Home Εικόνες Αρχικής Χρ.Στυλιανίδη σε Ι.Μπούγα : ” Αυξάνεται ελαφρως η πυροσβεστική δύναμη “

Χρ.Στυλιανίδη σε Ι.Μπούγα : ” Αυξάνεται ελαφρως η πυροσβεστική δύναμη “

Αθήνα, 15.06.2022

Αύξ. αριθμ.  -200-

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Θέμα: Απάντηση σε ερώτηση για την αντιπυρική προστασία στη Φωκίδα

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 463/14.06.2022 απάντησή του, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σε ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ, κ. Ιωάννη Μπούγα, σχετικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης πυρκαγιών στη Φωκίδα, ενημερώνει ότι δυνάμει νεότερων διαταγών για την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας υπηρετούν, για το έτος 2022, συνολικά εξήντα έξι (66) πυροσβεστικοί υπάλληλοι (μέχρι το βαθμό του Πυρονόμου), ενώ φέτος μετατίθενται δύο (2) επιπλέον υπάλληλοι.

Περαιτέρω, το χρηματοδοτικό πρόγραµµα «Αιγίς», ύψους 1,7 δισ. ευρώ, το οποίο αξιοποιεί ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, συμπληρωματικά προς τον κρατικό προϋπολογισμό, για την αναβάθμιση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη χώρα µας, ενώ ήδη προετοιμάζονται και υποβάλλονται προτάσεις προμήθειας οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α.

Επιπροσθέτως, τα Υπουργεία Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κλιματικής Κρίσης – Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία µε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προχωρούν σε σειρά δράσεων για την αντιπυρική θωράκιση εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων, μεταξύ των οποίων κι οι Δελφοί, όπου περιλαμβάνονται καθαρισμοί εντός και πέριξ των χώρων, καθώς και ασκήσεις ετοιμότητας για οργανωμένη απομάκρυνση επισκεπτών.

Επισυνάπτεται το από 13.04.2022 δελτίο τύπου αναφορικά με ευρεία σχετική κυβερνητική σύσκεψη.

 

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

                                                                             Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.       Βουλευτή Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…