Home Εικόνες Αρχικής Υπογράφει ο Μητροπολίτης

Υπογράφει ο Μητροπολίτης

Την επόμενη εβδομάδα η διοικητική παραλαβή του Μητροπολιτικού Ναού

Υπογράφει ο Μητροπολίτης

-Τα νέα ανακοίνωσε ο Πρωτοσύγκελος Νεκτάριος Μουλατσιώτης στην κοπή της πίτας της Μητρόπολης.

-«Ο Ναός δεν είναι έτοιμος και θα αργήσει πολύ να λειτουργήσει, γιατί θέλει πολύ καιρό και πολλά χρήματα μέχρι να ολοκληρωθεί.

 

 

 

Την παραλαβή του Μητροπολιτικού Ναού θα υπογράψει την επόμενη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Φωκίδας, όπως τόνισε κατά την κοπή της Αι Βασιλιάτικης πίτας ο Πρωτούγκελος κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, αν και διευκρίνισε ότι θα απαιτηθεί πολύς καιρός και πολλά χρήματα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

 

Οι δυσκολίες

 

Για το βαρύ πρόγραμμά του, αλλά και την επιπλέον ευθύνη του Μητροπολιτικού μίλησε ο Πρωτοσύγκελος Νεκτάριος Μουλατσιώτης. «Η διοίκηση δεν είναι εύκολο πράγμα. Κάθε άνθρωπος όταν αναλαμβάνει κάτι, έχει ένα όραμα. Θέλει κάπου να το φτάσει. Έτσι και εγώ. Μου ανέθεσε ο Δεσπότης μας το ναό. Δεν είχα ανάγκη να φορτωθώ κι άλλες σκοτούρες, αλλά το ανέλαβα», είπε.

Μάλιστα μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια να μπει μια τάξη. «Ήδη έχουμε θέματα με τα κληροδοτήματα και προσπαθούμε να τα ξεμπλέξουμε. Προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη και το ταμείο. Δεν είναι εύκολο, γιατί είναι μπάχαλο. Δε φταίει ο παπα – Δημήτρης. Μπάχαλο το ανέλαβε κι αυτός και έτσι έμεινε. Μη νομίζετε ότι είμαστε γνώστες τέτοιων θεμάτων. Δικηγόρο πήραμε να μας ξεμπλέξει», τόνισε.

 

Το έργο μας

 

Αναφερόμενος στο έργο που γίνεται υποστήριξε πως παρά τις δυσκολίες των καιρών «προσπαθούμε να στεκόμαστε σε όσους έχουν ανάγκη. Βοηθάμε τους φτωχούς. Τους ζητάμε όμως κάποια έγγραφα της εφορίας για να βεβαιωθούμε ότι αξίζουν τη βοήθεια και δε τη στερούν από ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη», διευκρίνισε.

Παράλληλα, με αφορμή συνάντηση και δείπνο που διοργανώνει το μοναστήρι του Τρικόρφου με τους γιατρούς, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις και στη περιοχή του δήμου Δελφών. «Ήδη είχαμε ξεκινήσει πριν τον κορονοϊό. Είχαμε καλέσει τους νέους. Θα κανονίσουμε γεύμα με δικαστικούς, δικηγόρους. Με τους εργαζόμενους στην περιφέρεια. Με τους εργαζόμενους στο δήμο. Θα δώσουμε δώρα στα παιδιά τους. Θέλουμε να είμαστε παντού και με όλους. Ακόμη και με τους ανθρώπους που ασχολούνται με την καθαριότητα», τόνισε δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να γεφυρώσει τη σχέση κοινωνίας και εκκλησίας.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρει ότι η ενορία είναι για να βοηθά και αυτό κάνει όπου χρειάζεται. Το κάνει με απόλυτη εχεμύθεια, χωρίς να εκθέτει κανέναν.

