Home Ελλάδα Το διαζύγιο Θεοδωράκη – ΚΙΝΑΛ έφερε αποχωρήσεις στο Ποτάμι
Ελλάδα - 2 Ιουλίου, 2018

Το διαζύγιο Θεοδωράκη – ΚΙΝΑΛ έφερε αποχωρήσεις στο Ποτάμι

 Με αιχμές για προσωπικές στρατηγικές είναι η πρώτη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής μετά την απόφαση του Ποταμιού για οριστικό διαζύγιο.

Το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι καλύπτει τον χώρο «της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου», ενώ τονίζεται με νόημα ότι «Οι διαφορετικές απόψεις ενισχύουν τον πλουραλισμό του εγχειρήματος αρκεί να διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό».

«Η παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής θα ήταν συνταγή αποτυχίας», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης στη δημόσια ομιλία του μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Ποταμιού να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές και παραδέχθηκε ότι έχει μπροστά ανηφόρες και αναποδιές.

Για τα επόμενα βήματα μίλησε για συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και ανακοίνωσε συνέδριο για πολιτικές θέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες και ηγεσία τον Οκτώβριο. Ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οποιουδήποτε άλλου κόμματος ούτε προτίθεται να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για κατασκευασμένα σενάρια και ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Στόχος μας ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών.

 

•Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

•Στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια ότι το κίνημα αλλαγής εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

 

•Ενώσαμε και εκφράζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για πολιτική ενότητα μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις.

 

•Οι διαφορετικές απόψεις ενισχύουν τον πλουραλισμό του εγχειρήματος αρκεί να διασφαλίζουν την ενότητα και την συσπείρωση και όχι να οδηγούν στον κατακερματισμό. 

 

•Αμφιθυμίες, μπρος πίσω και μετέωρα βήματα δεν βοήθησαν. Προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν θέση.

 

•Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών και του ρόλου μας. Το εγχείρημα δύσκολο, η ευθύνη όμως ακόμη μεγαλύτερη. 

 

•Όποιος υποτιμά την ανάγκη για ενότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι σίγουρο ότι θα κριθεί από τον κόσμο της παράταξης.

 

•Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. 

 

•Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

 

•Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. 

Αποχωρεί από το Ποτάμι η κίνηση Μπροστά

Η πολιτική κίνηση Μπροστά που για περίπου τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του Ποταμιού.

Σε κείμενο της εξηγεί τους λόγους: «Η σημερινή απόφαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έρχεται σε αντίθεση με την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούμε ουσιαστική προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου, αλλά και βασική προϋπόθεση της συνεργασίας μας με τοΠοτάμι από το 2015.

Στα χιλιάδες στελέχη του Ποταμιού, που ήρθαν στις κάλπες του Νοεμβρίου, που πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι λόγος ρήξης και πιστεύουν ότι τοΚίνημα Αλλαγής είναι ο χώρος μέσα στον οποίο μπορούν να επιβιώσουν οι ιδέες τους, τα καλούμε να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα.

Ευχαριστούμε τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του, τους βουλευτές, τα πολιτικά στελέχη, τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και τους εθελοντές του Ποταμιού για τη συνεργασία.

Ευχόμαστε στο Ποτάμι να συνεχίσει να υπάρχει χάριν της πολυφωνίας που έχει ανάγκη η πολιτική μας ζωή».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…