα από την αυτοδιοίκηση. Ο λόγος για το Θύμιο Γεωργακόπουλο , υποψήφιο στη Δ.Ε. Ευπαλίου στο πλευρό του Γ Καπετζώνη.
Στη συνέντευξη που ευγενικά μας παραχώρησε μιλά για τους λόγους που διεκδικεί την ψήφο μας και ταυτόχρονα δε διστάζει να αναγνωρίσει ότι η νυν δημοτική αρχή έχει κάνει και λάθη τονίζοντας ωστόσο ότι αυτά δεν αλλοιώνουν τη μεγάλη εικόνα που είναι ένας Δήμος που πορευεται με αυτοπεποίθηση στο μέλλον , υγιής και εξωστρεφής
Ακόμη, θεωρεί ότι ο τομέας που θα μπορέσει να προσφέρει , σε περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός , είναι η πολιτική προστασία

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και να μπείτε στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Αγαπώ και πονώ τον τόπο μου. Όπως ξέρετε, είμαι γέννημα-θρέμμα του Δήμου Δωρίδας. Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, εδώ είναι η οικογένεια μου. Ως εκ τούτου, και μετά από μια απολύτως και κατά κοινή ομολογία πετυχημένη καριέρα που έκανα ως ανώτατος αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα, αισθάνομαι έτοιμος και ώριμος περισσότερο από ποτέ να προσφέρω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, με τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει.

Και γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα με την παράταξη του δημάρχου Δωρίδας, Γιώργου Καπεντζώνη;

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με τον Γιώργο Καπεντζώνη, διότι με αυτόν δήμαρχο ο Δήμος Δωρίδας έχει καταστεί πλέον ένας Δήμος που έχει σχέδιο, που έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο σε κάθε γεωγραφικό του σημείο. Ένας Δήμος οργανωμένος, ο οποίος, πάνω σε μια στέρεα βάση, με ρεαλιστικές στοχεύσεις, πορεύεται στην επομένη μέρα. Ως εκ τούτου, μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Δήμος Δωρίδας είναι ένας υγιής, εξωστρεφής και αναπτυσσόμενος Δήμος.

Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε με τη διαπίστωση σας αυτή, δεν υπήρξαν λάθη, παραλείψεις;

Φυσικά και υπήρξαν. Ο ίδιος ο Γιώργος Καπεντζώνης αναγνώρισε ευθέως ότι έγιναν και λάθη, επισημαίνοντας ότι η αυτοκριτική αποτελεί οδηγό της δημοτικής αρχής, πάνω στην οποία επικεντρώνεται με στόχο την ερμηνεία για τα αίτια που τα προκάλεσαν, με αντικειμενικό σκοπό αυτά να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Όμως, τα όποια λάθη που έγιναν δεν αλλοιώνουν τη συνολική, τη μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι ενός Δήμου που πορεύεται με αυτοπεποίθηση στο μέλλον για να πάρει σ’ αυτό τη θέση που του αρμόζει. Και ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η μελλοντική πορεία του Δήμου Δωρίδας, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται; Ο Δήμος Δωρίδας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, η περαιτέρω αξιοποίηση των οποίων θα έχει ευεργετική επίδραση στη διαρκή ανάπτυξη του. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι έχει αρκετές περιοχές φυσικού κάλλους, όπως είναι οι ορεινές που περιλαμβάνουν τα γνωστά όρη Βαρδούσια και Γκιώνα, αλλά και οι πεδινές, οι πανέμορφες παραλίες, η λίμνη του Μόρνου, η πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τα αγνά τοπικά προϊόντα.

Κι εσείς, σε ποιόν τομέα θα μπορούσατε να προσφέρετε στον Δήμο Δωρίδας;

Εάν κι εφόσον οι συμπολίτες μου μού κάνουν την τιμή και με αναδείξουν δημοτικό σύμβουλο, όπως αντιλαμβάνεστε, ο τομέας που μπορώ να προσφέρω, λόγω της επαγγελματικής κατάρτισης μου ,των γνώσεων και της πολύχρονης πείρας μου, είναι αυτός της Πολιτικής Προστασίας. Και αυτό το καλοκαίρι η χώρα δοκιμάστηκε σκληρά από την πύρινη λαίλαπα, ενώ στο παρελθόν και ο Δήμος Δωρίδας επλήγη από δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες,χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, σεισμούς ,ακόμη και τσουνάμι, με εσάς να έχετε σε κάποια από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες.

Τελικά, για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή; Εσείς, τί λέτε;

Η κλιματική κρίση είναι γεγονός αλλά δεν είναι δικαιολογία. Είναι λόγος επαγρύπνησης και αυξημένων μέτρων αποτροπής της πύρινης τραγωδίας. Όλα δείχνουν ένα και μόνο δρόμο: αν δεν εργαστούμε τον χειμώνα για ουσιαστική πρόληψη, αν δεν συζητήσουμε με ειλικρίνεια τα αίτια των πυρκαγιών και δεν λάβουμε στοχευμένα μέτρα αντιμετώπισής τους, και αν δεν σχεδιάσουμε από κοινού,κοινωνία, φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διακυβέρνηση τη θωράκιση των περιοχών, δασών και οικισμών, δεν θα είμαστε ποτέ επαρκώς προετοιμασμένοι και ασφαλείς. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε όλοι. Πολιτεία και πολίτες. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε δραστική μετακίνηση πόρων στην έγκαιρη και ουσιαστική πρόληψη. Και προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσουν οι περιοχές μίξης δασών και οικισμών που αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του συστήματος δασοπροστασίας.

Και τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε;

Πρέπει νηφάλια να κάνουμε ανάλυση των αιτιών των πυρκαγιών και λήψη αντίστοιχων στοχευμένων μέτρων σε κάθε περιοχή. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε χάρτες αντιπυρικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, με σαφή προληπτικό προσανατολισμό και ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει πλήρης και οργανωμένη ενεργοποίηση του συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, κάτι στο οποίο μείζονα ρόλο θα έχουν οι Δήμοι. Στο δικό μας Δήμο, με τη διαμόρφωση που έχει και τους διάσπαρτους οικισμούς, θα πρέπει οι εθελοντικές ομάδες να είναι οριοθετημένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν την ταχύτερη αντίδραση. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστώ, εάν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος και μού ζητηθεί η σχετική συνδρομή μου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να οδηγήσουμε το Δήμο Δωρίδας πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά στο μέλλον! Με γνώμονα ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που πιστεύουν, τα πιο καλά σε εκείνους που έχουν υπομονή, και τα ακόμη καλύτερα σε όσους δεν εγκαταλείπουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…