Home Πολιτικά - Φωκίδα «Τριζόνια. Ένα σμαράγδι στον Κορινθιακό Κόλπο»
Πολιτικά - Φωκίδα - 25 Ιουλίου, 2018

«Τριζόνια. Ένα σμαράγδι στον Κορινθιακό Κόλπο»

 «Τριζόνια. Ένα σμαράγδι στον Κορινθιακό Κόλπο»

 


 
Η αξιόλογη ιστορία των «Τριζονίων», του νησιού που λατρεύουμε, ξετυλίγεται με ξεχωριστό τρόπο, σ΄ένα ταξίδι ονειρεμένο, μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, που με αγάπη περισσή, μας παρουσιάζει η Σπυριδούλα (Λούλα) Τριανταφύλλου – Περδίκη.
Η συγγραφέας στήνει μια γέφυρα,  μέσα στην απεραντοσύνη του χρόνου , ανάμεσα στο χτές και το σήμερα, σε μια διαδρομή ντυμένη με το μύθο, τη παράδοση και την ιστορία. Μας  μεταφέρει σε κόσμους που έζησαν  κουρσάροι , αγωνιστές, άνθρωποι της  θάλασσας, της στεριάς  και του μόχθου. Στο νησί που έζησαν οι προπαπούδες μας. Στο νησί που αγαπήσαμε εμείς και τα παιδιά μας…
Ο αναγνώστης γνωρίζει τα «Τριζονήσια», όπως τα ονομάζει ο Ρήγας Φερραίος, αλλά και τα γύρω χωριά, μέσα από τεκμηριωμένες γεωγραφικές και ιστορικές πληροφορίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γεγονότα, προσωπικές ιστορίες, έθιμα, παραδόσεις, παλιές συνήθειες, τοπονύμια, και άνθρωποι που πέρασαν απ΄ αυτό το τόπο,  στοιχεία τεκμηριωμένα, όλα αρμονικά δεμένα, μας ταξιδεύουν στο χρόνο στις εποχές που έζησε αυτό το νησί: Τα «ΤΡΙΖΟΝΙΑ το  σμαράγδι  του Κορινθιακού» που αγωνίζεται να διατηρήσει την ομορφιά που του χάρισε η φύση κόντρα στη βαρβαρότητα που έρχονται να του επιβάλουν οι απαιτήσεις της «ανάπτυξης» και του «πολιτισμού»
.Φίλοι μου αξίζει να το διαβάσουμε….
Λίτσα Αλεξάνδρου – Πανά
Πρ. Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών
Πρόεδρος Παρ/τος Αχαρνών της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιπρόεδρος Παρ/τος Αχαρνών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 
Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου  «ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΗΣΙΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…