Ακόμη εξήγησε ότι η περιοχή δεν παράγει ιερείς πια, ενώ αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στο Διάκο της μητρόπολης. «Δεν έχει μισθό. Τον βοηθά ο ναός μέχρι να πάρει μισθό. Θα βοηθάμε τους πάντες. Δε θα εξαιρέσουμε κανέναν», υποσχέθηκε ο Πρωτοσύγκελος.

 

Οι άνθρωποι που μας στηρίζουν

 

«Σήμερα εδώ μαζί μας είναι ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο οποίος είναι πάντα κοντά μας και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο καλή συνεργασία ευελπιστούμε να έχουμε και με τον εδώ δήμαρχο, κ.Παναγιώτη Ταγκαλή. Ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε επίσης καλή συνεργασία είναι η κ.Πέγκυ Αραβαντινού, η οποία έχει σταθεί και διακριτικά δίπλα στο έργο της αποκατάστασης της Μητρόπολης. Καλή σχέση έχουμε και με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη που δεν είναι εδώ σήμερα. Δε στείλαμε προσκλήσεις σε κανέναν. Το είπαμε μόνο τα Φώτα, το θυμήθηκαν και ήρθαν. Σήμερα, θα ήταν μαζί μας και ο Δεσπότης μας, αλλά ταλαιπωρείται από μια ίωση», τόνισε ο Πρωτοσύγγελος. Ιδιαίτερα εγκάρδιος ήταν για την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας κ. Νάνση Ψάλτη, την οποία τίμησε και δεόντως, ενώ μοίρασε δώρα στους επίσημους προσκεκλημένους.

 

Ο ναός, η παραλαβή και οι δυσκολίες

 

Εξέχουσα θέση είχε και το έργο του Μητροπολιτικού ναού, το οποίο ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας ο Μητροπολίτης θα μεταβεί στην Αθήνα για να υπογράψει τη διοικητική παραλαβή του έργου.

«Η μητρόπολη μας έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για αυτό το έργο. Ο Μακαριστός Αθηναγόρας πάλεψε πολύ, αλλά ο άνθρωπος ήταν μεγάλος και είχε πολλά προβλήματα υγείας. Έκανε τη μια μελέτη πίσω από την άλλη και όλες τις έβρισκαν λάθος. Είχαν πεταχτεί χιλιάδες ευρώ. Ευτύχημα ήταν που βρέθηκε στο τιμόνι της περιφέρειας ο φίλος μου Κώστας Μπακογιάννης και μαζί με την κ Πέγκυ Αραβαντινού που από την πρώτη στιγμή βοήθησε και συνεχίζει να βοηθά ακόμη, φρόντισαν την ένταξη του έργου και δέσμευσαν το ποσό των 2,5 εκ ευρώ. Δε φτάνει, μη νομίζετε ότι φτάνει. Έχει πολλές ελλείψεις ακόμη. Θέλει μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση, αλλά και σύστημα ψύξης θέρμανσης. Ο ναός δεν θα ανοίξει το επόμενο διάστημα. Θα χρειαστεί πολύ χρόνο να ολοκληρωθεί και πολύ χρήμα», τόνισε.

Ειδικά για τη διοικητική παραλαβή εξήγησε ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο κλήθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο που να βεβαιώνει ότι το έργο είναι τέλειο. «Φυσικά αρνηθήκαμε. Τώρα, αλλάζουν τη διατύπωση και ο Σεβασμιώτατος σπεύδει να συνυπογράψει με την υπουργό, ώστε να έχει ο ίδιος την ευθύνη», τόνισε ο Αρχιμανδρίτης Νεκ. Μουλατσιώτης.

Ειδική αναφορά, ως προς την προετοιμασία του έργου έκανε στην κ. Ψάλτη. «Έκανε άμεσα ό,τι χρειάστηκε για να προχωρήσει το έργο. Μπορεί να υπάρχουν προστριβές και παραπονάκια, αλλά ο ένας στηρίζει τον άλλον για το καλό των πολιτών. Η διχόνοια δεν ωφέλησε ποτέ καμιά κοινωνία», κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…