Home Ελλάδα Το σχέδιο της κυβέρνησης για 13η σύνταξη
Ελλάδα - 29 Μαΐου, 2018

Το σχέδιο της κυβέρνησης για 13η σύνταξη

 Αντίδοτο στις δραματικές περικοπές στις συντάξεις από τις αρχές του 2019, αναζητά η κυβέρνηση από τη στιγμή που «κλείδωσε» ο επανυπολογισμός και οι δανειστές δεν κάνουν πίσω.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι νέες μειώσεις είναι σίγουρες για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό της καταβολής και φέτος της 13ης σύνταξης για τους περισσότερους συνταξιούχους, έτσι ώστε το συνολικό ετήσιο ποσό που θα χάσουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων να καλυφθεί από τη 13η σύνταξη.

«Πρόκειται για χρήματα που αφενός θα καλύψουν τις απώλειες και αφετέρου με το που θα δοθούν, θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλληλα θα τονωθεί η κατανάλωση» εξηγεί σε συνομιλητές του υπουργός, ο οποίος στην περίπτωση που επιβληθούν τελικά οι μειώσεις προκρίνει την επαναφορά της 13ης σύνταξης ως σημείο-κλειδί και συμβολική κίνηση.

Η 13η σύνταξη μαζί με τα άλλα μέτρα που θα περιλαμβάνει το καλάθι του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα πείσει τους πολίτες ότι οι ημέρες θα καλυτερεύουν όσο το πρόγραμμα της κυβέρνησης αποδίδει και η οικονομία ανεβάζει ρυθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…