Home Δήμος Δωρίδας Ύδρευση στο Τρίκορφο και ασφαλτόστρωση στην Αμυγδαλιά του δήμου Δωρίδας Δυο έργα με 1,3 εκ ευρώ
Δήμος Δωρίδας - Εικόνες Αρχικής - 30 Δεκεμβρίου, 2022

Ύδρευση στο Τρίκορφο και ασφαλτόστρωση στην Αμυγδαλιά του δήμου Δωρίδας Δυο έργα με 1,3 εκ ευρώ

Ύδρευση στο Τρίκορφο και ασφαλτόστρωση στην Αμυγδαλιά του δήμου Δωρίδας

Δυο έργα με 1,3 εκ ευρώ

 

Δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ ευρώ πρόκειται να εκτελέσει ο δήμος Δωρίδας, καθώς ήδη εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή στο κλείσιμο του 2022.

 

Ειδικότερα ο Δήμος Δωρίδας προτίθεται να δημοπρατήσει το έργο με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ» προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Με την εκτέλεση του εν θέματι έργου προβλέπεται να υλοποιηθεί η υδροδότηση της Τ.Κ. Τρικόρφου. Η υδροδότηση της περιοχής θα γίνει από υφιστάμενες υδρομαστεύσεις

στην περιοχή Καρυές. Η μελέτη επιλύει συνολικά το δίκτυο το οποίο ξεκινάει από τις υπάρχουσες υδρομαστεύσεις με αγωγό ο οποίος καταλήγει σε υφιστάμενη δεξαμενή 250κ.μ. στην Τ.Δ τρίκορφου (Ν204) ενώ παρεμβάλλονται και δυο ενδιάμεσες δεξαμενές χωρητικότητας 50μ3 (Ν18 και Ν111) . Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου είναι 6.568,49μ. Επίσης θα κατασκευαστούν προσωρινές διελεύσεις με πλάτος το οποίο θα καθορίσει το Αρμόδιο Δασαρχείο για το τμήμα του δικτύου που θα κατασκευαστεί εκτός οδού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. της περιφέρειας και από ιδίους πόρους του δήμου Δωρίδας.

 

Ο Δήμος Δωρίδας προτίθεται να δημοπρατήσει το έργο με τίτλο “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ» προϋπολογισμού 705.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου

ΦΠΑ 24%. Με την εκτέλεση του εν θέματι έργου προβλέπεται να κατασκευαστεί το τμήμα του δρόμου μήκους 2.640,13μ ενώ τμήμα του δρόμου 1.100,00μ περίπου έχει ασφαλτοστρωθεί με προηγούμενη εργολαβία. Το παρόν τμήμα χρήζει κατασκευής λόγω ανωμαλιών και δυσκολία πρόσβασης ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Έτσι λοιπόν στο σύνολό του ο δρόμος θα γίνει λειτουργικός για την διέλευση των οδηγών.

Το αντικείμενο της μελέτης αποτελεί οριστική διαμόρφωση του υπάρχοντος τμήματος δρόμου με την ασφαλτόστρωσή του.

Δεν θα γίνουν διαπλατύνσεις, αφού o δρόμος έχει το απαραίτητο πλάτος, παρά μόνο μικρής έκτασης επεμβάσεις όπου απαιτείται για την βελτίωση της μηκοτομής ή για προσαρμογές προκειμένου να τηρηθεί η τυπική διατομή. Ακόμη προβλέπονται όλες οι εργασίες έδρασης του οδοστρώματος καθώς και η κατασκευή όλων των μικρών τεχνικών (σωληνωτοί οχετοί, φρεάτια) για την προστασία του δρόμου από την δράση των ομβρίων νερών.

Τέλος θα γίνουν οι εργασίες σήμανσης (Διαγράμμιση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση πινακίδων), απαραίτητες για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…