Home Πολιτικά - Φωκίδα 20.000 ε για το Μουσικό Σχολείο : Ανακαινίζεται και τροποποιείται το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ
Πολιτικά - Φωκίδα - 25 Ιουλίου, 2015

20.000 ε για το Μουσικό Σχολείο : Ανακαινίζεται και τροποποιείται το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ

 Η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ, δεν έσωσε μόνο το παράρτημα, αλλά και το Μουσικό Σχολείο που αποκτά τη δική του στέγη, αφού μετακομίζει στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ που πλέον απελευθερώθηκε. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος στην ΩτΦ, μόλις ολοκληρωθεί η μετακόμιση του εξοπλισμού του ΤΕΙ, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου του για τη φιλοξενία του Μουσικού Σχολείου. Μάλιστα, σημείωσε ότι έχει γίνει μελέτη για τις εργασίες που χρειάζονται από το Σύλλογο Γονέων μέσω τις οποίας το συνολικό κόστος καθορίζεται στις 20.000, μιας που πρέπει να γίνουν αρκετές και σημαντικές αλλαγές για να είναι λειτουργικό. 
Το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί με νέα μουσικά όργανα καθώς έχει λάβει μια μεγάλη δωρεά, τα οποία όμως δεν έβγαλε από τα πακέτα μέχρι σήμερα, λόγω έλλειψης χώρων. 
Ο τρόπος που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια που είχε μεγάλη ανάπτυξη σε μαθητικό δυναμικό, ήταν κουραστικός για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς είχε αξιοποιηθεί και το τελευταίο διαθέσιμο εκατοστό, ενώ ακόμη και οι αποθηκευτικοί χώροι είχαν γίνει αίθουσες.
Το νέο κτίριο έρχεται στην καταλληλότερη ώρα, καθώς το σχολείο λειτουργεί για έκτο έτος και μπαίνει για πρώτη φορά σε πλήρη ανάπτυξη με έξι τάξεις, κάτι που ήταν αδύνατον να συμβεί στο χώρο που στεγάστηκε τα προηγούμενα χρόνια. 
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο για την θετική εξέλιξη στην παραχώρηση του κτιρίου από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Παιδείας και μάλιστα, χωρίς κανένα κόστος, ήταν πολύτιμη και καθοριστική η συμβολή του Βουλευτή κ. Η.Κωστοπαναγιώτου.
 
Παρέμβαση Αυτοδιοικητικών για τη στελέχωση του σχολείου
 
Μια από τις μεγαλύτερες «πληγές»» του σχολείου είναι η έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικά μουσικών ειδικοτήτων. Τα όργανα, ακόμη και τα υποχρεωτικά, όπως το πιάνο και ο ταμπουράς γίνονται με αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας είναι από τα λίγα Μουσικά Σχολεία που δεν έχει μόνιμους εκπαιδευτικούς. Τη σχολική χρονιά 2013 -2014 οι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν το Δεκέμβριο και τα παιδιά είχαν χάσει ήδη όλο το Α τετράμηνο, αφού λίγο μετά την τοποθέτησή τους ξεκίνησαν οι διακοπές των Χριστουγέννων. 
Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δωρίδας και τον Περιφερειάρχη θα κάνουν παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να προκηρυχθούν κάποιες θέσεις, έστω για τα υποχρεωτικά μαθήματα, μιας που τα 25.000 κενά που ανακοίνωσε το υπουργείο δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. 
Το σχολείο τακτοποιείται απόλυτα ως προς τις κτιριακές του ανάγκες  με την παραχώρηση του κτιρίου, η οποία ουσιαστικά κλείνει και τυπικά ως προς τα διαδικαστικά της αυτές τις μέρες. Μένει όμως το θέμα των εκπαιδευτικών, το οποίο είναι σοβαρό και μπορεί να αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια του σχολείου. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας μας ότι είναι ένα σχολείο που έλειπε από τη Φωκίδα, γι’ αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους μαθητές, που κάθε χρόνο δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εισαγωγή στο σχολείο. Είναι δεδομένο ότι έχουμε όλοι την υποχρέωση να το στηρίξουμε, να το κρατήσουμε και να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…