Home Π.Ε. Φωκίδας Φούσκωσαν οι Σώροι και «κατέβασαν» το βουνό στη Σπηλιά – Μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας δουλεύουν εντατικά για τον καθαρισμό
Π.Ε. Φωκίδας - 13 Νοεμβρίου, 2013

Φούσκωσαν οι Σώροι και «κατέβασαν» το βουνό στη Σπηλιά – Μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας δουλεύουν εντατικά για τον καθαρισμό

 Χρειάστηκαν μόνο τρεις ώρες χθες το βράδυ, για να πλημμυρίσει η Σπηλιά, καθώς ο χείμαρρος Σωροί φούσκωσε και γέμισε το Τοπικό Διαμέρισμα του δήμου Δωρίδας με νερά και μπάζα.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα μας ο δημοτικός Σύμβουλος και π. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας κ. Παναγιώτης Ζέτος, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, αλλά η περιοχή έχει «παραλύσει» από την πλημμύρα και τα μπάζα που κατέβασε το νερό από το βουνό.

Σήμερα το μεσημέρι, στη Σπηλιά κατέφθασαν μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας που εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των δρόμων και του δημοτικού διαμερίσματος, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν βρέξει τις επόμενες ώρες, θα καταφέρουν να το ελέγξουν και θα αποφύγουν τον κίνδυνο νέων ζημιών, αφού θα προλάβουν να καθαρίσουν.

Το «τραγικό» στην υπόθεση αυτή είναι ότι η περιφέρεια δημοσίευσε σήμερα το πρωί ανακοίνωση αναζήτησης εργολάβου για τον καθαρισμό του χειμάρρου Σωροί, η οποία όμως θα γίνει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου. Έργο που έχει προϋπολογιστεί στις 23.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως φάνηκε, ίσως αυτή η εργολαβία να έπρεπε να έχει γίνει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…