Home Δήμος Δωρίδας Ψήφισμα Δ.Δωρίδας για την ΕΡΤ
Δήμος Δωρίδας - 4 Ιουλίου, 2013

Ψήφισμα Δ.Δωρίδας για την ΕΡΤ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και στον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο έγινε η διακοπή του σήματος, που δυστυχώς δεν συνάδει με τις βασικές δημοκρατικές αρχές που πρέπει να διέπουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και στον τρόπο που ελήφθη η σχετική απόφαση.

Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια. Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυξάνει την πολιτική και οικονομική ισχύ των ιδιοκτητών ιδιωτικών ΜΜΕ και τους δίνει τη δυνατότητα να καθορίζουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Η ΕΡΤ έχει ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης, ιδίως στην κατεύθυνση της ανεξαρτησίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι μεγάλες όμως μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με αιφνιδιασμούς και μαύρες οθόνες. Γίνονται μετά από σοβαρό σχεδιασμό και διάλογο με όλους του ενδιαφερόμενους, προς το σκοπό κοινωνικών κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων και συμμαχιών. Η όποια μεταρρύθμιση πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή.
Πολλές ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δωρίδος που είχαν ως μόνο μέσο πληροφόρησης και διασκέδασης τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στερούνται πλέον αυτού του δημόσιου αγαθού και επειδή δεν λαμβάνουν σήματα από άλλα κανάλια είναι απομονωμένες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή ζωή στην επαρχία.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να βρουν ένα κοινό τόπο ώστε η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει από σήμερα και να αρχίσει άμεσα η απεξάρτηση της από την εκάστοτε κυβέρνηση
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…